Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
zakládám toto téma, protože nikde nemůžu najít více informací a hlavně osobních zkušeností, které by se týkaly akupunktury v souvislosti s neplodností a především IVF. Nemáte některá osobní kladnou zkušenost s konkrétním zařízením nebo doktorem v Plzni, který by akupunkturu v rámci léčby neplodnosti provozoval? Mám za sebou dvě inseminace a aktuálně už taky 1.IVF v NatalArtu, o němž čerstvě vím, že nebylo úspěšné. Ze třinácti oplodněných vajíček nám v den ET po PK zbylo jedno jediné embryo ve stádiu blastocysty, takže nemáme nic zamraženo a nezbývá, než to celé absolvovat znovu
Tak bych tomu ráda co nejvíc pomohla.
Víte o tom někdo více? Vlastně mi ani není jasné, zda má cenu, abych se já akupunkturou zabývala, když je u nás problém spíš ve spermiogramu partnera, na druhou stranu psychicky jsme slabým článkem rozhodně já, navíc u mě se embryu „nelíbilo“ a uteklo, tak by to třeba mělo smysl…
Budu moc ráda za každou zkušenost nebo radu, předem díky ![]()
@Roziinka mám zkušenosti jen s Natem..
hod se do pohody.. jedte na dovolenou, a pak jednejte co dál..
podle mě není moc dobře dělat PK, právě z důvodu šílenýho úbytku.. pak není co mrazit..
muj laický názor je, že čím dřív ho vrátí do dělohy, tím líp.. přece jen v miskách je chemie, at je sebelepší..
já po IVF měla vajec 13 co byli zralá, 9se oplodnilo, ale jen 3 byli vhodná na pokračování..
@xsaleen Ahoj, díky za reakci. Já měla vajíček 16, 13 se podařilo oplodnit i přes to, že měl manžel katastrofální morfologii- 100% teratospermii. Přesto ještě 4.den, kdy se vlastně dělá ET, když není PK, pokud vím, jsme měli 9 hezkých embryí. 5.den najednou 2 a 6.den, což byl den ET, už jenom jedno. To mi přijde docela hrozný
Při druhým pokusu bych se na nějakou PK nejradši vykašlala! Oni na druhou stranu uvádí, že tím zvyšují šanci, že bude vybráno embryo, které bude mít na to se uchytit- nám to teď ale stejně nevyšlo, blastocysta neblastocysta… Jak to vlastně dopadlo u vás?
My jsme měli ICSI právě kvůli spermiogramu. Et jsem měla 3 den od odběru, měla jsem 2 8buněčná a jedno 6tibuněčné embria..
jedno osmibuněčné jsme nechali zavést, a povedlo se, ted jsem ve 22tt, ještě máme dva mrazáčky, ale nějak se nemůžeme dohodnout co s nimi
z těch 9 by vám možná něco zbylo (nevím, v jakém byla stádiu).. mrazí embria nad 6 buněk..
možná nebyla tak dokonalá, proto zanikla, ale v děloze by se třeba uchytila.. asi po téhle zkušenosti už bych PK nedala
Tak to moc gratuluju!
My taky měli ICSI a zpětně té PK spíš lituju, mohli jsme mít mrazáčky
Fakt to nechci absolvovat znova! Hlavně řešíme, jak dál- byli bychom svolní i k dárci, ale nevím, jak to chodí. Jestli to není brzo- nevyšly nám dvě AIH a teď 1. IVF, ale jak jsem psala, přítel má 100% teratospermii, což zjistili až teď během toho IVF, tak nevím…
@Roziinka tak to asi nebylo tak zlé, když se oplodnili a aspon to jedno bylo schopno transferu ![]()
Ahoj, po dlouhych sedmi letech bych rada ozivila tuto diskusy. Po nevydarenem IVF se chci dat dohromady fyzicky a psychicky pred KET. Na nekolika diskusich jsem cetla pozitivni nazory na akupunkturu pred a po transferu embrya.
Mam tedy dva dotazy - mate s akupunkturou osobni zkusenost a mate v Plzni nejaky kontakt, ktery byste mi mohly doporucit?
Dekuji!
Ahoj. Chodila jsem v Plzni na čínskou medicínu 9 měsíců kvůli neplodnosti. Začala jsem ve chvíli, kdy jsme přišli do caru. A již máme 4 měsíční miminko. Jsem přesvědčena, že především díky tomu. Léčba obsahovala akupunkturu, ale i další metody. Pomohla mi srovnat tělo, připravit na ivf, ale taky psychicky se zklidnit. Otěhotněla jsem z prvního ivf a prvního ketu. Pokud budeš mít zájem napiš sz a dám ti kontakt ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Chodila jsem v Plzni na čínskou medicínu 9 měsíců kvůli neplodnosti. Začala jsem ve chvíli, kdy jsme přišli do caru. A již máme 4 měsíční miminko. Jsem přesvědčena, že především díky tomu. Léčba obsahovala akupunkturu, ale i další metody. Pomohla mi srovnat tělo, připravit na ivf, ale taky psychicky se zklidnit. Otěhotněla jsem z prvního ivf a prvního ketu. Pokud budeš mít zájem napiš sz a dám ti kontakt
Ahoj, moc dekuji za odpoved, presne tohle jsem tady hledala. O kontakt moc stojim, jen Ti nemuzu napsat z technickych duvodu soukromou zpravu, mozna je to tim, ze ses anonymni?? Muzes napsat, prosim, Ty mne, pokud Ti to pujde? Dekuji moc a gratuluji k miminku!
@Tatanka01 Ahoj Tatanko, chtěla bych tě poprosit jestli máš kontakt na akupunkturu? Ráda bych to také zkusila.
Ahoj ženy, můžu taky poprosit o kontakt na akupunkturu, pokud máte? Moc děkuju.
Ahoj, mohla bych také poprosit kontakt na akupunkturu? děkuji moc ![]()
@Bydylko zdravím, také poprosím kontakt na akupunkturi
děkuji
Ahoj ženy, mohla bych někoho prosím požádat o kontakt na akupunkturu pokud jste dostaly? Děkuji