Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Nina.Praha
jo to ten můj si v nich libuje taky
já ovuluji normálně ale mám asi moc krátké cykly 23DC a jinak to FSH 15 víc nic nenašli
A do které chodíte kliniky?
A prosím tě když stimuluješ na ket, tak to je stejné jako klasicky na IVF?
@Ella2112 a vy nechcete mrazit z důvodu, že se bojíte, že vy embrya nepřežila rozmražování? Pochopila jsem to správně? Nebo se pletu? ![]()
@Nina.Praha tak snad už se zadaří
já furt přemýšlím jestli jedno nebo dvě
jestli budou vůbec nějaké že ![]()
@Ella2112 na IVF jsem měla injekce, ale teď mám “řizený” cyklus - neměla jsem menstruaci vůbec, takže jsem dostala koňskou dávku Utrogestanu (6× naráz) a pak hned zase vysadit - to spistilo menstruaci a od menstruace jsem začala s tím estrofenem, podle ultrazvuku pak popřípadě upraví dávkování estrofemu nebo přidá prý injekce gonalu. Chodím do Car v Praze - GEST
Já jsem při ET zvolila jedno - doporučili mi použít jedno co se vyvíjelo po PK nejlépe. Ale teď právě jsme se rozhodli pro dvě. ![]()
@Nina.Praha To ti věřím
jestli to půjde dobře tak bych měla jít 4.2 na punkci
tak snad už ta sliznice bude pořádná
moc ti to přeji
To zmražení bych určitě zvážila. Někdo tu psal, že nechtěl mrazit spíše z náboženských důvodů, že jako co by případně udělali se zbylými embryemi, kdyby se povedl hned první pokus… ale já bych si pokusy neubírala… sama jsem byla smutná, že máme zamraženy jen 3 embrya… a někteří doktoři tvrdí, že KET v přirozeném cyklu je u některých žen dokonce úspěšnější než transfer čerstvého embrya… ale to se domluv určitě s manželem… keckat Ti do toho nebudu… ![]()
@Ella2112 urcite jedno, kdyby se nedarilo, tak je fajn mit hrazene 4 ivf pojistovnou. Navic pokud bych porodila dvojcata, tak přítel mi jasne rekl, ze by treti dite pak nechtel a ja chci zazit dvoje tehotenstvi
Taky udelam poradny nakup, dobry napad
a nutridrinky mas z lekarny nebo odkud?
@Nina.Praha ahoj, taky mam pcos, kolik jsi mela folikulu a z toho vajicek prosimte?
Jů… tak to Ti taky budu držet palečky! Hlavně se ničeho neboj, já se docela té punkce bála, ale nakonec to bylo úplně v pohodě. Asi 2 hodinky jsem spala úplně jako špalek a pak ještě hodinku jen tak poklimbávala a pustili mě dom, kde jsem spala zase až do večera… dlouho jsem se tak dobře nevyspala jako tam… ![]()
@Nina.Praha To je určitě pravda s těmi pokusy..... Souhlasím, určitě je to dobrá volba, já taky furt manžela přemlouvám
pro něj jsou to vyhozené peníze
je to hlava tvrdohlavá
no uvidíme no
a kolik ti je? zda se tedy můžu zeptat ![]()
@Adulka24 z toho samého důvodu jsem chtěla při ET jedno.
folikulů jsem měla přes 25, prý nakonec ani neodsávaly všechny, vajíček jsem měla ale jen 12, embryjka nakonec 4… byla jsem z toho dost špatná… nečekala jsem takový úbytek… ale člověk se s tím nakonec taky srovná… embryoložka mě po telefonu furt uklidňovala, že mi hlídá to vítězné… to bylo milé
@Ella2112 a co kdyz se to nepovede a budete muset znovu stimulovat na 2.ivf a znovu platit cca 25-30tis? (nevim, jaky mate cenik ve vasem caru) To mu neprijde jako vyhazování penez? Za ket se pak tolik neplati, v nasem caru jen 4500 a pripadne leky.