IVF - PCO - HSS

127
2.1.15 12:23

IVF - PCO - HSS

Ahoj, mám syndrom polycystických ovarií, chodím na IVF, první úspěšné, a pak x-krát nic, jedno mimoděložní a jeden biochemický potrat. Manžel má špatný spermiogram a já neovuluji. Beru nyní estrimax na sliznici, máme tam 9 mrazáčků, ale dnes mi doktor říkal, že u polycystický ovarií a hyperstimuláku, budu absolvovat ket víckrát, že se to nebude chytat a navíc mi neroste sliznice, už nevím co mám dělat, abych zlepšila šance. Budu vděčná za každou radu i podporu. Nevím pořádně jak to funguje, kde můžeme mít problém, že se nechytají, jestli, když je jich tolik, jsou jako míň kvalitní. Nebo jestli má smysl dávat tam jen čerstvé. Budu vděčná za každou radu. Mám za sebou 3.IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24870
2.1.15 12:57

Taky mám PCOs a šla jsem do minimálky. U minimálky - nativu, stimulují vaječníky jen mírně a nehrozí tolik hyperstimulák. U PCOs jsou potraty bohužel časté, proto mi nasadili i prednison, oblbne imunitu a tělo se nesnaží embryo vypudit. Třeba by to pomohlo i u vás, držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
2.1.15 13:36

Také budu za každou radu vděčná, já nemam potraty, ovšem ze 7 transferu (včetně ketů) jedno dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
2.1.15 15:17

Díky za radu, zeptám se na to. Jdu na imunologii až za měsíc. Dnes mě doktor trošku vyřídil, když mi řekl, že u hyperstimuláku a polyc. ov. se asi ještě párkrát u těch ketů uvidíme, ale prý je aspoň z čeho brát - jako, že je těch embryí hodně. Já už to ale moc nezvládám psychicky. V pondělí tam jdu zas, jestli povyroste sliznice prý aspoň na 7,5 mm. Nálada fakt špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
2.1.15 15:22

@xkytek - na sliznici je dobrý džus z červeného grepu 100%, 2dcl ráno na lačno, asi tak 5 dní kolem ovulace (příp. OPU, před ET/KET).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
2.1.15 15:49

@Maky.p a ta minimálka ti vyšla? já už mam vyčerpané pokusy, mrazáka jen jednoho a pak chci nativ nebo minimálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
2.1.15 16:17

@Martrich - jj, první pokus. Je tam ale riziko toho, že dostanou jen pár vajíček nebo taky žádné. Mrazáčci z tohoto určitě nebudou. Měli jsme k tomu i ISCI, i když spg byl super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
2.1.15 18:51

@Maky.p to vím, ale zase jsem četla, že ta embrya bývají kvalitnější. Já jich měla vždy hafo a stejně to k ničemu nebylo, raději bych jen dvě nebo i jedno, ale aby stálo za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
2.1.15 18:51

@Maky.p může se zeptat, čím tě stimulovali a kolik to stálo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
2.1.15 19:08

@Martrich - mě dali naposled Clostilbegyt a měla jsem dva folikuly a dvě vajíčka. Ale se sliznicí jsem na tom byla bídně, nechtěli dělat ET. To jsem pila ten grepák a ET nakonec byl. Říkali, že příště mi dají na 5 dní injekce, ty tak neruinují sliznici jako Clostil. Jinak nás to stálo 12tis. - OPU, ET, ISCI, + léky od 1DC do konce 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
3.1.15 08:24

Ahoj grepák je grepový džus? Takže u hyperstimuláku je hafo nekvalitních embryí??? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
3.1.15 08:57

@xkytek 100% džus z červeného grepu, 2dcl ráno na lačno, asi 5 dní před ET, KET. A ne, hyperstimulák nejsou nekvalitní vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
3.1.15 09:34

Díky moc, si zlatá. Jdu pro džus. Existuje ještě něco přírodního? Takže asi nemůžu otěhotnět díky té sliznici. Já se dověděla, že když užívám estrimax nemůžu mít vůbec normální ovulaci. Docela mě to šokovalo, protože pak se to asi nemá šanci chytit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
3.1.15 09:49

@xkytek - nevím co je estrimax, já jsem měla estrofem, ale to bude tuším to stejný - na sliznici. Ovulaci brání, používá se u ivf, u ket. Tam ovulace není žádaná.

Já jsem měla víkend na to, aby sliznice narostla, jinak ET nebude. Takže jsem si na každý den koupila džus z červeného grepu, ten 100%, ráno 2dcl a během dne jsem krabici dopila. Pak jsem si dala každý večer 2dcl červeného vína a ještě během dne 0,5 l kontryhele. Nevím, co zabralo, ale něco ano. Po víkendu jsem měla sliznici krásnou a ET byl a zadařilo se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
3.1.15 12:26

Piju ten džus a víno dám taky, jen ten kontryhel už asi honit nebudu. To je super, že ti to vyšlo, ale to bylo s čerstvých ne, nebo to byl KET? Už se mimi narodilo? Jak si na tom? Já se pořád dívám na svojí holčičku a říkám, že když to jednou vyšlo, třeba to vyjde i podruhé, ale těm ketum prostě moc nevěřím. Když mám hyperstimulák, tak sliznici neřeším nikdy. To taky něco signalizuje. Grep je prý úplně zázračný a ještě na hubnutí, to potřebuju jako sůl. :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí