Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Iriss86 dekuju
ale to ty jsi prece taky a pravdepodobne i vic, nez ja
vsechny musime byt statecne, jinak to nejde. A ver tomu, ze je lepsi, kdyz mate genetiku v poradku. Je to o problem nebo i o vice problemu min. A to je velka vyhoda, i kdyz ti to ted tak neprijde. Pokud bys mela spatna vajicka a k tomu jeste nejaky prusvih v genetice, sance by byly uplne mizivy. Takto je to jiste jen otazka casu, jednou to vyjit musi
verim tomu, ze to vyjde a treba uz ted ![]()
@daudinka Jo to já jsem rada ani v základu imuna nic nenašli.
Ale po takové době snažení ani duch na testu nic…jsem si říkala Že kdyby něco našli mohla to byt příčina a mohla by se léčit…byl by to důvod nezdaru. Takhle to je jen nervy, prachy, injekce, na konci možná folik.Ja jsem jak uzlíček nervů s těch injekci, spatný pohled nebo vtip a hned bych brecela ![]()
Jo je to draaamo
![]()
Ahojky
Tak hlásím na každém vaječníku po šesti folikulech o 14 mm a dalších asi 10 menších. Ve středu další ultrazvuk 9.den cyklu, tak doufám, že se ještě nějaký folik zvětší
Jak jste to měly vy holky? Můžou se ještě nějaké probrat?
@Fanynka777 Ahoj, to mas nahodou krasny
mne rekli 10 a 12 a nakonec to tak i v podstate bylo. Odebrali sice 25, ale 23 bylo kvalitnich. Uvidis, dulezity je, aby v nich byly kvalitni a zraly vajicka ![]()
@Fanynka777 Tak to je slušná úroda
ja měla 3 (2 16mm třetí 12) Odebran 1.
Teď mám takový divný pocit, že se nic neděje. Stimuluji sice teprve 5.den,ale předtím už jsme cítila tlaky při sedu ohybu…
Tak se bojím zítra na utz, že nic nebude a stopne se to.
@Iriss86 musi byt, nestras. Ja jsem nic necitila a bylo jich hodne. Urcite tam budou
v kolik mas ultrazvuk? Budu na tebe myslet
@Iriss86 No uvidíme. Jelikož je to moje poprvé, tak se opravdu hodně nervuju od samého začátku
Hlavně kvůli injekcím, moc to nedávám, takže každé ráno nervy
a to těm folikům asi taky nějak zvlášť nepomáhá
Tlaky jsem taky neměla. Až dnes 7.den lehce. Tak držím, palečky na prvním utz ![]()
@daudinka Můžu vědět kolik sis pichala toho Puregonu a věk? Takový krásný číslo jako máš ty bych ve svém věku 36 a půl ani neočekávala
Každopadně krásnej počet ![]()
@daudinka @Fanynka777
V 7:15 a vždy na čas mě vezmou nikdy jsem nečekala. Ja měla nervy u první, ruce se klepali pak už to šlo. Predplnene pero bylo lepší než tohle míchání. Pak přišel orgalutran a smích me přešel
tupá tlustá jehla a stipalo to jako blázen to byl teprve hysterak při lazdM píchání org. Hlavně pak v práci 12 h na nohou pořád tahat těžký věci a měla jsme pocit, ze se mi ten vpich po orgalutranu rozerve jak to bolelo. U prvního jsme to cítila teď ne no asi je fakt ještě brzo ![]()
@Fanynka777 je mi 32 a mela jsem 200 jednotek. Doktorka mi schvalne nastavila vic, abych mela vic vajicek. Manzel ma nejakou chybu v genech, tak mame jen 30% sanci na zdrave embryo. Nakonec, jsme meli 2 zdrava embrya, coz byl moc pekny vysledek s tou spatnou genetikou
hrozne se mi ulevilo, ze tam ta 2 zdrava jsou. No a ted mam jedno u sebe a modlim se, aby bylo opravdu v poradku.
Jinak k tem injekcim, za me byla stimulace nastesti v pohode. Pichal manzel. Puregon uplne, ten sel jak nic. Orgalutran sel hur pichnout, ale nebolelo me to, ani se mi modriny neudelali. Jediny, co me fakt hrozne bolelo a to spis ta tekutina nez vpich, byl Decapeptyl. Mela jsem ho dve injekce na konci misto Ovitrelle a ten teda bolel desne. Ale byly to jen 2 injekce, tak jsem to prezila. Ted musim pichat na redeni krve kazdy den a z toho mam modriny :/ a obcas to i boli. Takze za me zlata stimulace, hlavne je to jen nekolik dni, tak se to da zvladnout. Kdezto ted to mam nejmin na 2 mesice, coz me dost desi.
@daudinka No joo, tak ty jsi ještě mladá
Já picham 212, ale holt už ten věk no
Jinak moc gratuluji, ať se mimi pěkně vyvíjí ![]()
@Fanynka777 dekuju a nahodou mas krasnej pocet vajicek
a pokud mate genetiku v poradku, tak by to melo byt az az embryjek ![]()
@daudinka Ještě se zeptám to PGS PGD ti dělali? Nevíš jestli to pojišťovna hradí u všech pokusů? My máme sice genetiku v pořádku, ale stejně vzhledem k mému věku bych to asi udělat chtěla.
Teda pokud bude z čeho ![]()
@Fanynka777 ano, museli delat genetiku kvuli tem spatnym vysledkum. Nemohli bychom risknout netestovany embryo. A meli jsme to hrazeny pojistovnou prave kvuli tem spatnym vysledkum. Nejsem si jista, ale mozna od 35 to pojistovna hradi taky..ale nvm, jak to funguje. Na druhou stranu na genetiku posilaji jen nejuzsi vyber embryii, co se pekne vyviji jeste 6.den a zdaji se jim dost kvalitni. My jich meli 9, co byly hatchovany blastocysty, ale na genetiku poslali jen 6. Pry ty tri nebyly dost dobry
tak zalezi, jestli se vam ta genetika vyplati. Aby nektera embrya nevyradili zbytecne.
@Fanynka777 Nam u 1.IVF Dr řekl, že je tady ta možnost zdarma tak proč to nevyužit 35+
V každém cyklu IVF. Takze 4× jinak jako samoplatce cca 80.000y ji nevyužili i když jsme papíry vyplňovali. Meli jsme jen 1.embrio Tak jsme zkusila čerstvý ET.Ted do toho jdeme i kdyby bylo zase jen jedno. Usetrim si vklad,14 dni neschopenky cekani na krev a pak třeba potrat. Kdyby se přestalo vyvíjet.
@daudinka ty 3 co nešli na genetiku jste zmrazili?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.