Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Proto jsem do toho chtěla jít hned, ale v únoru jedu na dovolenou těhotenství ne těhotenství. Pomalu plánuju Kostariku ve třech, ještě minulý měsíc bych se bála to naplánovat, že když otěhotním, rozhodně nikam neletím, ale už toho mám dost. Vzali ti kluka do školky, nám Verunku ne, tak mám jen občasné hlídání a v sobotu jdu do práce, jsem nějaká vyčerpaná.
@xkytek já už si taky plánuji věci bez ohledu na těhotenství. Už mne taky nebaví pořád řešit, pokud budu těhotná. Neuvěřitelně mne to štve a občas už se i smiřuji s tím, že bude jen Kuba. Naši měli také jenom mne a mamka ani víc dětí nechtěla. není to zase taková tragédie. Já mam Kubu ve školce a vloni chodil do jeslí, pracuji už od jeho roku a půl, našla jsem si práci z domu. Psaní článků pro e-magazíny, popisky zboží a PR články pro e-shopy. Nejdřív jako drobný přivýdělek a ted si chci udělat živnosťák. Docela se mi to rozjelo, našla jsem se v tom a to mi pomohlo dát psychiku do kupy. Kluk je hodně náročný dítě, je na něm znát, že je jedináček, všechno je jeho, no tak se nenudím. Docela jsem spokojená a když to dítě přijde, budu ráda, když ne, asi to nějak přežiju
. Těhotenství pro mne bylo peklo, nejdřív krvácení a pobyt v nemocnici, pak mi vylezl šílený ekzém a alergie, pak jsem byla furt nemocná a s těmi léky, jak to nejde, no hnus a na konci mne děsně bolely záda a celý člověk, mam malou dělohu, Kuba tam byl jak sardinka, skoro jsem necítila pohyby a rodila jsem akutní sekcí 37+1
No tak na tvém místě bych do toho z novu asi nešla, já jsem doma a tu psychiku si teprve dohromady dávám. Udělala jsem zkoušky na toho poradce, tak udělám web a asi to pomalu rozjedu. Problém je, že Verunka školku nemá a hlídání je drahé. Nemůžu si dovolit dát 8 000 za školku, když nemám ještě žádné klienty, navíc na Veronice je strašně znát, že chodí na x koníčků. Nevím jak bych to vše stíhala. Poslední dobou si připadám paralyzovaná a manžel dělá 15 hodin denně. Je na nic, když to dělají oba. Pořád na to musím myslet. Navíc říkal, že je rád, že má po zkouškách aspoň trošku klid od hlídání Verunky. Prostě dilema.
@xkytek proč bys do toho nešla na mém místě, kvůli tomu těhotenství? tak to se nemusí opakovat, ne? No je fakt, že to období nebyla sranda, nicméně teď už bych neměla čas se tak pozorovat. tehdy jsem byla na neschopence, furt doma a moc se pozorovala. Teď už by to nešlo.
No bez hlídání je to na prd, já to také tak měla, ale dávala jsem Kubu do jeslí alespoň na dvě dopoledne v týdnu a letos už má státní školku. Co jí dávat do soukromé na dvě, tři dopoledne v týdnu? odpočineš si, zařídíš co potřebuješ a ona si lépe zvykne pak na školku…
Ahoj, tak tam mám dvě BA, embryolog říkal, že se jich vyvíjelo tolik dobře, že si myslí, že nekvalitní být nemohly. Prý i to, že bez problémů přežily mrazák, je super, prý jsou velké je jim 126 hodin. Spíš prý sliznice a psychika. Pěknou dobu mě tam nechali čekat. Jinak nativ prý taky dělají, embryolog se ptal jako proč to chci, prý to není moc úspěšné a závisí na té mé ovulaci, když ji prý nemám, stejně by mi nějaké hormony dát musel. Prý jde spíš o psychiku.
