Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@HankaRud Ahoj
tak at se Vam to rovnou podari!
… my uz tyden po ET… davate jedno embrio nebo rovnou dvojcata?
v kterem caru jste?
@martusia dekuji, at se to povede i vam
my si nechame zatim jedno.. chodime do pronatalu v ceskych budejovicich, jsou tam vsichni uzasni..kam chodite vy?
@HankaRud Jsem na neschopence. Pracují s lidmi s mentálním postižením, kteří své problémy často řeší tak, že do nás bouchnou, zlomí nám nos, začnou nás škrtit apod… takže podmínky pro uhnizdovaní miminka lehce nic moc
Kdybych měla normální práci tak bych chodila, doma se ten čas nějak hodně roztahuje a je těžký na to embrijko furt nemyslet. A Ty zůstaneš doma?
@martusia aha,tak to je jasny.. ja jsem osvc a ted mam klid pred sezonou,takze jsem doma a aspon pletu
jinak maluju keramiku,coz neni nic co bych nemohla delat i jako tehule..
Ahoj všem!
Mohla bych se k vám také vtírnout? ![]()
Za cca 3 týdny bychom měli začít stimulovat na první IVF a jelikož jsem úplný začátečník, co moc nemá představu jak to chodí, tak bych to celé ráda s někým sdílela
.
Ahoj @Freya10
vitej mezi nama
tak kdybys mela nejake otazky jak to chodi a tak, tak ptej se klidne
koukam, ze uz jedno dite mas, to se povedlo prirozene?
@martusia Ahojky, díky za přivítání! ![]()
Jojo - máme čtyřletou dceru, počatou přirozeně po cca roce snahy…ale je asi spíš zázrak, protože dva měsíce před jejím početím byl manžel na spermiogramu a katastrofa
. No a pak dva roky snahy o druhé miminko, po těch dvou letech opět katastrofální spermiogram, při čekání na IVF loni na jaře se opět (zřejmě omylem
) zadařilo přirozeně, nicméně bohužel v cca 7tt ZT a následná revize…no a teď po dalším skoro roce tedy dojde (snad) na IVF
.
U nás tedy zřejmě špatná morfologie a pohyblivost spermií + u mě rozhozené hladiny LH a FSH (ale to vypadá, že je otázka až tak posledních dvou let)…
Jsme v CARu v Podolí v Praze (rodila jsem tam první dceru, podstoupila jsem tam tu revizi, narodila jsem se tam já… a tak nějak všechny svoje rozmnožovací snahy směřuju tam
)…
Máme jít příští pátek na konzultaci před začátkem stimulace, ale hormonální profil mi byl dělán naposledy před rokem (před tím posledním těhotenstvím, co skončilo ZT), tak nevím, jestli se budou mít při nastavení stimulace o co opřít? Budu v tu chvíli týden před očekávanou MS… ![]()
@HankaRud @Freya10 Ahoj holky, vítejte
Čím je nás více, tím se lépe podpoříme a vzájemně si poradíme
Snad vám to vyjde na první pokus. Já jdu zítra na určení protokolu, u mě to vypadá na dlouhý, takže bych už měla začít stimulovat. @Freya10 Tak to nevím, jestli stihneš, záleží jestli ti to udělá bez toho aktuálního hormonálního profilu. Já jsem zítra 19DC - taky asi týden a něco před očekávanou MS a je to taky moje první IVF, takže jsem s toho trochu nervózní ![]()
Ahoj holky.. za par hodin budu mit prdouska,tam kde ma byt a doufam,ze se bude drzet zuby nehty
to je asi jediny co dneska napisu,protoze mam v hlavne absolutni prazdnotu a zmatenost
drzim vam vsem palce i pesti at jsme na vanoce maminama
![]()