Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ella2112 ahojky, já začínám taky stimulovat od zítřka
akorát já mám Rekovelle, 12 jednotek denně. Je to prý nějaká novinka tak snad to bude dobré
mrzí mě, že v tak mladém věku si musíme procházet tímhle. Mě bude v březnu 27. Přes rok jsme se snažili, loni v listopadu jsem šla na laparoskopii kde zjistili v obou vejcovodech zánětlivou tekutinu, takže je mám pryč. Přítel je taky ok. Jo a AMH mám taky nic moc 1,6. Do jakého centra chodíte?
@Janičcka92 Jeeeee tak to je super ☺️️ a máš krátký nebo dlouhý protokol? Vůbec jsem o něm neslyšela o Rekovelle… snad budeš dobře reagovat
jo je to hrůza kolik mladých páru chodí po klinikách
My jezdíme do Pronatal Nord v Teplicích a vy? Tak to mě mrzí
takže jediná vaše šance je vlastně to ivf…
@Ella2112 mám krátký protokol. Čekala jsem dlouho na ms, měla jsem skoro týden zpoždění a dnes už to konečně přišlo
to je jak naschvál, vždycky chodila tak nějak přesně a najednou nic
my chodíme do IVF clinic Olomouc. A jste spokojení s klinikou? Takže jste byli na pěti IUI a ani ťuk jo? My jsme byli na dvou IUI a taky ztráta času
ano můžeme mít miminko jedině přes IVF.
@Janičcka92 To ti věřím já už hledala všude možně jak té mršce pomoci aby přišla
jo zákon schválnosti
no ze začátku jsem měla blbý pocit furt si nás tam přehazovali doktoři,ale teď už máme jen jednu doktorku a v té mám důvěru
a co vaše klinika spokojená? No právě ani ťuk docela mě to znervózňuje že nikdy vůbec nic ![]()
Ahooj, smim se přidat? Uz jsem teda v diskuzi ket 2019-pridejte se, ale vetsina holek si uz stimulaci prosla a vkladaji mrazacky. Ja jsem dneska 27DC, kazdy den tedy cekam ms a jdu do prvniho ivf. Mam kratky protokol a budu stimulovat Bemfolou. Jinak mam pcos, takze to bude zajimave, muzskej je nastesti ok
uz se snazime téměř 2 roky, za sebou mame 3× iui a nic. Uz vite, co byste si chteli priplatit? My isci a pk, a urcite taky mrazeni ![]()
@Adulka24 Ahoj
jasně vítej mezi námi
hustý že máš taky Bemfolou
my si budeme připlácet ICSI, a prodlouženou kultivaci
manžel nechce mrazit, naši známí si nechali zamrazit ale po rozmražení se rozpadli takže nechce no, ale je to individuální
no tak držím palce
a bojíte se taky hyperstimulace? ![]()
@Ella2112 aha, me to přijde hrozna skoda nemrazit, pokud by byla prebytecna embryjka
ono kdyby to nevyslo, tak byste pak museli znovu do stimulace, ale chapu, kazdeho rozhodnuti
jen jsem chtela rict, ze dneska mrazi hoodne setrnou metodou, takze to ze se nepovede rozmrazit jsou fakt jen vyjimky. Treba to jeste zvazite ![]()
Bojim-nebojím, budu hodne pit a jist bilkoviny, tak se tomu snad vyhnu.
Ja az pujdu 5-6dc na kontrolni utz, tak si necham napsat neschopenku, uz jsem domluvena s mudr. ![]()
Určitě to ještě zvážíme
já jsem si ji taky nechala napsat… v práci taháme těžké věci a bála bych se
Taky už jsem na to připravená koupila jsem si nutidrinky, tučné tvarohy, bílé jogurty, plnotučné mléko, a Protifar bílkovinu
a necháš si zavést jedno embryjko? Mě mamka říkala ať si necháme dát dvě..... ale kdyby se uchytili obě bála bych se předčasného porodu a komplikací
![]()
Ahoj, můžu se také přidat? Sice mě bude čekat KET, ale jsem stále v čekání, zda bude připravená sliznice, minulé cykly bohužel nevyrostla na požadovanou výšku… takže teď mám stimulaci na KET…
ale musím říct, že to beru zase jako další krok…
a koukám na to pozitivně ![]()
@Ella2112 při stimulaci na IVF jsem neschopenku neměla ale po punkci jsem si brala 3 dny dovolené a pak byl víkend… takže 5 dní doma a myslím, že to bylo akorat… ![]()
Ahoj jistě
vítej mezi námi
držím palce, prý je na sliznici dobrý kontrhelový čaj…ale zdá se může takle při stimulaci netuším
A jak si snášela stimulaci? Necháš si zavést jedno embryjko? ![]()
@Nina.Praha taky jsem si říkala zda jít do práce…asi po psychické stránce by to bylo lepší, ale po fyzické stránce asi ne jsem dělník
a fakt se tam člověk nadře, a děláme s lihem a pod.ale máme baráček tady mám práce taky dost ![]()
Stimulaci jsem snášela až na pár “výkyvů” celkem dobře. Asi dvakrát jsem chytla hysterák, že už do sebe nechci nic píchat… zasahoval manžel, který si vyloženě v injekcích snad liboval…
jinak cca 2 dny před punkcí mi vyrostlo břicho tak, že jsem nemohla zapnout kalhoty…
a celkově bylo břicho citlivé, ale po punkci to odeznělo. Měla jsem hodně folikulů, ale bohužel jich asi bylo dost prázdných - trpím na anovulační cykly a polycystické vaječníky…
Jo a zavést si nechám teď dvě dvojkové blasty, máme je zamražené spolu…
a chceme do tohohle pokusu dát i to embryoglue, tak jsem zvědavá… hlavní je, aby dopadl dobře ultrazvuk a sliznice povyrostla. Beru 3× denně estrofem, tak snad pomůže. ![]()