K tomu tvému, já když bych rozjela práci, už by se mi zase nechtělo těhotnět, navíc to je rizikové, já to taky neměla úplně bez komplikací, rodila jsem v 30+0 a dvakrát si poležela v nemocnici, zvracela atd.
@xkytek ty jsi dnes byla na ketu? Hele k těm doktorům, já chodím k primáři Hulvertovi z Iscare a ten na nativ nedá dopustit a kamarádka, které 3 IVF nevyšly pak vyšel nativ. Ono se to dá podpořit například clostybegytem, může to být jako minimálka kolem 4 vajec a je to pořád levnější, než celý cyklus IVF, do toho už nikdy nejdu. Stejně mam pokusy vyčerpané. Já měla BA taky a nic z toho nebylo, fakt nevím, čím to je…
No nedokážu se smířit s tím, že už mít miminko nebudu, je to pro mne hrozně bolestivé. všechny moje kamarádky čekají nebo porodily druhé dítě, nejdřív jsem byla „exot“, že ještě nemam žádné dítě, teď, že mam „jen“ jedno dítě… Je mi to líto a furt se s tím vnitřně peru, taková moje 13tá komnata ![]()
Jo, byla jsem ne ketu. Tak to je fajn, že na něj nedá dopustit a proč si do něj nešla už dřív? Změnila si car? Měla bys do toho jít, zvlášť když tomu tak věříš, to je myslím nejdůležitější. Říkají, že i změna caru není až tak o změně péče, jako o změně mysli.
Pokusy jsou hrazené 4 že? Říkal mi to manžel, já myslela, že jen 3. Já to tak tragicky neberu, budu to prostě tak rok zkoušet a uvidíme. Jsem zvědavá i na tu imunologii, já se těším na dovolenou. Myslíš, že ty grepy můžou být nyní po ketu nebezpečné?
@xkytek Tak to ti budu moc držet palce. Cykly jsou hrazené 4 pokud jsi v prvních dvou cyklech nezavedla 2 embrya a to my jsme u prvního dali, tehdy ten zákon ještě nebyl. Takže já mam nárok jen na tři. Chtěla jsem nejdřív zkusit plné cykly a teď, když už budeme samoplátci, tak zkusíme teprve ten nativ. Ale mam ještě jedno embryo zamražené, prý je té nej kvality - 6 denní, tak chci zkusit tohle, vím, že ta kvalita nic neznamená. Ale ty kety snáším líp, než ty stimulace, nedělá mi to vůbec dobře, ten horm. nářez, pak tak punkce, je mi vždy dost blbě…Dneska jsem byla na endokrinologii, všechno mam v pořádku a stejně prd. Ten endokrinolog mi říkal, že největší selhání bývá často ve špatné morfologii, že prý máme jít do dárce. To určitě, do toho by manžel nikdy nešel, to radši už žádné dítě…
No to se mi nezdá, zvlášť když první vyšel hned. A jako za vinu to dával partnerovi, to je mazec, to přece nemůže vědět.
Se mnou tam dnes byla holka, na vině je manžel, ale ten už má dvě děti.
Má špatný spermio, prý je to věkem 42 let a pak že stárnou jen ženy.
@xkytek ono nejde dávat někomu vinu, prostě v tom jedeme oba. Já mam nepravidelné a dlouhé cykly, už teď jsem 33 dc a nic
Jediný, kdy to dostanu brzy, je po IVF
Už mne to fakt nebaví…
Opravdu tě chápu, mně pořád říkal doktor, že vůbec neovuluju, ale kdoví, třeba chodím jen ve špatnou dobu.
Já pojedu v únoru na tu dovolenou, dnes koupím letenky a jedu i případně těhotná, už na to kašlu, přece se nebudu celý život strachovat, co by se mohlo stát, kdyby. Zruším jen v případě mimoděložního. Myslím, že se to nechytne kvůli sliznici. Nevíš něco o těch náplastech na sliznici?