Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik zítra bych měla zas volat jestli bude ET už zítra nebo až v sobotu ale furt mám dilema jestli zavest jen jedno a jedno zkusit zamrazit nebo obě ale to bych zas pripadně přišla o ten 4 pokus ale jsme domluveny s embryoložkou že zatim to necháme otevřený a zítra uvidime
@snažilka27 My jsme si s manželem minulý týden říkali, že bychom možná příště dali 2. Protože se tím zvyšuje šance a vůbec není daný, že tam obě zůstanou. A kdyby byly dvě, tak budou dvě. Kdyby to bylo přirozeně, tak to taky neovlivníme. A 4.IVF je teď nevinka. Dřív taky byly jen 3
@snažilka27 píše:
@Tofik zítra bych měla zas volat jestli bude ET už zítra nebo až v sobotu ale furt mám dilema jestli zavest jen jedno a jedno zkusit zamrazit nebo obě ale to bych zas pripadně přišla o ten 4 pokus ale jsme domluveny s embryoložkou že zatim to necháme otevřený a zítra uvidime
vzhledem k ubytku jednoho hrazeného pokusu bych asi šla do jednoho a jedno dala zamrazit… nevim…
dle novely jsou 2 pokusy s jedním a pak 2 pokusy s více embryema… tak si myslím, že by byla škoda se o jeden zrovna připravit, ale to je každýho věc.
každopádně s mrazením jednoho není problém, měla jsem mraženo 2,2,1 embryo ![]()
@maacek Aha. Tak to jsem nevěděla, že je to 2 a 2. Já myslela, že celou dobu musím dávat jen jedno. Tak to bych asi taky počkala.
Ne ne,
drív byly 3 pokusy a bylo jedno, kolik si nechas zavest, ale z duvodu vysokeho poctu vícecetných tehotenství pan ministr Heger udelal novelu a zakročil…
takže ted jsou 4 pokusy pokud si pri prvnich dvou nechas zavest vzdy jedno a jedno embryo…
fakt hlava pan ministr, vi houby co to je za trapeni a jeste keca do toho kolik deticek si ma nechat kdo zavest… kvuli tomu ho nenavidim…
Dík za názory ještě to zítra proberu s embryoložkou co by ona doporučovala
Ženy já vás obdivuju, že máte tu výdrž jít do toho po xté. Já jsem řekla (i doma), že do toho jdu tak 3× max. 4×, když to 4× hradí pojišťovna a pak na to prdím. Já bych na to ty nervy neměla. Mimčo sice chci, ale zas ne za každou cenu. Ale držím vám palce a přeju vám aby vám i nám to vyšlo.
Mimochodem… můžu se vás zeptat jak vám bylo, když jste se dozvěděly, že to nevyšlo??? U mě je to… já nevím. Nehroutím se z toho, nebrečela jsem a nebrečím, ale do zpěvu mi teda zrovna taky není. Jsem spíš teď taková povadlá a nic mě neba. Kdyby alespoň to sluníčko vylezlo, bylo by líp. Ale je tu zataženo a šedivo a myslím, že to koresponduje přesně s mou náladou nyní.
@Dzedzy píše: Ženy já vás obdivuju, že máte tu výdrž jít do toho po xté. Já jsem řekla (i doma), že do toho jdu tak 3× max. 4×, když to 4× hradí pojišťovna a pak na to prdím. Já bych na to ty nervy neměla. Mimčo sice chci, ale zas ne za každou cenu. Ale držím vám palce a přeju vám aby vám i nám to vyšlo.
Mimochodem… můžu se vás zeptat jak vám bylo, když jste se dozvěděly, že to nevyšlo??? U mě je to… já nevím. Nehroutím se z toho, nebrečela jsem a nebrečím, ale do zpěvu mi teda zrovna taky není. Jsem spíš teď taková povadlá a nic mě neba. Kdyby alespoň to sluníčko vylezlo, bylo by líp. Ale je tu zataženo a šedivo a myslím, že to koresponduje přesně s mou náladou nyní.
nám když se to povedlo/nepovedlo poprvé (potratila jsem dříve než mi vzali krev tak jsme to ořvala slušně..zavřela jsem se pobrečela si a šla jsme dál..
Pokud by to nevyšlo ted bylo by asi hůř…pokud po 3. a ani po 4 tak to nevím…
ale nám to všem jednou vyjde ![]()
a kdyby nám to nešlo pomocí IVF tak bychom šli asi do adopce ![]()
@Dzedzy píše: Ženy já vás obdivuju, že máte tu výdrž jít do toho po xté. Já jsem řekla (i doma), že do toho jdu tak 3× max. 4×, když to 4× hradí pojišťovna a pak na to prdím. Já bych na to ty nervy neměla. Mimčo sice chci, ale zas ne za každou cenu. Ale držím vám palce a přeju vám aby vám i nám to vyšlo.
tak to jsi dobrá
jelikož mně když nevyšlo IVF - tehdy jsem na to hodne spolehala
tak jsem se zhroutila a to na celý jeden rok, kdy jsem se CARu prostě vyhýbala. prostě rok jsem nechtěla nic zkoušet - dnes vím, že to asi byla chyba, ale bylo to pro mě hrozný zklamání…
@LuciTau píše:
nám když se to povedlo/nepovedlo poprvé (potratila jsem dříve než mi vzali krev tak jsme to ořvala slušně..zavřela jsem se pobrečela si a šla jsme dál..
Pokud by to nevyšlo ted bylo by asi hůř…pokud po 3. a ani po 4 tak to nevím…
ale nám to všem jednou vyjde
a kdyby nám to nešlo pomocí IVF tak bychom šli asi do adopce
jj, přesně
já tohle měla po IUI, vyšlo, radost, pak potrat
sebralo mě to hodně, ale dávalo mi naději právě IVF - no a to mi ji pak na dlouuuuuho vzalo ![]()
ale ted to beru jinak ![]()
Taky jsem na sebe zvědavá nejdřív jsem byla zklamaná že po stimulaci jen 3 folikuly, z toho jen 2 vajička ale ten den tam byly jeste dalši 2 holky co
meli taky jen 2 ted mám zas trochu naději že se zatim dobře drží ale nějak si zatim nepřipouštim neuspěch hlavně manžel si myslim že už to bere jako že už je to jasný..