Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adulka24
Díky moc…v bojovníčky doufám - první krok za námi, ale zítra v 9 další stres - máme volat, jak se podařilo oplodnit a jak se případně vyvíjejí…asi se mi bude dooost klepat ruka, až tam budu volat… ![]()
A tobě se zadařilo viď? Kolikátý už jsi vlastně tt? Tady ten čas hrozně letí ![]()
@Freya10 jsou to stresy, ja vim, ale musime věřit, a hlavne timto to teprve zacina ![]()
Ja jsem 6.tyden a cekam na prvni ultrazvuk 18.3. mam strach ![]()
@Freya10 Jeeeee tak to je krása
a budeš mít PK ? Ano já jdu v pátek už to chci mít za sebou ![]()
@Adulka24 Úplně rozumím…manžel se mě dneska před OPU ptal, kdy bude ta doba, kdy už si budeme moct oddychnout, že už by se nemělo nic stát…mno…tak jsem mu řikala, že jestli si vzpomíná na těhotenství s naší dcerou, tak že to bylo na chviličku ve chvíli, kdy na porodním sále řekla doktorka: „Vyhrňte si košili maminko, položíme vám ji na bříško, je to krásná holčička…“
Tak jen odvětil: „A ježiš…“ protože já při těhu s dcerou strašně hrotila celou dobu…ale fakt extrémně…
![]()
Tak to držím palce!
Ale je krásný, že vám to vyšlo - ta nejtěžší cesta se povedla a když už se krásně chytlo, tak už se bude i krásně vyvíjet
![]()
@Ella2112 Tak to budu v pátek držet palce
Ale byl to bezva zážitek - ta analgosedace je strašně příjemná věc
.
Jojo-máme PK, tak v pondělí (když vše klapne) transfer…tak uvidíme…chtěla jsem dneska ještě přidat ten kontinuální monitoring embrya (protože jsem se na to úplně zapomněla před tím zeptat). Nicméně mají prý dvě kamery a ty už mají obsazené…tak jsem byla taková smutná, že neuděláme „maximum“
![]()
@Adulka24 Vydržím na UZ, mám blbý žíly a nechci se dobrovolně nechat odebírat znovu…Jak se vůbec počítají ty týdny?
@Fatimka stahni si do mobilu tehotenskou aplikaci, tam zadas datum posledni ms a samo ti to vypočítá tyden tehu ![]()
@Freya10 první mimco mate take po ivf nebo přirozeně? Ja uz to chci taky zazit, videt svoje miminko zdravy a spokojeny
a oddechnout si. Moc dekuju! Ja byla tak nejak pripravena na oboji, ale chlap presvedcenej, ze to klapne a fakt uz konečně muzu říct, ze jsem tehotna
byla jsem ale spis skepticka, dost holek ve skupinkach kde jsem tak x transferu za sebou a nic, tak jsem si rikala, proc by to zrovna me melo vyjit napoprve
a zazrak se stal ![]()
Ahoj holky. Nevíte prosím kolik má být hcg v krvi při pozitivním těhotenství? Děkuji
@Adulka24 No právě - myslím, že to, co dělá největší problémy, máš za sebou…což dokazuje i to, že ti závidím
V dobrém samozřejmě… ![]()
První mimčo bylo přirozeně - po roce snažení a po velmi špatném výsledku spermiogramu - prostě zázrak
. Teď jí jsou 4 roky. No a o druhé se snažíme 3 roky. Mezitím jeden ZT, spermiogram stále velmi špatný…
Ale teda já si tenkrát oddechla asi na 4 hoďky (úplně si pamatuju, tak jsem byla těch pár hodin fakt v pohodě poprvé po 9 měsících
), ale pak jsem začala zase strašně všechno hrotit a zas akorát stres…že se zvláštně kroutí (že jí určit něco je, jen to nikdo z doktorů nepoznal), že nemám mlíko, že má určitě strašnej hlad, že má pani se mnou na pokoji na šestinedělí opar na rtu a že to určitš moje dcera chytne a bude mít zánět mozkovejch blan, že od kohokoliv cokoliv chytne, že je všude mraky bacilů a já ji nemůžu zavřít do sterilního stanu…
Mno - prostě jsem poučena a vím pro příště, že přesně na takovéto stavy mají v porodnici specializovanou psycholožku, na kterou je možné se obrátit… ![]()
@Kamča 92 nad 5 se bere jako pozitivni. Ale zalezi kolikaty den jsi od ovu/opu. Kazdy druhy den by se mela zvysit jednou tolik. Co jsem cetla tak po et/ket chteji 14.den aspon 150jednotek.
@Freya10 Děkuji
doufám že s tou analgosedaci to nebylo ironicky
určitě jste udělali maximum
budu teda držet palce na ten ET
já dnes rýmu teploty
já to mám snad na schvál nebo za trest
podle mě to teda náhoda není ![]()
@Ella2112 Jakože fakt vážně - všechny 3, co jsme tam byly, jsme se shodly, že to bylo příjemný - takovej krásnej šlofíček ![]()
Jéééj - s tou rýmou - toho je teď (jak je ráno mráz a odpoledne 20 stupňů) všude plno no. Ale do pátku jsi z nejhoršího venku a do ET času habakuk ![]()