Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Iriss86 nn, my netestovany embryo opravdu nemuzeme riskovat
70% je moc velka sance, ze budu mit biochemko, potrat nebo nedejboze postizeny miminko. Proto to nikdy predtim neklaplo, ani jednou to nebyla zdrava spermie.. a za ty 2 roky to muselo byt vic biochemek, ale ja netestovala. Vzdy jsem cekala par dni po, co mela prijit menstruace a vzdy prisla
mozna lepsi nevedet. Doktorka mi hned volala, jak mela vysledky, at se prestaneme snazit sami, ze je to prilis riskantni. Ten telefonat vysel na moje narozeniny. Byla jsem z toho zdrcena. Ted si rikam, mozna to byl spis dar. Mozna me to zachranilo od dalsiho osklivyho potratu nebo od vetsiho nestesti. S odstupem casu se na vse clovek diva jinyma ocima.
Tak kontrola super na levo 2 folici 12mm 8 mm
Na pravo 3 všechny 8mm medikace stejná + přidán na čtvrtek pátek ganirelix a v pátek kontrola.Opu asi středa, čtvrtek ještě se uvidí na kontrole.Za mě tato kombice léků super
Doplatek od začátku do páteční kontroly (8× bemfola,16 ampule menopuru,2× genirelix)1700. Zatím 5 foliku
A před tím rekovelle doplatek za celou dobu stimulace 5000 + orgalutran a owetrelle 1 vajíčko.
@daudinka Aha,to je šílený
a zrovna na narozeniny se tohle dozvědět…docela šok
![]()
Držím palečky aby tenhle Ket vyšel
![]()
@Iriss86 Juu tak super
Já jdu zítra na další Utz. Od včera už píchám Orgalutran. Množství hormonů mi doktorka ponechala. Opu asi víkend. Jinak děkuji za tu radu ohledně genetiky emryi. ![]()
@Iriss86 tak to je super, ze jiny lek tak pekne zabira
jen tak dal ![]()
@Iriss86 píše:
@Bella277 @daudinka
Děkuji budu![]()
No snad to tentokrát dopadne lépe.
11.7. mě čeká kontrola tak uvidíme jak reaguji a dozvím se co dál. V době genetiky embrii budu na dovolené tak snad si hlava odpočine a snad v srpnu bude KET.
@Bella277 Co tebe čeká?
@daudinka utíká ti to aspoň trochu než bude 1 kontrola? Car už tě pustil k Dr vid.Nebo ještě bude nějaká kontrola u nich?
Ahojky ![]()
tak jsem dnes koukala, že folici pěkně rostou, tentokrát už to určitě dopadne dobře 🙏 🍀 ✊️.
Moc ti budu držet palce ✊️.
Já?
No všechno je to po těch kortikoidech zvláštní, dost často během cyklu špinim, byla jsem na kontrole u doktora a měla 10DC 20mm folikul a večer pozitivní ovu test.
Dnes jsem to 23DC už dostala, takže vůbec nechápu, co se to s tím tělem děje ![]()
No jinak teď frčíme na dovču a v srpnu si jdeme pro poslední bublinku, ale mám z toho všeho divný pocit, mám strašný strach
.
Jinak holky dotaz,,, přikládám fotku embryí.
Vyzná se někdo v tom označení?
Embyo 2- první řádek, jsem měla čerstvý transfer a poté potrat.
Embryo 1- druhý řádek byl ket a to se nechytlo vůbec.
Embryo 4- třetí řádek nám teď zůstalo a čeká nás v srpnu ket.
Co známá to značení B14aa
B14aa
B13aa
Znepokojuje mě, že to poslední, které nás čeká má značení 13.
Co znamenají ta písmena a čísla?
Doktor říkal, že je to pořád kvalitní embryo třídy aa- blastocysta.
Holky já už se tak moc bojím 😭 🙏.
@Bella277 Ahoj, já si kdysi tu kvalitu embryí hledala a řekla bych, že je to Bl = blastocysta, pak to číslo 3 a 4 označuje, v jaké fázi se ta blastocysta nachází, 1= raná blastocysta, 5 = hatchující blastocysta, 6 = vyhatchovaná blastocysta, takže ta 3 a 4 je něco těsně před hatchováním, ta trojka je jen o malinko pomalejší, ale nic hrozného. To aa je ta nejlepší kvalita, jakou může při hodnocení embryo mít, tak bych se ohledně kvality vůbec neznepokojovala. Musíš být naopak v klidu, aby se bublince u tebe líbilo. Věřím, že ty kortikoidy svou službu udělají a pokus bude už úspěšný. Hlavně si užij dovolenou a pořádně si odpočiň ![]()
@Mytyl píše:
@Bella277 Ahoj, já si kdysi tu kvalitu embryí hledala a řekla bych, že je to Bl = blastocysta, pak to číslo 3 a 4 označuje, v jaké fázi se ta blastocysta nachází, 1= raná blastocysta, 5 = hatchující blastocysta, 6 = vyhatchovaná blastocysta, takže ta 3 a 4 je něco těsně před hatchováním, ta trojka je jen o malinko pomalejší, ale nic hrozného. To aa je ta nejlepší kvalita, jakou může při hodnocení embryo mít, tak bych se ohledně kvality vůbec neznepokojovala. Musíš být naopak v klidu, aby se bublince u tebe líbilo. Věřím, že ty kortikoidy svou službu udělají a pokus bude už úspěšný. Hlavně si užij dovolenou a pořádně si odpočiň
Ahojky, moc děkuji za vysvětlení ![]()
A já pořád zadávala do vyhledávače ty čísla a ono je to Bl, to mě mohlo taky napadnout 🤦♀️ 😆.
