Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mám dotaz: byly jste také po ET tak nafouklé? Ne podbřišek-ten mě nebolí a ani se mi v něm noc neděje, ale spíš okolo pasu-kolem pupíku a nad ním? Je to jako (pardon za upřímnost
) zaražené větry… v noci mě to budí…volala jsem do CARu a prý buď to může být po utrogestanu a nebo lehčí ohss-mám hodně pít, jíst bílkoviny a jinak zatím nic. ![]()
Měly /máte to také?
@martusia Jé-teď jsem si teprve všimla, že jsi psala, že jsi tu bolest břicha měla také… a také spíš kolem pasu a v nadbřišku? ![]()
@Freya10 Ahoj, já to tak měla. Přesně týden po ET jsem měla šílenou bolest v oblasti celého břicha, trvalo to celý večer… Manžel už stresoval, ale uklidnila jsem ho, že to tak může být
(to jsem si vymyslela, sama jsem nevěděla, vo co go
) Další den už bolesti přestávaly. Celkově to trvalo 4 dny, vždycky hlavně k večeru - ale jen jediný den to byla fakt docela mega bolest. Podle dr to byl asi ten opožděný ohss a potvrdil mi, co jsem si našla na netu - že je větší pravděpodobnost otěhotnění. Nám se zadařilo, tak taky přeji!
Ahoj anonymní! Moc díky. Mně to taky začalo týden po ET a test z krve pozitivní… takže to máme asi dost podobné
Moc, moc diky a ať se daří…
@Freya10 Tak moc gratuluji
My jsme teprve na začátku v 7tt, šíleně se to teď vleče ![]()
Moc díky! Taky gratuluju! Jo taaak-tak pořád lepší začátek 7tt,než začátek 5tt jako já
Tak to už máte za chvilku kontrolu srdíčka - ne? ![]()
Na srdíčku jsme byli na konci 6.tt. Teď jsme objednáni až za dva týdny, co já do te doby budu dělat
![]()
@marlenka19 Dva týdny je super - obzvlášť, když už jste viděli srdíčko
![]()
Jooo - to u nás momentálně - dcera dneska ve 3 ráno brek a bolest ouška. Takže výlet na ORL, tam v čekárně s chrchlající holčičkou s megafuj angínou…jako asi si v rámci obrany vlastního psychickýho zdraví přestanu okamžitě připouštět vše, co se první týdny těhu může stát, protože to by mi fakt jeblo…a to ještě doufám, že se z toho dceři nevyhlube žádnej horečkovej fuj, protože právě usnula, což poslední dva roky dělá přes den vždy jen když je jí blbě…
Jakože ve chvíli, kdy jsem jí fest držela při tom píchání ucha na klíně a ona sebou házela mi teda moje pár dní starý strachy na téma „jestli já jsem se náhodou nesehla moc prudce a neublížila embryu“ přišly fakt malicherný ![]()
@Freya10 Mi dr rikal, ze mam jit na neschopenku (pracuju s detmi - riziko nemoci, sem tam stres). Hodne jsem to zvazovala, ale nakonec do prace chodim stale. Prijde mi, ze v kazde volne chvilce neco vyhledavam a ctu, v praci se aspon zabavim jinak a citim se tam dobre. Vim, je to risk, ale zas si rikam, ze doma bych se nervovala… Rikam si, ze nakazit se muzu i v obchodaku, pri prochazce se psem. Co se ma stat, stane se asi kdekoliv…
@Adulka24 Nene, jsem porad u dr z caru, ale on je i „normalni“ gynekolog. Ja jsem teda chodila k jinemu gyn, ale myslim si, ze ten z caru si me bude chtit nechat dele nebo naporad. Slysela jsem, ze to tak ma ve zvyku.
@marlenka19 tak to jo, já jdu do caru naposled 1.4. a pak už ke gynekologovi, už jsem i objednana na odbery krve ke screeningu. Tak at všechno pokracuje v poradku ![]()
@marlenka19 No já právě jak magor už od začátku stimulace neposílám dceru do školky…no a stejně toto… ![]()
Holky tak paráda - dcera má 38,6 a to ucho jí bolí zase = jedeme na ORL pohotovost…já se fakt zvencnu…tak já se tu bojím chrchlajících lidí na ulici a pak mám nějakou parádní (a doufám, že „jen“) virózu přímo doma + strach o dceru…asi nezbývá, než přestat taktizovat a prostě s pokorou přijmout situace tak, jak přicházej, nebo nevim… ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. 13.2. jsme byli na ET. Zatím vše pozitivní, ale stále nemáme srdíčko. Velikost gestačního váčku je 23mm, pěkně vidět žloutkový a náznak plodu.
Máme někdo zkušenosti?? Díky
@Veverka81 ja byla na et 14.2. a srdicko uz mame. Jeste vydrz, treba je pomalejsi a dohoni to. Moc drzim palce.