Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Fatimka me prsa vždy bolely jen po stranách, ale co jsem tehotna, tak me boli cele, takze je to jine
pritel rikal, ze jsou i vetsi ![]()
Kolik tt budeš v den UZ?
@Freya10 jsem ráda, že ta prodloužená kultivace opravdu vybere jen ty nej, aby se člověk vyhnul zbytečnému transferu, ale mrzí mě, že zbylo jen jedno. Přítel má špatnou morfologii, tak možná i to má příčinu. Musíme věřit, že to jsou právě ti bojovníčci, kteří se uchytí. Pak jedině zase to stejné kolečko ![]()
@Adulka24 Mě to zrovna předevcirem manžel říkal taky, že se mi určitě zvětšily, mě to nějak nepřijde
Budu 7.týden, tak jsem zvědavá, co tam bude vidět, dávali jsme ty 2 ![]()
Tak dneska jsem tam volala s tím že jsem měla zmeškaný hovor, a ptám se jestli zítra tedy ten transfer platí…oni na to …to nevíme
ale, že prý od nich z laborky ten zmeškaný hovor nebyl takže se nic nemění takže asi zítra ten transfer platí. Jako nevím vážně se mi to jejich chování nelíbí
Takže mi nezbývá než vydržet do zítřka a doufat
na transfer mám jít ve 12:30 tak snad mě nepošlou domů s prázdným bříškem ![]()
@xpetkax píše:budu držet palce at je vše v pořádku! Mužů se zeptat jakou jste měli metodu oplodnění když má přítel špatnou morfo? My máme to samé a se stimulaci začínám v dubnu…
@Freya10 jsem ráda, že ta prodloužená kultivace opravdu vybere jen ty nej, aby se člověk vyhnul zbytečnému transferu, ale mrzí mě, že zbylo jen jedno. Přítel má špatnou morfologii, tak možná i to má příčinu. Musíme věřit, že to jsou právě ti bojovníčci, kteří se uchytí. Pak jedině zase to stejné kolečko
@Kater90 ahoj, sice ses neptala me, ale partner ma taky spatnou morfologii a meli jsme metodu PICSI a MACS a 3 embrya se posilala na geneticke vysetreni (duvodem bylo vice predchozich potratu) a vsechna jsou zdrava ![]()
@Ella2112 tak to je fakt divny ze to v laborce řekli ze neví jak jsou na tom vaši embrousi
to je jednání teda ![]()
Ale držím palce pak dej vědět po transferu
@Kater90 Ahojky, metoda zpracovani spermii MACS, oplozeni ICSI
Stalo se vám někdy pri transferu ze to neslo?
Mě vždy museli pristipnout čípek aby se do dělohy dostali ![]()
@janevim20191 Mě se to stalo asi 2× a jednou to bylo fakt nepříjemný, prislo mi to nekonečný…Ale nakonec se tam vždycky nějak dostali a třeba teď naposledy to šlo jak po másle ![]()
@Fatimka mě úplně poprvé to šlo taky jak po másle, ale to bylo před 10lety
, a teď 3× desny. Přesně nekonečně to bylo. Jsem si říkala jestli to nějak nemohlo poškodit to embryo. Když to trvalo ![]()
@ilovemydog díky za odpověď tak jako tak
všichni dělají MACS, my zatím máme domluvené jen PISCI, ale říkal ze embryolog uvidí podle situace, ze třeba bude dostačující ISCI, ale asi na PISCI budu trvat. Jelikož se jedna o 1 IVF asi embrya vyšetřovat nebudeme… jinak gratuluji ze je mate zdravá! v jaké ted ste fázi?
@Kater90 jo, ja myslim, ze minimalne to PICSI by udelat meli, jestli mate spatnou morfologii. nam doporucili i to MACS, ale partner mel spatnou i fragmentaci DNA, tak mozna proto. no a nemit za sebou tolik neuspechu a potratu, tak bychom tu genetiku taky nedelali. nakonec jsme asi ani nemuseli, kdyz jsou vsechna zdrava
tak verim, ze vam to dobre dopadne i bez ni
a jsme ve fazi cekani na KET, ktery probehne uz ted v patek. a kdy pujdes na odber?