IVF květen 2021

Anonymní
30.4.21 19:54

IVF květen 2021

Zatím to tu ještě není.
Je to moje druhé IVF, první jsem nedotáhla ani k odběru vajíček.
Tentokrát dlouhý protokol. Od 22. dne cyklu mám sprej synarel a teď čekám na menstruaci. Četla jsem, že Synarel může tu menstruaci opozdit. Máte někdo zkušenost?
Anonym, nechci aby rodina věděla, že podstupujeme IVF.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.5.21 10:37

Nas asi ceka první IVF, teprve jdu na konzultaci, ale asi už dostanu léky. Jakou mas diagnózu? Ja si myslím ze mě čeká minimální stimulace, mam PCOS a trochu se bojím, aby mi pomohla vzhledem k diagnóze… Aby to nedopadlo jako u tebe…

• Citovat
  • Upravit
339
1.5.21 16:15

Ahoj, já jedu už 2. IVF, při prvním jsme měli minimální stimulaci- jen 112,5 jednotek Pergoveris a jen 5 vajíček, oplodněna 3 a na genetiku šlo nakonec jen jedno, bylo v pořádku, ale 2 týdny po KETu jsem potratila… takže tentokrát se zvýšila dávka na 175 jednotek, opět Pergoveris, dnes 5. den cyklu a v pondělí jdu na utz, snad bude tentokrát alespoň 10 folikulů🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
1.5.21 16:54

@Shasha Ahoj určitě se zadari. :lol: Co tady čtu, tak většinoul 1. IVF stojí za houby. Já u prvního taky nic moc. Z 2. plného IVF a k tomu 1 minimalka nám zůstaly 3 geneticky vysetrene embryjka. Věřím, že se dočkáme všechny. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
1.5.21 16:56
@Anonymní píše:
Zatím to tu ještě není.
Je to moje druhé IVF, první jsem nedotáhla ani k odběru vajíček.
Tentokrát dlouhý protokol. Od 22. dne cyklu mám sprej synarel a teď čekám na menstruaci. Četla jsem, že Synarel může tu menstruaci opozdit. Máte někdo zkušenost?
Anonym, nechci aby rodina věděla, že podstupujeme IVF.

Ahoj bohužel zkušenost nemám, ale držím ti palce, ať vše vyjde :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.21 17:50
@Viktorka33 píše:
Ahoj bohužel zkušenost nemám, ale držím ti palce, ať vše vyjde :palec: :palec: :palec:

Děkuji, já když tady čtu ty odpady vajíček, doktorka u mě neočekává víc než 3-4 při odběru.
A to mě čeká ještě větší dávka hormonů než minule. Mám 250 gonal a 125 pergoveris.
Minule jsem po pěti dnech byla jako bych nestimulovala. Pak mi teda o 5 dní dříve přišla menzes, tak možná nějaký vliv byl. Nevím.
Teď čekám v pondělí a necítím se, že by to mělo přijít, tak nevím. Mám docela obavy, že budou další problémy, četla sjem, že ten synarel může dělat problém ohledně začátku cyklu.

• Citovat
  • Upravit
1707
1.5.21 18:12
@Anonymní píše:
Děkuji, já když tady čtu ty odpady vajíček, doktorka u mě neočekává víc než 3-4 při odběru.
A to mě čeká ještě větší dávka hormonů než minule. Mám 250 gonal a 125 pergoveris.
Minule jsem po pěti dnech byla jako bych nestimulovala. Pak mi teda o 5 dní dříve přišla menzes, tak možná nějaký vliv byl. Nevím.
Teď čekám v pondělí a necítím se, že by to mělo přijít, tak nevím. Mám docela obavy, že budou další problémy, četla sjem, že ten synarel může dělat problém ohledně začátku cyklu.

Je to takový pokus omyl. U 1. IVF doktoři neví, jak budeš reagovat. Přeci jen u dalších pokusu mají více informací co ti zabírá a co ne. Navíc záleží na kvalitě vajíček a ne množství. ;) Mě z 18 zbylo 5 embryjek a pak při minimální stimulaci s clostybegytem z 5 vajíček 3 embryjka. :nevim: Blbý clostik a tak zabral :think: Doktoři přijdou na to, co sedí tobě a povede se :hug: pozitivní myšlení a věřit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.21 18:29
@Viktorka33 píše:
Je to takový pokus omyl. U 1. IVF doktoři neví, jak budeš reagovat. Přeci jen u dalších pokusu mají více informací co ti zabírá a co ne. Navíc záleží na kvalitě vajíček a ne množství. ;) Mě z 18 zbylo 5 embryjek a pak při minimální stimulaci s clostybegytem z 5 vajíček 3 embryjka. :nevim: Blbý clostik a tak zabral :think: Doktoři přijdou na to, co sedí tobě a povede se :hug: pozitivní myšlení a věřit. :)

