Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Iriss86 ja si vzala volno v patek dopo, protoze mi dali uplne hloupej termin skoro v 10. To uz bych musela mit propustku. A uz jsem se smirila s tim, ze pujdu v sobotu znovu, ale v patek jsem tam dosla a doktorka, ze folik uz je fuc. Ze musel jit v ten ctvrtek. Takze jsem nakonec jeste mela stesti, ze jsme ho neprosvihly a ze tam ve ctvrtek rano jeste byl.
Amelgen nevim, co dela. O tom zatim nic nerikali. Zatim mi dali Utrogestan uz od patku kazdy vecer.
Transfer naplanovali na stredu v poledne. Coz je sesty den po ovulaci. Tak snad to neni pozde. Embryjko je 6ti denni. Ale myslela jsem, ze se transfery delaji paty den. Z toho jsem ted trochu nervozni.
@daudinka Tak to teda meli štěstí. Tim utrosem připravují dělohu na přijetí embrijka (příprava postýlky)Amelgen je silnější progesteron, ten se dáva po IVF ket…já ho brala od opu do potvrzení krve.Tak teď asi je to zbytečně moc silný pro tebe když vlastně tělo se připravuje samo…nevím. Treba ti ho dají po zavedení. Kazdopadne to jsou nervy aby se vše stihlo a neprosvihli to.
Držím palečky ![]()
@Iriss86 ahoj, ano, uz se valim doma a koukam na fotky
doktorka rikala, ze je to ucebnicovy transfer. Ze je embryjko kvalitni a sliznice pekna. Tak ted uz jen, aby se embryjku u me libilo
doufam, ze se zavrta a bude se hezky vyvijet.
@daudinka Tak to je super že i doktoři s toho mají dobrý pocit…:hug: A říkali ti kdy se cca zavrtá? Na test za týden 14 dnů? Ty jsi měla
fotku od nich automaticky nebo sis ji připlatita? Držím palečky ať vše dopadne dobře.
![]()
@Iriss86 dekuju ![]()
oni tam maji obrazovku, na ktery mi nejdriv embryjko ukazali, nez ho natahli do toho katetru. Manzel tam byl se mnou, tak tu obrazovku vyfotil. A pak mi na ultrazvuku ukazovali, jak ho tam davaji
to taky manzel vyfotil. Takova bila tecka uprostred sliznice.
Rekli testovat za 14 dnu, ale to mi prijde prehnany. Urcite budu testovat driv. Ale jeste jsem se nerozhodla, od kteryho dne. Bojim se, ze budu testovat moc brzy a test bude negativni. To me celkove desi, ze by se nepovedlo.
@daudinka Ty jo tak to je super taková kontrola jestli je embrijko v tobě. U mě ani utz.Jen okem zkontroloval katetr a prý dobrý. Kolikaty DC ti ho zaváděli?
@Iriss86 pak taky jeste zkontrolovali ten katetr.. to by bylo hrozny, kdyby tam zustalo a katetr se vyhodil. Podle nich 5.den po ovulaci. Podle me 6.den. Nechapu, jak to pocitaji. Ovulace byla ve ctvrtek a transfer ve stredu. Embryjko bylo 6ti denni, tak to je snad v pohode.
@daudinka Takže 19 -20dc a na zavrtání ten den + - 1 2 dny…to by mohlo být na testu vidět cca do týdne ne? Jsem zvědavá kdy. budes testovat ![]()
@Iriss86 libi se mi tento clanek, co tu davala kolegyne z diskuze. Pisou tam, ze hcg se zacina vylucovat za cca 6 dni po transferu. Tak si rikam, ze mozna za ted tyden to zkusim
Co se deje po transferu
@daudinka Takže úterý- středa by jsi už mohla chytat duchy
jjcten už mám taky procteny.Pi Et jsme hledala a četla snad vše na téma uhnízdění, Et, vývoj embria…někdy ty informace z centra jsou na škodu
když pak víme přesně v jaké fázi je hledáme a hlava jede
máš nechopenku?
@Iriss86 nn, vzala jsem si dovcu do dneska. A ted se mi to i hodi, protoze jsem vcera zacala byt nemocna. Je to pech den po transferu. Jen doufam, ze to neovlivni hnizdeni a embryjko to zvladne i tak. V pondeli uz budu pracovat.
Na jednu stranu bych nejradsi testovala hned a na druhou se bojim. Jak se znam, tak mozna budu mit takovy strach, ze tam nic nebude, ze to odlozim na vikend. Ale uvidim..jestli seberu odvahu
@daudinka Jee tak to je mi líto, snad ti bude brzo lépe…nějaká viróza s toho bláznivého počasí? Tak nějak zabavit hlavu přes víkend a v pondělí v práci t ouz bude lepší. Ja bych to taky nevydržela netestovat ![]()
@Iriss86 myslim,ze to je tim, ze jsem vypila studeny smoothie
hrozna blbost a vycitam si to ted.. jestli se kvuli tomu nepovede uhnizdeni. No modlim se, at to nema vliv. Koukam cely dny na serialy a prolivam se cajem
tak jsem si to volno nepredstavovala, ale co nadelam. Hlavne aby embryjko bylo v poradku a zvladlo se zavrtat. Kez bych mela nejake priznaky, abych mohla byt klidnejsi. Ale zatim se mi nezda, ze by se neco delo.
@daudinka Neboj to bude v pořádku, lehká viróza nemůže mít zásadní vliv na zahnízdění ne? Ale chápu tvé obavy…Mě už se to taky blíží, teda zatím jen kontrola jestli se cysta vstřebala nebo ne, pak dal pojedu v antine. Akorat mě to docela obtěžuje šílene po ní spinim i s krví občas za den… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.