Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bonsaj493 achjo
ten jsem mela taky, streva asi rychle pracovaly jak byly ze vsech stran utlacovany ![]()
Uz jen dneska, to zvladnes
hodne pij ![]()
@Liskulaska koukám, že je to asi častější… Mě teda ještě ve 3:00 vzbudil zase hrozný pocit na zvracení. Ale dala jsem si proteinovou tyčinku a naštěstí to zaspala… To mě už taky nebaví, ty noci, že to člověka budí.. ale je to trénink na miminko, no
.
@bonsaj493 prosimte ja se ted kazdou noc budim dvakrat na curani, a potom v 6 rano dojde pes, ze chce vyvencit, no a pak uz neusnu. Nestezuju si, ale nejsem zrovna vyspana no ![]()
Snad se ti zitra uz ulevi a nebude se ti to dal protahovat
pry po OPU je druhy rizikovy milnik, kdy se to muze jeste rozjet, tak snad se ti to vyhne
jdes hned rano? Asi jo co, na lacno
doufam teda, ze to zvladnes s tou nevolnosti z hladu. Kdy planujes naposledy jist?
@Liskulaska jooo buzení na čůrání znám moc dobře a buzení zvířátky taky, nás budí zase kočička
. Po OPU by snad už měl být klid, tím jsem měla ten Decapeptyl, tak on dneska způsobí to dozrání vajíček, asi proto je mi tak na nic, ale zítra produkci veškerých hormonů vypne, takže OHSS už nebude mít co krmit a měl by zmizet. Proto po Decapeptylu nesmí být ET, protože když už nefungují hormony, tak on znehodnotí sliznici
. A ani mi nemluv, toho, že musím být nalačno, se trochu obávám, abych zase v autě nedavila, byť naprázdno
Asi do té půlnoci zkusím toho sníst co nejvíc, pokud ovšem žaludek a střeva dovolí
a máme tam být na 7.45, OPU bude 8.15
.
@Gracetheworld aha, já měla podobné příznaky a nikdo to nikdy neřešil, chlupatá jsem a jednu dobu měla vyšší testosteron
na stará kolena se mi perioda spravila, ale taky mám 30 - 35 a to jsem si myslela, že je v cajku
. Ale na ultrazvuku nikdy nic nebylo, takže možná mám hodně mírné pcos, už z té genetiky a všichni se divili i amh v mém věku.
@bonsaj493 tak ty si teda fakt „užíváš“. Já měla diphereline, což je podobné, ale i tak mi dali ještě nějaký prášky kvůli OHSS, třeba dostaneš taky, ale mně po nich není zrovna dobře a naopak mám zácpu
. Držím pěsti zítra, já šla taky 8:15 ![]()
@bonsaj493 @Ifka19 to je podle mě super čas, já v Gennetu byla myslím okolo 7. což mi přišlo moc brzo a v Clayo až nějak po 10. což mi přišlo zase šíleně pozdě.. Nejen že jsem nesměla jíst ale ani pít což jsem myslela že do té doby nepřežiju ![]()
@Lucii_V nedivím se
. My tedy pojedeme s dostatečným časovým předstihem, máme tam být 7.45 a pojedeme 6.45. sice cesta nám trvá jen půl hodiny a nebude žádný provoz v sobotu ráno, ale pro jistotu, ať nás nic nepřekvapí a máme klid pak na parkování atd
. Vstávat budeme tak 6:00, takže to jsou dvě hodiny o hladu jen cca, to zvládnu
. Teda z hladu obavy nemám, spíš bez toho pití, jsem zvyklá opravdu moc pít a pořád mám pocit, že když ten žaludek bude takto prázdný, že budu zvracet, minimálně dávit naprázdno
. Což je super na to břicho, jak všechny víte
.
Holky díky za rady, tak tu PN teda zvážím až to bude aktuální 😊
@bonsaj493 ještěže to mas to brzy! ja šla v Clao na OPU až v 11 a myslela jsem, že už umřu hlady 🙈 pak mi po probuzeni dali trochu piškotů. Těšila jsem se domu na jídlo.. no a jakmile jsem vyrazila domů tak mi začlo být děsně šoufl asi po tý anestezii a nemohla jsem vůbec nic pozřít, musela jsem se nejdřív pořádně vyspat a až do večera jsem mela uplne žaludek na vodě a nemela jsem vubec na jídlo chut 😅 jíst normálně jsem zvládala až další den.
@Makronka15 já bych s neschopenkou vůbec neváhala. Já ji mám i teď, a jsem za to ráda. I když jsem stimulaci dala celkem v pohodě, jsem ráda, že jsem doma.
Mimochodem, tak v práci nekoluje to, že podstupuji ivf, ale že už jsem rovnou těhotná. Já tu vedoucí fakt nenávidím, já tady bojuju o každé vajíčko, jsem na začátku, ale v práci mají za to, že jsem těhotná
.
A dneska jsem měla další telefonát, úplně jiné počty, já ji asi vůbec nepochopila, ale raději krotím své očekávání, stejně tak koordinátorka, a uvidíme v pondělí, to budou teprve nervy.
@Ifka19 píše: Více
Držím pesti a myslím na tebe 😍 jak to teda zatím vypadá??? Na praci kašli. Blbec blbcem zustane.
@86chm zatím to vypadá na 11 ackovych a pak nějaké „horší“. Ale raději počítám s míň, abych nebyla moc zklamaná, teď se teprve ukáže, plus ta genetika. Já vím, ale jako to už je fakt přes čáru, dám se na modlení, aby to vyšlo hned a já už se tam nevracela ![]()
@bonsaj493 my jsme sli v 7.30, bylo to akorat, a dali mi infuzi, aby telo melo hydrataci, jen to proste neslo zaludkem, ale zilou ![]()
Holky mi tu doporucily dat si do auta potom svacinu, ja jsem ale z toho stresu nemela na jidlo ani pomysleni, mela jsem jen suche hrdlo (taky jsem zvykla hodne pit) a cele 2h po OPU mi nechteli dat napit, aby mi nebylo blbe.
Ale nemela jsem pocit dehydratace diky te infuzi.
Si mozna dej do auta nejake zazvorove lizatko, nebo nejakou colu, to mi na nevolnost pomaha nejvic ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.