IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
786
12.4.23 13:29

@Paja.525 nevím, jak Anonymní, ale mě to trochu uklidňuje, díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.23 13:30
@Paja.525 píše: @Anonymní jo ještě jsem ti chtěla říct že mě občas pobolivalo v podbřišku jako by měla dorazit MS až asi do 12 týdne nevím jestli tě to uklidní ale asi je to normální čekám první takže vím taky prd co mě čeká :D

Já to právě že neznám, tak jsem to přisoudila k MS. Tak, děkuji aspoň vím na co se připravit Tybrdo už se nemůžu dočkat plných dvou čárek a potvrzení z krve. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.23 13:31

@Rhian mě už taky :D

• Citovat
  • Upravit
1625
13.4.23 12:06

Ahoj holky,

dnes 5.den a z 23 uz mame jen 9 :( Úbytek jsem cekala, ale asi ne tak velky. 2 jsou hatchujici blastocysty a 7 je tech casnych blastocyst (tedy teprve na zacatku).

Jedine, cim se utesuju, je, ze snad za to uz muze ten spatny gen a z genetiky se jich vrati vic jak 30 %. Zacinam se zase hrozne bat, abychom vubec nejaka zdrava meli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
13.4.23 12:23

@daudinka Ahojky, vůbec se neboj. Měla jsem stejne obavy jako ty, ale z 9 se nám vrátila všechna zdravá - 7 úplně a 2 s podmínkami. Většinou je to tak, ze se opravdu vyselektuji už v te prodloužené kultivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
13.4.23 12:31

@FunnyDenni a vy jste meli nejaky geneticky problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.23 12:44

@FunnyDenni Ahoj, není to tak vždy :( bohužel. Nám se z genetiky vrátila přesně polovina. Měli jsme 4 a 2 byly zdravé. A do 5-6 dne se samo přestalo vyvíjet 6. Ja i manžel jsme bez genetického problému, bez zjištěné vady a věk -+30. A říkala mi to i doktorka, ze ta poloviční selekce na genetice je nejčastější výsledek. Tak si měla velké štěstí, ze mate všechny zdravý :hug:

• Citovat
  • Upravit
1344
13.4.23 13:10

@daudinka My jsme meli jeste min, 9 je opravdu krasny vysledek! My meli z 26 na genetiku jen 5 a pri 50% riziku prenosu byla 2 zdrava, 3 mela tu nemoc :-( I tak to beru jako dobry vysledek, protoze riziko, ze mohla byt nemocna vsechna, bylo nemale. Standardni ubytek byva tretina, takze ty mas velice dobry vysledek!!! Jeste aby slo ze vsech odebrat vzorek. Fakt je to krasny vysledek. Pujdou teda na tu genetiku, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
13.4.23 14:05

@miskuet myslis? Jako jeste nvm, jestli je to finalni pro tu genetiku. Tech 7 je teprve ta casna blastocysta, mozna jeste musi dozrat. Psala jsem doktorce, jak to ted bude probihat dal. Protoze ty dve hatchujici uz by na genetiku mohly. Ten zbytek nevim.

Kolikaty den ti je davali na tu genetiku? A vis, v jakem byly stadiu?

Jj, musime dat vsechny na genetiku. vsechny, co budou dostatecne vyvinute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.23 14:21
@daudinka píše:
@miskuet myslis? Jako jeste nvm, jestli je to finalni pro tu genetiku. Tech 7 je teprve ta casna blastocysta, mozna jeste musi dozrat. Psala jsem doktorce, jak to ted bude probihat dal. Protoze ty dve hatchujici uz by na genetiku mohly. Ten zbytek nevim.

Kolikaty den ti je davali na tu genetiku? A vis, v jakem byly stadiu?

Jj, musime dat vsechny na genetiku. vsechny, co budou dostatecne vyvinute.

Ahoj,
To je krásný výsledek. Uvidíš, že z genetiky se ti nakonec vrátí všechny. To bude dobrý :-) a proč je posíláš na genetiků a kolikátý máš ivf? Budu držet palečky, aby zbylé byli ty top :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1625
13.4.23 14:36
@Anonymní píše:
Ahoj,
To je krásný výsledek. Uvidíš, že z genetiky se ti nakonec vrátí všechny. To bude dobrý :-) a proč je posíláš na genetiků a kolikátý máš ivf? Budu držet palečky, aby zbylé byli ty top :srdce:

Ivf mame prvni. Manzel ma v genech chybejici pro zivot dulezite chromozomy. Tedy v 70 % bud potrat nebo postizene/mrtve miminko. Genetika je nase jedina moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
13.4.23 14:56

@daudinka
Ted je nejdulezitejsi, aby slou co nejvic z nich odebrat vzorek, protoze ma zkusenost je bohuzel takova, ze ne ze vsech blastocyst sel odebrat vzorek :( Myslim, ze v prvnim IVF cyklu jsem mela 7 blastocyst a vzorek sel odebrat z 5, ted u druheho tam byl myslim jeste vetsi upadek. To cloveka stve :( Ale kdyby se podarilo odebrat ode vsech, tak fakt devet z 23 je luxusni cislo.
To znamena, ze sanci na zdrave mate 30 %?
Jinak co se tyce toho, kolikadenni byly. V prvnim IVF cyklu byly z 5 tri zdrave a vsechny sestidenni. Porad jsem mela pochybnosti a hodne resila, jestli mi je vkladaji ve spravny den, protoze bezne se transferuji petidenni. Ted v druhem IVF cyklu jsem z tech peti testovanych mela 4 petidenni a jedno sestidenni, na ktere se cekalo. Akorat teda nevim, jestli jsou ta zdrava peti- nebo sestidenni.
Moc drzim palce, ale 5 a více na genetiku povazuju za uspech, kdyby 9, tak to je nadhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
13.4.23 15:12

Ja posilala 7 na genetiku a dnes mam vyskedek takovy: 3 jsou v poradku, 1 je spatne a 3 pry nesla nejak vysetrit, jelikoz nebyl dostatek genetickeho materialu( moc nerozumim) ale pry vypadaly dobre, tak v zasobe budou :andel: vek okolo 30 let :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
13.4.23 15:44

@miskuet no je to v pr* :,( genetika jde udelat jen na fhb a hb.. a my mame jen 2 hb a 7 je teprve eb. Postupne to jde eb, b, xb, hb, fhb. Maji jen do zitrka, aby dozrali z eb na hb :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
13.4.23 16:16

@daudinka Nevěš hlavu, snad jich to dožene co nejvíc. Víš co… my, kdo máme toto omezení stran genetiky, s velkou pravděpodobností embryí, co odpadnou, prostě máme nervy ještě znásobený. Já ke každýmu cyklu IVF přistupovala s tím, že přece nemůže být zdravé ani jedno - a vidíš, v prvním byly tři (že se nezadařil transfer je věc druhá) a teď dvě. I ty dvě beru jako úspěch. Prostě se v tomto musíme tak trochu smířit s tím, že bude větší úbytek, ale mně přijde s tou genetikou i jedno zdravé jako zázrak… Držím palce, dej pak vědět! U mně v obou případech šlo na genetiku 5, tak věřím, že tobě do zítřka ještě nějaké dojdou. Tfuj tfuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.