No já úplně nemám pocit, že by doktořki extra po tom prvním nezdaru věděli, kde byla chyba. Jen mi nabídli i dlouhý protokol s tím, že to může být vlastně taky ještě horší. Jinak bych měla stejné léky a bylo to úplně na mě, vzali to jakože se to stává a to bylo vše. Já poprvé měla tak pozitivní ymšlení, že už pozitivnější být nemohlo, vůbec jsem z toho neměla stres, šťastná, jak vše krásně snáším.
Teď už stres mám, alespoň nějaká změna, nevím, jestli k lepšímu.

• Citovat
  • Upravit
1707
1.5.21 18:38
@Anonymní píše:
No já úplně nemám pocit, že by doktořki extra po tom prvním nezdaru věděli, kde byla chyba. Jen mi nabídli i dlouhý protokol s tím, že to může být vlastně taky ještě horší. Jinak bych měla stejné léky a bylo to úplně na mě, vzali to jakože se to stává a to bylo vše. Já poprvé měla tak pozitivní ymšlení, že už pozitivnější být nemohlo, vůbec jsem z toho neměla stres, šťastná, jak vše krásně snáším.
Teď už stres mám, alespoň nějaká změna, nevím, jestli k lepšímu.

Vím, čím si prochazis. Po 1. nezdaru jsem byla psychicky na dne. Nezbývá nic jiného, než se vzchopit a zkoušet to znova. První nepodařené IVF opravdu nic neznamená. :andel: Pokud máš pocit, že doktoři tapou, tak si sjednej konzultaci i v jiném caru a vyslechni si jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
1.5.21 19:41

Ahoj já zrovna stimulují 3 ivf teda už :nevim: ale změnila sem centrum tak snad to tentokrat již vyjde :oops: ve středu mam odber a stimulují pergoverisem 125 jednotek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
1.5.21 19:54

@Janča3030 Ahoj :mavam: Určitě vyjde, 3 je šťastné číslo. :dance: A co se v předchozích pokusech pokazilo? Vypadáš totiž dost mlade, tak v tom to asi neni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
1.5.21 20:08

@Viktorka33 tak u mě je problém amh 23,poprvé mi v pronatalu dali gonal 250 jednotek ale bylo to samozřejmě strašně moc a paty den se to muselo ukončit protože sem měla asi 70 folikulu o pokus sem bohuzel přišla. Po druhé sem dostala rekovelle ze prý je skvělý pro holky s vysokým amh to byl výsledek 17 foliku ale pouze jedno jediné vajíčko 😞et byl s třídenim embryem ale nechytlo se,,no pak mi dr řekla ze si za to muzu sama pac sem vlastně už stará pro :zed: a nebo sem si špatně píchala injekce 8o pak mi chtěla dat znova gonal ale ze nevi jak to dopadne ale ze to proste zkusí :roll: no a to mě utvrdilo přejít v prosinci do gennetu k dr Jarosove. jinak ted mi bylo 31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
1.5.21 20:36

@Janča3030 To mas hroznou zkušenost 8o Evokuje to v mě opravdu špatnou práci lékařky. Navíc tak malé jehličky jde pichat špatně??…taková blbost… :zed: Udělala jsi dobře, že jsi šla jinam :palec: Mě je čerstvých 33 a můj doktor mi říká, že jsem ještě mladá a ty v 31 stará :P To je gól.. :P Nahodicka, můj doktor se jmenuje Jaroš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
1.5.21 20:45

@Viktorka33 no ono je to spis o tom ze mi dala rekovellu schválně menší dávku Protože se bala a píchala sem si ho jen 7 dni a pak už ultrazvuk nebyl takže nemohly zjistit ze to nedorostlo :roll: Noo každopádně sem ted v gennetu spokojena, včera sem měla ultrazvuk to byl 9 dc a mam 16 foliku ve velikosti 14 až 15 mm tak do středy to snad doroste :palec: tvarila se dost jistě..no a co ty? kam chodíš? A kolikate vf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
1.5.21 20:57

@Janča3030 tak to gratuluji, vypadá to dost nadějné! :potlesk: :palec: V středu ultrazvuk? A jak plánují OPU? To ti asi poví v tu středu, ze? Já eurofertil Ostrava. Mám 3 zdravá embryjka po genetickém vyšetření. V pátek bude 1. KET :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí