Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Fanynka777 Tak to je slušná úroda…přeji hodně kvalitních 🥚 a bez problémů. Dej vědět
@Fanynka777 taky jsem mela decapeptyl, aby predesli ohss, 25 vajicek. Jen se priprav na to, ze ten decapeptyl boli. Ale je to jen jedna nebo ja mela dve injekce, tak to zvladnes ![]()
A ja musim zaklepat, ze nastesti mi pak vubec nic nebylo. Prvni den jsem citila podbrisek, ale druhy den uz v podstate v pohode, i jsem myslim sla na lehkou prochazku. Tak hodne stesti a kvalitni urodu
pocet mas krasnej
Jinak holky, mame srdicko
dnes jsem byla na kontrole, pry vse zatim vypada v poradku. Je to hrozne hezky pocit, vedet, ze si tam lebedi a ze uz mu bije srdicko
moc krasny. Uz me objednali na screening na 21.8., to budou teprve nervy, aby vysledky byly v poradku 🙏 Ale ted mam radost, ze to snad jde vse dobre zatim a je to husty pocit, mit v sobe ziveho tvorecka. I kdyz je zatim tak prťavý
@daudinka
No koukám, že máme tu medikaci stejnou
Ty jsi asi byla taky v Reprofitu co
Kolik jsi vlastně měla celkově embyi po genetice? Jinak s tou kontrolou paráda
Věřím, že když to embryjko bylo geneticky testované, tak bude vše v pořádku ![]()
@daudinka Nepamatuješ si prosím jak velké jsi měla foliky ten 9. den a kolikátý den byl odběr? Cítím teď trošku bolest jakoby při ovulaci a bojím se aby předčasně nepopraskaly. ![]()
@Fanynka777 ano,v reprofitu
zrejme mame podobny zaklad, tak nam dali podobnou lecbu ![]()
Na genetiku jich slo 6 a dve prosly jako uplne zdrave, dve mely ten manzeluv geneticky problem a dve maji nejakou mozaiku, ale jeste prosly s tim, ze se pry pak muzou samy opravit, jak se budou dal vyvijet. My bychom chteli deti dve, takze pokud by z tech 2 zdravych byly dve deti, budeme super stastni ![]()
Zamrazene mame tedy jeste tri. Jedno zdrave a dve s nejakou mozaikou.
@Fanynka777 velikost uz si nepamatuju, to jsem si nepsala. Ale mela jsem stimulaci 10 dni a jedenacty den uz jen orgalutran a 2× decapeptyl. Diky tomu orgalutranu nepopraskaji. Kvuli tomu se dava.
@daudinka No koukám, že ty jsi stimulovala dýl. Mě už doktor stimulaci zastavil právě kvůli té velikosti.
Říkal, že mám docela rozdíl v těch velikostech, tak je těžší odhadnout tu pravou dobu odběru aby ty velké nepraskly a malé dorostly. I tak mi to posunul z původní neděle na sobotu. Doufám teda, že to bude dobrý no
Tak ta genetika je docela síto
Asi je úspěch mít na konci 2 3 zdravá embyjka ![]()
@daudinka paráda
![]()
potichoucku gratuluji ať se vše dál vyvyji bez problémů 🙏 🙏 🙏 chodíš do práce nebo budeš na neschopence?
Ať ti to do kontroly utíká.
Dej vědět ![]()
@Iriss86 dekuju
modlim se, at je mimi opravdu zdrave 🙏
Normalne chodim do prace, sedim u pocitace, tak to je v pohode. A mivam 2× az 3× tydne home office. Ale zacala jsem zase cvicit, jsem zvykla, miluju pohyb. Samozrejme jen zlehka, neprepinam se a nedelam zadny hiit ani cardio. Kdybych zaspinila, tak nasadim klidovy rezim. Zatim to cviceni vypada, ze nevadi. A ja se citim lip.
Myslim, ze to i utece. Je leto, tak je porad co delat. Navic za 2 tydny mam jit k moji doktorce, tak mi to ten cekaci cas predeli. Tesim se, ze zase prdolu uvidim. Urcite se na nej koukne doktorka ![]()
Ahojky tak z caru jsem měla dnes chvilkovou radost..5 foliku všichni 15 mm (ty 8 mm z úterka to pěkně dotáhly) do neděle ještě léky + ganirelix a v neděli ještě večer ovitrelle a v úterý opu. Doplatek dnes 1600kc
A pak odpo tel že mi to blbe spočítali a pojišťovna už nepokryje léky, že mi jich na toto IVF vydali moc.At si k těm penězům za ICSI, pk až přijedu na opu pridám ještě 5000kc na léky doplatek a 4000 Kč na genetiku(použiti pejet..)Takže ani ta genetika mění úplně zdarma.Pryc to budou ještě řešit s hl. sestrou jestli to nějak nadáli blbe do PC ty léky, ale si mě to nemime.
@Iriss86 Ahoj,no zvlastni to je, jak ti to napocitali. Genetika je hrazena pojistovnou, ale platili jsme mrazeni (musi zamrazit vsechna embrya, co jdou na genetiku, i ta co pak treba vyhodi) a to bylo myslim u nas 2500 za jedno zamrazene (to mas urcite levnejsi). To budou ty pejety, ale je divne, ze ti uz ted dali castku, kdyz jeste nevi, kolik embryi na genetiku pujde
a ty leky tezko rict, nektere jsou drazsi a nebo jsi jich potrebovala vic, to je mozne, ze to nevyslo uz na pojistovnu.
My platili za vse hodne :/ draha klinika. A stve me to, ne ze ne. Ale v konecnem dusledku je hlavni vysledek, tak hlavne, ze vajicka vypadaji dobre
kdyz jsou podobne velky, tak je to idealni ![]()
Uvidis jeste, co ti napisou, jestli se jeste nejak neprepocitali.
@daudinka To už mi Dr napsal dnes kolik a za co budu platit.Je tam ICSI, pk, mrazení, pejety pro genetiku 26.tis. + co bych chtěla já, to si musíme ještě rozmyslet + teda doplatek za ty léky. Prave ta genetika to jsem nečekala a ten doplatek za léky taky ne.Jsem se radovala tak málo peněz ze jsme dali a domu táhla x injekci a v 1 kole 3 balick pera za hafo peněz. Ze prý maji novy systém v PC tak jsou s toho zmatení :think
Jasně že máme bokem na car, ale trošku šok no.Tak uvidíme v úterý na opu. A ještě duphaston jsem dostala ale kdy ho brát a koliklrat mi řeknou až po opu.
@Iriss86 Takže ta genetika se nakonec platí? :/ Asi nestačí být jen 35+, ale genetik musí uvést i důvod aby to pojišťovna uhradila? Ach jo teda
No každopádně ten výsledek za to stojí
Tak se tím nestresuj a raduj se z pěkných foliků ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.