Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, mám před sebou 1.IVF a chtěla bych se zeptat co hradí pojišťovna a co už je za píplatky, poradí mi někdo? ![]()
Ahoj, snad to nepopletu ale pojišťovna hradí celkem třikrát: některé léky na stimulaci (Fostimon, Menogen, Synarel… možná ještě jiné, které neznám), odběr vajíček OPU, běžné oplodnění ve zkumavce a zavedení oplodněných vajíček zpět do dělohy ET embryotransfer.
Sama si platíš prodlouženou kultivaci PK (vajíčka se zavádí třeba až 5. den ve stadiu blastocyst), zamražení embryí, ICSI (napíchnutá jedné spermie přímo do vajíčka), asistovaný hatching (narušení vnějšího obalu embrya), zamražení spermatu, přenos rozmrazených embryí KET, speciální echokatetr na zavádění, některé léky na stimulaci které plně nehradí pojišťovna.
Lékař v centru, které sis vybrala ti určitě dá ceník a všechno ti vysvětlí. Navíc se tě určitě nebudou týkat všechny výkony nehrazené pojišťovnou. Držím palce ať se zadaří co nejdřív.
ahoj holky!!!
prosím,prosím:na konci dubna jdu na první pohovor do CARu
můžete mi prosím napsat,jak asi to první sezení probíhá?sperm.už máme od dr.hotový a výsledek je OK.mám trošku obavy o co tam hned půjde,tak ať vím do čeho jdu!ať tam na ně tak moc
díky moc za radu,třeba nebudu až tak nervózní ![]()
Tina88 píše:
Jitce: Vyčerpávající informace - moc za ně děkuji.
Ahojte kocky,
Chystala som sa na IVF v Gennet Praha, ale uz som tehotna. Doma mam 2 nepouzite neotvorene balicky gonal f 900pen a jeden otvoreny ale nepouzity balicek Menopuru na 10 pouziti. Od pondelka som na tyzden v Cechach ( inak zijem v Nemecku), ak by mala niektora zaujem rada ich predam. lieky sme kupovali ako samoplatci.
Pekny den.