Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Držím palce na zítra. My tam teď máme za sebou vstupní konzultace a odběry a pro léky si jedu na konci července. Působí ti tam na mě dobře
bude to můj 3 cyklus IVF
@Kruberka ahoj, jak ti dopadlo dnešní Opu? Ja jsem zklamana, bylo dle UTZ cca 20 folikulu, no odebrali jen 15 a z nich jen 10 vajíček z nichž dvě čekaji jestli jestw dozrajou..
@bluciste Abooj, až teď večer jsem se trochu probrala. Celý den spím. bTentokrát jsem OPU snášela nějak špatně, MuDr říkala, jak to byl bezproblémový zákrok, že mi ani nedávala nic na bolest…no nicméně po nějaký době na pokoji jsem začla skučet, tak mi dali Indometacinovy čípek, ten mi ulevil asi jen na 15 min a pak už jsem se bolesti kroutila jak žížala, ani jsem nemohla ležet na zádech, tak mi dali infuzi Novalginu a až pak teprve úleva 😓 🙏fujky.
Jinak odebráno 13 oocytů, zítra mám volat, jak proběhlo oplodnění ![]()
Ahoj holky, taky prichazim s updatem. Zatim mame 16 embryí 3. den a dnes mi udelali ET 3. denni moruly
a jedno 3 denni kvalitni embryo jiz zmrazili. Zbytek cekame, co zbyde do 5. dne a odesleme na genetiku. Drzim vsem pesti
![]()
@Kruberka píše: Více
Držím palce
já druhý odběr taky snášela nějak hůř ![]()
@Olivaolivova2013 píše: Více
Teeeda, to je parádní výsledek
tak ať se hezky zavrtá a za 14 dní jsou //
A ano, jsme teď v Clayo. Při druhém IVF jsme meli 3.den vsechna embrya a do 5.dne to ani jedno embryo nedotáhlo. Další jsem tam podstupovat nechtela, tak jsme sli do Clayo. Takže teď trochu spoléham na doktora Hlinku, že vyloví nejlepší spermie a uvidíme co bude.
@Smoothinka díky moc, dnes uběhlo 24 hodin a embryí se nám kultivuje už jen šest
plus teda jedno je již zamražené 3. den a jedno mám v sobě ![]()
Já jsem se do Claya dostala strašnou náhodou, dostala jsem zde doporučení a jsem za to neskutečně vděčná. Opravdu se tam cítím v bezpečí, jsem informovaná, všichni jsou milí, ví, kdo jsi, jsou ochotní, vše jde jak po másle, žádné obštrukce kolem, prostě bomba
nelituju, i kdyby ta cesta i v Clayu byla trnitá.
Podobně.. chtěla jsem do PFC, protože tam přešel doktor, se kterým jsem podstupovala 1.cyklus IVF a hrozně mi sedl lidsky. A v některé diskuzi mi tu doporucily holky právě Clayo, protože u nás je asi největší problém katastrofální spermiogram ![]()
Tak to je přesné! Já tam byla na úvodní konzultaci, pak na odběrech a pak jsme tam jeli potřetí ještě konzultovat s doktorem Hlinkou a naplánovat co a jak podle výsledků. A už ve dveřích tě oslovují jménem, sestra která ti odebírá krev 2 minuty tě na další návštěvě oslovuje jménem i jen když prochází kolem a zdraví tě. To se mi předtím fakt nestalo a byla jsem tam 4 roky ![]()
@Smoothinka my taky chteli PFC, Ale nakonec mi tam uplne lidsky nesedla doktorka, i kdyz je urcite super odbornice a nakonec zvítězila Dr. Jarošova z Clayo a nelitujem! ![]()
Ahooj, tak jen malý update. Po oplození 7 vajicek se všechna vyvíjela né moc dobře, embryolozka začínala telefonát slovy „bohužel…“, říkala, že mají 20-30% fragmentací, ale dělí se. Celkem mě to rozhodilo, dnes jsem jela na kliniku s pocitem, že nebude co transferovat a světě div se, jedno to nevzdalo a tak dnes proběhl ET. Bohužel k zamrazeni nic nezbylo. Ptala jsem se na kvalitu a prý AB, tak tomu moc nerozumím, jak se stane z embrya s fragmenty kvalitní blastocysta.
ale někdy je to prostě asi mezi nebem a zemí.
Aha, my tam na konzultaci nakonec ani nebyli, ale já byla rozhodnutá vydupat si Jonáše
věřím, že jsme zvolili správně a už se fakt nemůžu dočkat, až si pojedu pro léky a začneme ![]()
Kdy máš testovat a jak se cítíš?
@Kruberka strasne moc drzim palce, aby Vam to klaplo ![]()
@Smoothinka testovat mam za dlouho, tim ze jsem mela 3 denni morulu, tak ofiko az za asi 16 dni, ale necitim absolutne nic, tak jsem dneska byla smutna. Nevim, jestli to neni i tim, ze jsem hormonalne rozstrelena ze stimulace jeste, takhle dole jsem jeste nebyla za celou tu dobu ![]()
Nicmene za me finalni vysledek stimulace dobrej, nejlepsi embryo zavedli ten 3. den, druhy nejlepsi zmrazili 3. den, zbylo nam 5 po PK, vsechny hatchujici blasty pry kvalita aa, ab, a jedna bb, tak uvidime, jak dopadne genetika, ta by mela prijit max do 4 tydnu ![]()
Chápu
já byla celou dobu překvapivě v pohodě a když mi po druhém OPU volali, že to žádné embryo nedotáhlo do 5.dne, tak jsem byla totálně v háji. Měla jsem chuť se na všechno prostě vykašlat, zabalit to a uz nic takoveho nepodstupovat.. Ale už za 2 dny jsem hledala jiný CAR, kam půjdeme na konzultaci 🙈 ![]()
Wow, za takový krásný počet bych snad i vraždila
to musí klapnout
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.