Tak snad se to nedokazí tím, že je trošku pomalejší 🙏.
Asi je to nejspíš jedno, když ty 4 skončily, stejně špatně a nedopadlo to.
Teď se budu modlit, aby to ta naše poslední bublinka s námi vydržela 🍀.
Budu se snažit nabrat sílu a být, co nejvíce v klidu, ale je to prostě těžký
.
Co ty, jak jsi na tom
?
@Bella277 Vím, že je to těžké, ale poslední bublinka to určitě zvládne, kdyz uz bude pod kontrolou ta imunita…:srdce:
Já jdu zitra na kontrolu a domluvit se na posledni, uz treti, stimulaci. Mela jsem dvě pred rokem, celkem 5 transferů, ted dve nativni IVF vždy po 1 transferu a nic… Tak jsem rekla, ze zkusim poslední plnou stimulaci a „děj se vůle boží“…
@Fanynka777 To závidím ty centra kde delaji o víkendu a svátcích u mě ne a je to boj s dv.Kor teď v jednom týdnu 2 dv když na léto už nahlášenou mám. Delam krátký dlouhý týden 12ky a vždy se mi ty kontroly trefí do dlouhého týdne, pak vysvětlování/mlžení proč ji zase chci…
vždyť jsi byla doma teď…ale zase máme na vše 1 Dr.Driv prý byly 3.
Zkus se zítra na tu genetiku zeptat. Jeste by se to třeba stihlo vyplnit papíry a poslat na schváleni se někam dlouho neceka. Stejne to posílají do Prahy do Genetu aspoň teda u nás to byla hlavička na smlouvě. Dej vědět jal si dopadla.
@Bella277 přikládám 2 fotky, ale vše pěkně vysvětleno od @Mytyl
Takže ode mě jen opakování ![]()
Užij si dovču nacerpej sílí a déčko ![]()
Já teď vše vypustila a už neřeším koupání v písaku nebo opalování a jestli můžu/ nemůžu
S tamponem nebo bez…teď když jsem šla do 2 kola tak úplně vyklidnena hlava po vsem tom snažení…a už ani nic negooglim, onocuz není co vše už mám proctene x krat ![]()
Já byla měsíc utlumena Antinou skrz dv caru tak aby jsme nic nepromeskali take mi tělo zabrzdili a spinila jsem i krev se objevila na střídačku půl měsíce. Takze teď jsem zvědavá kdy ta pravá ms přijde snad ji nechytnu na dv
A v srpnu hurá do toho nebo počkám na tebe ![]()
@Mytyl U vás se našel nějaký problém proč to nejde?
@Iriss86 Jo, tam je to hezky vysvetlene, na nazev te expandovane blastocysty jsem si nedokazala vzpomenout ![]()
No, mně přišly v září 2022 na zvýšené nk bunky, zalecilo se to metypredem, v listopadu uz vysledky ok, transfer v prosinci a v březnu a stejne nic… V dubnu prekontrolovany nk bunky a v poradku. Potom 2× IVF nativ a zase nic. Tak je to nejspis vekem, ze asi zadne embryo nebylo zdrave. ![]()
Tobě držím moc palce, zatím se to vyviji velmi hezky, tak snad bude pekna uroda kvalitnich vajíček ![]()
@Mytyl U mě taky věk + bez vejcovodu, ale to u IVF nevadí druhý ok, o proti ostatním tady jen 1 IVF/1 vajíčko/1 Et imuno a genetika ok.
Teď jen doufám, že ostatní dorostou a budou vajíčka k odběru.
Ty NK buňky taky nadělaji stresu a paseky chjo
![]()
@Iriss86 Ahojky
Tak nakonec odebírat se bude kolem 20ti foliků, ale těch větších je jen něco přes půl. Většinu mám na levém vaječníku. Doktor zmínil, že už je ten počet na hraně a u většího počtu už by hrozilo OHSS. Tak mám teď trošku obavy
Jelikož už jsou ty větší folikulu už docela velké(největší kolem 17 mm), tak odběr bude pro jistotu už v sobotu. Tedy 12. den cyklu
Tak zítra už poslední injekce Orgalutran a večer Decapeptyl jupii ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.