IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1034
25.4.23 21:15

@Sim7 Dej pak vědět co ti na tu minimálku po IVF řekli. Taky bych to zkusila kdyby w IVF nepodalo Do 3. bych se hned nehrnula. Upravovali ti nějak stimulaci, kdyz berou 1.pokus jako „zkušební“ jak tělo bude reagovat a tak i když to nevyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
26.4.23 07:52

Ahoj holky, tak jsem od vcera nejaka nachcipana :( i kdyby mi casove transfer vysel na tento mesic, tak asi je to blbost zkouset, ze? Nebudeme mit moc pokusu :( asi bych mela radsi pockat na dalsi cyklus, ze? Nechci zbytecne prijit o embrijko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 08:56

@daudinka ještě nehaz flintu do žita, máš ještě pár týdnů čas určitě, zejo? Do té doby můžes být fit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.23 09:01

Ahoj holky, nevíte jestli je ‚lepsi‘ nebo jestli se to dá vůbec nějak vyhodnotit, 5ti nebo 6tidenni embryo? U 6tidenniho čekali s mrazenim do 6 dne protože bylo trošku pomalejší tak aby si byli jisti. Povedl se vám transfer 5ty nebo 6ty den? Nebo z toho nejde delat zadne zavery a je to spis shoda x okolnosti (vyvoj. stadium, sliznice, atd.), ze? Zajimaly by me vase nazory. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1625
26.4.23 09:19
@Anonymní píše:
@daudinka ještě nehaz flintu do žita, máš ještě pár týdnů čas určitě, zejo? Do té doby můžes být fit :kytka:

Teoreticky si myslim, ze by to bylo za tyden a pul. Tak do tydne se dam snad dohromady, ale nvm, jestli to i tak nemuze ovlivnit. Mnozstvi vitaminu v tele a celkove podminky pro uhnizdeni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 10:22

@daudinka ahoj, ze své vlastní zkušenosti můžu radit, ať jsi v klidu. Byla jsem na vložení, když jsem byla nachlazená fakt hodně…začalo to tak tři dny před a končilo tak týden po vložení. Bavila jsem se o tom s MUDr. a dle ni, když nejde o vysoké teploty, tak nevadí. No a aktuálně jsem z toho “nachlazeného” vložení embrya v 15tt ;)
A ještě mam dotaz, když počítáš vložení v tomto cyklu, už by si přece měla brát nějaké léky (já brala i když jsem měla KET v nativu) - měla jsem Progesteron a Anopyrin od druhého dnes MS, tobe nic nedali?

• Citovat
  • Upravit
1625
26.4.23 10:55
@Anonymní píše:
@daudinka ahoj, ze své vlastní zkušenosti můžu radit, ať jsi v klidu. Byla jsem na vložení, když jsem byla nachlazená fakt hodně…začalo to tak tři dny před a končilo tak týden po vložení. Bavila jsem se o tom s MUDr. a dle ni, když nejde o vysoké teploty, tak nevadí. No a aktuálně jsem z toho “nachlazeného” vložení embrya v 15tt ;)
A ještě mam dotaz, když počítáš vložení v tomto cyklu, už by si přece měla brát nějaké léky (já brala i když jsem měla KET v nativu) - měla jsem Progesteron a Anopyrin od druhého dnes MS, tobe nic nedali?

Ahoj, nn, vubec nic mi nedali. Nemela jsi to na neco konkretniho? Ja budu mit nejspis jen ten ovitrelle, aby si byli jisti, ze ovulace probehne v konkretni den. Jinak doktorka nic nerikala.

Ale on ten transfer jeste neni jisty. Jednak nevim, jestli se ovulace chysta, v patek jdu znovu na kontrolu. Druhak nevim, jaka je sliznice, v pondeli byla jeste mala. A taky jeste nemam vysledky genetiky. Doktorka rikala, ze by se to stihnout mohlo, vzhledem k tomu, ze mivam ovulaci pozdeji. Ale jeste je tam moc promennych a ted k tomu ta ryma. Mam to asi z klimy, zanet v hlave. Takze soplim a soplim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 12:00

@daudinka právě ze jsme neměli žádný problém zdravotní, na nic nepřišli. Teď tak uvazuju, proč jsem to vlastně brala, neptala jsem se. Jedině mě napadají nějaké preventivní důvody, ale fakt netuším. Ovitrelle jsem taky měla. Tak asi tím lépe, kdyz ti nic nedali :palec:
Tak držím palce, ať je genetika co nejdříve a ať KET proběhne a je úspěšný :kytka: a nachlazení fakt neřeš…kdyz nemáš vyloženě chřipku nebo něco většího, tak to neovlivní. Někde jsem dokonce četla, ze by to snad mohlo byt i ku prospěchu, ze se tělo zaměstnává virem a nebojuje tak proti embryu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1625
26.4.23 12:57

@anonymni,chripku bych musela kaslat ze? K doktorce nepujdu, citim, ze to mam jen v hlave a hrozne soplim, ale to snad bude vse. Teplotu zatim nemam. Ale potrebovala bych si lehnout a nepracovat.

Tezko rict, mozna ti tam temi leky pripravili lepsi prostredi. Hlavne, ze ti to vyslo :srdce: moznabych taky mela neco brat, jestli tento cyklus nevyjde, tak se pak zeptam.

Jinak doufam, ze moje telo nebude bojovat proti embriu :lol: to uz by me fakt kleplo. Doufam, ze budou kamaradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 13:26

@daudinka hlavně by si měla u chřipky horečku, takhle budeš fakt jenom nachlazená. Neboj, dopadne to dobře. A dovolenou si vzít nemůžeš? A po KET plánuješ být doma?

A děkuji, stále tomu nemůžu uvěřit, ze se nám to povedlo…pořad to beru hrozně opatrně a proto tady jsem pod anonymem, nikdo skoro to ještě neví, i když jsem už vlastně začala druhý trimestr 8o a maskovat se mi to zatím daří.

A pokud si tady pamatuju dobře z diskuze, ty chodíš do Reprofitu?

A neboj, kamarádi určitě budou :D musí!!!

• Citovat
  • Upravit
1625
26.4.23 13:48

@anonymni, ano, do reprofitu :) to je parada, ze uz druhy trimestr :dance: uplne chapu, ze jsi opatrna. Po tom, co musime zvladnout, abychom se dockaly :srdce: at krasne roste prcek :hug:

Ja zatim nejak neplanovala nic po KET :nevim: prijde mi to porad tak daleko. Asi bych normalne chodila do prace, ale ta klima je fakt hloupa. Jsem na ni citliva a nemuzu si dovolit byt kvuli tomu porad nemocna. Byla jsem ted par dni v praci a takto jsem dopadla :/ nemela jsem tam vubec lozit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 14:03

@daudinka my právě taky Reprofit:) tak to dopadne dobře určitě i Tobě :srdce:

Taky jsem chodila do práce pořád. Jen po OPU jsem byla par dni doma. Jojo, klima je na nic, taky z ní pořád chrchlám.

A neboj, nic není daleko, uteče to rychle. My taky čekali na genetiku, držím palce, ať jich máte co nejvíce v pořádku!!! Kontrolovala jsem denně on-line systém s těmi výsledky, i když říkali, ze to bude více než měsíc, tak se tam výsledky objevily asi za 14 dnů. Tak snad to budeš mít taky brzo :hug:

• Citovat
  • Upravit
1625
26.4.23 14:50

@anonymni, ted mi psala doktorka. Mame dve zdrave a dve se pry mozna samy opravi, ale mozna taky ne. A dve jsou spatne uplne.

Chceme 2 deti, tak bychom museli mit 100% uspesnost. Mam strach, jak to dopadne. Kazdopadne na ten transfer musim byt uplne zdrava. Ptala jsem se doktorky, ze jsem ted nachcipana a ona, ze to neni idealni, ze doporucuje idealni podminky pro transfer.

Jo a vysledky byly za tyden a pul. To jsem opravdu necekala tak brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 19:21

@daudinka tak to byla pořádná rychlost teda. To je fajn, ze už víš, na čem jste. Tak dvě stoprocentní je krásný výsledek, to gratuluju :kytka: ty dvě, co se možná opraví…to budou vědět kdy? Tak třeba to budou nakonec taky v pořádku :srdce:

Tak to se pořádně vykurýruj, ať můžete jít co nejdříve na to ;) držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1625
26.4.23 19:44

@anonymni, dekuju, uvidim, jak mi bude za par dni, ale spis to necham na pristi cyklus. Preci jen nechci zbytecne riskovat a neco pokazit. Ale uvidim.

Jestli jsou 100procentni, to mi nikdo nezaruci, ale nadeje, ze jsou v poradku je a jsem za ne vdecna :srdce:

Opravit by se mohly az u me v brisku. A to taky nikdo nezaruci. Byl by to risk. Nvm, jestli bych unesla psychicky potrat v pozdejsim mesici.

Jeste to bude tezka cesta a nejistota, jestli bude zdrave miminko. Ale hold to tak je, nenadelam nic, kdyz chceme mimi vlastni. Musim verit a bojovat dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.