IVF duben 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12247
11.4.13 14:54
@snažilka27 píše:
Taky jsem na sebe zvědavá nejdřív jsem byla zklamaná že po stimulaci jen 3 folikuly, z toho jen 2 vajička ale ten den tam byly jeste dalši 2 holky co
meli taky jen 2 ted mám zas trochu naději že se zatim dobře drží ale nějak si zatim nepřipouštim neuspěch hlavně manžel si myslim že už to bere jako že už je to jasný..

no je pravda, ze chlapi to berou jinak, ten muj taky netusil co to vsechno obnasi za rizika… a ac jsem mu rikala, ze vysledek je nejisty tak jako tak, tak to bral, ze proste prcek bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
11.4.13 14:58
@maacek píše:
no je pravda, ze chlapi to berou jinak, ten muj taky netusil co to vsechno obnasi za rizika… a ac jsem mu rikala, ze vysledek je nejisty tak jako tak, tak to bral, ze proste prcek bude :mrgreen:

tak to můj chlap je nohama na zemi a jsem za to ráda, s ničím nepočítá dokavad to není 100%, a jsem za to tedy ráda, vždy mě hodí zpět do klidu :-)

• Citovat
  • Upravit
12247
11.4.13 15:10

No já si spíš myslím, že ti naši chlapi jsou takový jen kvůli nám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
11.4.13 15:23

To s tím s váma souhlasím, že s tou nadějí a beznadějí je to při umělku jak na houpačce, to i u mě. Když mi řekli, že jsou jen 4 folíky a z toho dvě vajíčka, tak jsem to viděla na bodu mrazu. Říkala jsem si tak to je v pr… to je šance oplodnění nula nula prd, zejména, když my to měli na standard jen no a když jedno přeci jen zabojovalo, tak zase ta naděje vystřelila raketově vzhůru a člověk si říkal, že když to dotáhl až sem, tak to dá no a ono nic.
No… ono u mne je to asi tím, že já se prostě už jednou smířila s tím, že děti prostě mít nebudu a naučila jsem se s tou myšlenkou žít. Říkala jsem si:,, Nu co, nemám děti, budu mít zvířata (mám německého ovčáka z útulku a dvě kočky):" A s tím už jsem tak nějak žila. Do IVF mě v podstatě dostrkal můj gynekolog kvůli té endometrii, která se prý dá spolehlivě srovnat jedině těhotenstvím, proto mi umělko několikrát důrazně doporučil. Řekl mi, že do mě sice může cpát léky, ale nic mi nezaručí. Když jsem tohle řekla doma, co mi řekl, tak jsem pak po nátlaku přítele a rodiny kapitulovala a řekla:,, No dobrá, tak jdeme do toho." IUI u nás tedy díky té endometrii nemělo moc smysl, tak jsme to ani nepokoušeli a hned se vrhli do IVF. Já to alespoň ze začátku brala hlavně jako další,,léčbu" stejně jako třeba laparoskopii, na které jsem byla už dvakrát (nemám jeden vejcovod díky tomu, protože byl ucpaný druhý je o. k.) a nepřipouštěla si to. Jen s tím rozdílem, že jsem věděla že na konci této,,léčby" může už být mimi. Skutečně připouštět jsem si to začala až po ET, to už jako skutečně jaksi nejde si to nepřipouštět, když víte že máte v sobě vložený živý embrio. Tak se psychika trochu pomuchlala a proto jsem přišla i mezi vás, abych si o tom mohla popovídat s lidma co procházejí něčím podobným, protože ten kdo tím neprošel neví nic. Po ET se pro mne rozjela šílená hra vadí/nevadí - můžu/nemůžu??? I u naprosto banálních věcí. Vadí/nevadí, když sedím se skrčenýma nohama (sedím tak totiž skoro furt v křesle i u počítače si dám nohy nahoru na židli a bradu opřu o kolema apod., vadí/nevadí když mám o břicho opřenou knížku, můžu přemístit takhle plný hrnec vody na sporák??? Nevadí, že nesu igelitku s jednou dvoulitrovou coca-colou??? Není příliš těžká. No na psychárnu tohle až mi to samotné lezlo na nervy. Psychicky jsem se zhroutila jen po té, když jsem upadla na tom betonu hned ten druhý den po ET (a to si myslím že byl ten moment, kdy to nevyšlo a nikdo mi to nevymluví) to jsem se rozbrečela a ne nad otlučenými koleny a ihned volala do Varů. Jenže v rozrušení jsem řekla doktorovi, když se měl zeptal, kdy byl ET, že byl ve čtvrtek, ale ve čtvrtek byl OPU a ET byl v pondělí, já upadla v úterý. No takže asi i proto všechno mě nějak negativní výsledek až tak nepřekvapil, ikdyž zklamal, to musím uznat no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
11.4.13 15:34

