IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1625
10.7.23 20:36

@Iriss86 nn, my netestovany embryo opravdu nemuzeme riskovat :( 70% je moc velka sance, ze budu mit biochemko, potrat nebo nedejboze postizeny miminko. Proto to nikdy predtim neklaplo, ani jednou to nebyla zdrava spermie.. a za ty 2 roky to muselo byt vic biochemek, ale ja netestovala. Vzdy jsem cekala par dni po, co mela prijit menstruace a vzdy prisla :nevim: mozna lepsi nevedet. Doktorka mi hned volala, jak mela vysledky, at se prestaneme snazit sami, ze je to prilis riskantni. Ten telefonat vysel na moje narozeniny. Byla jsem z toho zdrcena. Ted si rikam, mozna to byl spis dar. Mozna me to zachranilo od dalsiho osklivyho potratu nebo od vetsiho nestesti. S odstupem casu se na vse clovek diva jinyma ocima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
11.7.23 10:48

Tak kontrola super na levo 2 folici 12mm 8 mm
Na pravo 3 všechny 8mm medikace stejná + přidán na čtvrtek pátek ganirelix a v pátek kontrola.Opu asi středa, čtvrtek ještě se uvidí na kontrole.Za mě tato kombice léků super
Doplatek od začátku do páteční kontroly (8× bemfola,16 ampule menopuru,2× genirelix)1700. Zatím 5 foliku
A před tím rekovelle doplatek za celou dobu stimulace 5000 + orgalutran a owetrelle 1 vajíčko.

@daudinka Aha,to je šílený :hug: a zrovna na narozeniny se tohle dozvědět…docela šok :zed: :zed:
Držím palečky aby tenhle Ket vyšel :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
11.7.23 11:53

@Iriss86 Juu tak super :kytka: :dance: Já jdu zítra na další Utz. Od včera už píchám Orgalutran. Množství hormonů mi doktorka ponechala. Opu asi víkend. Jinak děkuji za tu radu ohledně genetiky emryi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
11.7.23 12:46

@Iriss86 tak to je super, ze jiny lek tak pekne zabira :dance: jen tak dal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
11.7.23 13:25
@Iriss86 píše:
@Bella277 @daudinka
Děkuji budu :hug: :hug:
No snad to tentokrát dopadne lépe.
11.7. mě čeká kontrola tak uvidíme jak reaguji a dozvím se co dál. V době genetiky embrii budu na dovolené tak snad si hlava odpočine a snad v srpnu bude KET.
@Bella277 Co tebe čeká?
@daudinka utíká ti to aspoň trochu než bude 1 kontrola? Car už tě pustil k Dr vid.Nebo ještě bude nějaká kontrola u nich?

Ahojky :hug:
tak jsem dnes koukala, že folici pěkně rostou, tentokrát už to určitě dopadne dobře 🙏 🍀 ✊️.
Moc ti budu držet palce ✊️.

Já?
No všechno je to po těch kortikoidech zvláštní, dost často během cyklu špinim, byla jsem na kontrole u doktora a měla 10DC 20mm folikul a večer pozitivní ovu test.
Dnes jsem to 23DC už dostala, takže vůbec nechápu, co se to s tím tělem děje :zed:
No jinak teď frčíme na dovču a v srpnu si jdeme pro poslední bublinku, ale mám z toho všeho divný pocit, mám strašný strach :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
11.7.23 13:34

Jinak holky dotaz,,, přikládám fotku embryí.
Vyzná se někdo v tom označení?
Embyo 2- první řádek, jsem měla čerstvý transfer a poté potrat.
Embryo 1- druhý řádek byl ket a to se nechytlo vůbec.
Embryo 4- třetí řádek nám teď zůstalo a čeká nás v srpnu ket.

Co známá to značení B14aa
B14aa
B13aa
Znepokojuje mě, že to poslední, které nás čeká má značení 13.
Co znamenají ta písmena a čísla?
Doktor říkal, že je to pořád kvalitní embryo třídy aa- blastocysta.
Holky já už se tak moc bojím 😭 🙏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
11.7.23 13:53

@Bella277 Ahoj, já si kdysi tu kvalitu embryí hledala a řekla bych, že je to Bl = blastocysta, pak to číslo 3 a 4 označuje, v jaké fázi se ta blastocysta nachází, 1= raná blastocysta, 5 = hatchující blastocysta, 6 = vyhatchovaná blastocysta, takže ta 3 a 4 je něco těsně před hatchováním, ta trojka je jen o malinko pomalejší, ale nic hrozného. To aa je ta nejlepší kvalita, jakou může při hodnocení embryo mít, tak bych se ohledně kvality vůbec neznepokojovala. Musíš být naopak v klidu, aby se bublince u tebe líbilo. Věřím, že ty kortikoidy svou službu udělají a pokus bude už úspěšný. Hlavně si užij dovolenou a pořádně si odpočiň :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
11.7.23 17:26
@Mytyl píše:
@Bella277 Ahoj, já si kdysi tu kvalitu embryí hledala a řekla bych, že je to Bl = blastocysta, pak to číslo 3 a 4 označuje, v jaké fázi se ta blastocysta nachází, 1= raná blastocysta, 5 = hatchující blastocysta, 6 = vyhatchovaná blastocysta, takže ta 3 a 4 je něco těsně před hatchováním, ta trojka je jen o malinko pomalejší, ale nic hrozného. To aa je ta nejlepší kvalita, jakou může při hodnocení embryo mít, tak bych se ohledně kvality vůbec neznepokojovala. Musíš být naopak v klidu, aby se bublince u tebe líbilo. Věřím, že ty kortikoidy svou službu udělají a pokus bude už úspěšný. Hlavně si užij dovolenou a pořádně si odpočiň :hug:

Ahojky, moc děkuji za vysvětlení :hug:
A já pořád zadávala do vyhledávače ty čísla a ono je to Bl, to mě mohlo taky napadnout 🤦‍♀️ 😆.
Tak snad se to nedokazí tím, že je trošku pomalejší 🙏.
Asi je to nejspíš jedno, když ty 4 skončily, stejně špatně a nedopadlo to.
Teď se budu modlit, aby to ta naše poslední bublinka s námi vydržela 🍀.
Budu se snažit nabrat sílu a být, co nejvíce v klidu, ale je to prostě těžký :,(.
Co ty, jak jsi na tom :hug:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
11.7.23 17:48

@Bella277 Vím, že je to těžké, ale poslední bublinka to určitě zvládne, kdyz uz bude pod kontrolou ta imunita…:srdce:
Já jdu zitra na kontrolu a domluvit se na posledni, uz treti, stimulaci. Mela jsem dvě pred rokem, celkem 5 transferů, ted dve nativni IVF vždy po 1 transferu a nic… Tak jsem rekla, ze zkusim poslední plnou stimulaci a „děj se vůle boží“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
11.7.23 20:16

@Fanynka777 To závidím ty centra kde delaji o víkendu a svátcích u mě ne a je to boj s dv.Kor teď v jednom týdnu 2 dv když na léto už nahlášenou mám. Delam krátký dlouhý týden 12ky a vždy se mi ty kontroly trefí do dlouhého týdne, pak vysvětlování/mlžení proč ji zase chci… :zed: vždyť jsi byla doma teď…ale zase máme na vše 1 Dr.Driv prý byly 3.
Zkus se zítra na tu genetiku zeptat. Jeste by se to třeba stihlo vyplnit papíry a poslat na schváleni se někam dlouho neceka. Stejne to posílají do Prahy do Genetu aspoň teda u nás to byla hlavička na smlouvě. Dej vědět jal si dopadla.

@Bella277 přikládám 2 fotky, ale vše pěkně vysvětleno od @Mytyl
Takže ode mě jen opakování :mrgreen:
Užij si dovču nacerpej sílí a déčko :mrgreen:
Já teď vše vypustila a už neřeším koupání v písaku nebo opalování a jestli můžu/ nemůžu
S tamponem nebo bez…teď když jsem šla do 2 kola tak úplně vyklidnena hlava po vsem tom snažení…a už ani nic negooglim, onocuz není co vše už mám proctene x krat :mrgreen:
Já byla měsíc utlumena Antinou skrz dv caru tak aby jsme nic nepromeskali take mi tělo zabrzdili a spinila jsem i krev se objevila na střídačku půl měsíce. Takze teď jsem zvědavá kdy ta pravá ms přijde snad ji nechytnu na dv :mrgreen: A v srpnu hurá do toho nebo počkám na tebe :mrgreen:
@Mytyl U vás se našel nějaký problém proč to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
11.7.23 21:21

@Iriss86 Jo, tam je to hezky vysvetlene, na nazev te expandovane blastocysty jsem si nedokazala vzpomenout ;)

No, mně přišly v září 2022 na zvýšené nk bunky, zalecilo se to metypredem, v listopadu uz vysledky ok, transfer v prosinci a v březnu a stejne nic… V dubnu prekontrolovany nk bunky a v poradku. Potom 2× IVF nativ a zase nic. Tak je to nejspis vekem, ze asi zadne embryo nebylo zdrave. :nevim:

Tobě držím moc palce, zatím se to vyviji velmi hezky, tak snad bude pekna uroda kvalitnich vajíček :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
11.7.23 21:55

@Mytyl U mě taky věk + bez vejcovodu, ale to u IVF nevadí druhý ok, o proti ostatním tady jen 1 IVF/1 vajíčko/1 Et imuno a genetika ok.
Teď jen doufám, že ostatní dorostou a budou vajíčka k odběru.
Ty NK buňky taky nadělaji stresu a paseky chjo :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
11.7.23 22:18

@Iriss86 Věřím, že je to u tebe na dobre cestě ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.7.23 08:36

Tak kdo už má po kontrole :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.7.23 09:17

@Iriss86 Ahojky :mavam: Tak nakonec odebírat se bude kolem 20ti foliků, ale těch větších je jen něco přes půl. Většinu mám na levém vaječníku. Doktor zmínil, že už je ten počet na hraně a u většího počtu už by hrozilo OHSS. Tak mám teď trošku obavy :roll: Jelikož už jsou ty větší folikulu už docela velké(největší kolem 17 mm), tak odběr bude pro jistotu už v sobotu. Tedy 12. den cyklu :nevim: Tak zítra už poslední injekce Orgalutran a večer Decapeptyl jupii :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.