Tak můj chlap je takový, že emoce příliš najevo nedává. Ale miminko chce asi víc než já a ikdyž to dal najevo po ET jen jednou, tak na výsledek byl nedočkavější víc než já. Ale najevo to nedá. Jen asi 7mý den po ET jsme byli u kamarádky a ona doma měla ještě jeden test, kterej už nepotřebuje a za vydatné podpory mého přítele měukecali, abych si ho udělala. Jenže to bylo brzo a neukázal nic. A druhý den zase u nich na návštěvě povídá:,, Nechceš zas počůrat papíre?" :lol: Takže mám takovej dojem, že on být na mém místě, tak testuje asi taky každej den. Já ne a po tom negativním výsledku KT jsem byla pak i ráda, že jsem si test nedělala, že by mne to stejně jen stresovalo. Mám tohle prostě asi jinak no. Udělat si test jsem měla chuť až 2-3 dny před KT, ale byly to zároveň dny před výplatou a v tu dobu na něj nebylo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
11.4.13 21:26

@Dzedzy uplne te chapu take se bojim aby mi po et nehrablo ze si budu rikat co muzu a co by mohlo ohrozit ale hlavne se chci pokusit byt v klidu myslim ze psychika taky udela dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
11.4.13 23:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
12.4.13 07:49

Tak dnes rano jsem volala do laboratoře a od včera vývoj embryi poskočil jen trochu přitom do včera to bylo tak nadějný vše super ale zas neříkala že b to bylo uplne v…mám zavolat zítra a asi pujdu na ET zítra co myslíte je to blbý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
12.4.13 08:25
@snažilka27 píše:
Tak dnes rano jsem volala do laboratoře a od včera vývoj embryi poskočil jen trochu přitom do včera to bylo tak nadějný vše super ale zas neříkala že b to bylo uplne v…mám zavolat zítra a asi pujdu na ET zítra co myslíte je to blbý?

Určitě to bude dobré. Na zítra se hoď hezky do pohody ať ho hezky přivítáš. :hug: Držím palce

• Citovat
  • Upravit
12247
12.4.13 08:28

Neni to blbý, prostě někdy jedou embrya jinak než podle tabulek, ale to neni nic zvláštního, dokud to nezabalí tak je pořád naděje, a jestli máš rozumného embryologa, tak je schopen určit, zda embryo má cenu zavádět nebo nemá a to on dobře pozná, takže bych se toho nebála :palec:

holt s embryema je to risk, nekdo chce rovnou blastocystu, a spousta embryi k ni ani nedojde, tak zavedou vícebunecny, protože do dnes nikdo neví jak to s embryem dopadne, kolikrát se chytnou vícebunecný spíš u matky v děloze než by na misce došly až do blastocsty :palec:

takže napanikař!!! bude to ok!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12247
@popina píše:
Určitě to bude dobré. Na zítra se hoď hezky do pohody ať ho hezky přivítáš. :hug: Držím palce

Popino, tak máš prcka u sebe? koukám od včera??? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina

@maacek teď jsi hezky uklidnila i mě :-D

• Citovat
  • Upravit
12247
12.4.13 08:29
@popina píše:
@maacek teď jsi hezky uklidnila i mě :-D

tak to je, fakt :srdce: hlavne nepanikarit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
12.4.13 08:55

Dim moc snažim se být v klidu říkám si že ještě neni ztraceno zatim bojuje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
13.4.13 16:37

Tak asi je to v…dnes jsem tam volala zastavil se vyvoj jsou porad 6 a 5 bunecny a to uz meli byt moruly mam si jeste volat v pondeli ale rekla mi ze mi na rovinu rika ze je hodne mala sance tak jsem to rano obrecela ale ted uz se snazim na to nemyslet preji vsem hezky vikend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí