Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, nevíte někdo prosím jak je to aktuálně s tou novelou zákona o IVF, jde mi o to, zda stále platí že pojišťovna hradí do dosazeni 39 roku? Podle té novely by to mělo být prodloženo do 40 (39let+364 dnů), ale nemůžu najít žádné konkrétní aktuální informace, neřešil jste letos někdo prosím? Děkuji
Prodlouzeno to zatim neni a ani se nemluvi o nejakem konkretnim datu, kdy by to melo byt
Nevím, kolik ti je, ale na novelu nečekej. Po 35 schopnost počít rapidně klesá, po 40 už je to celkem v pr… Jde o to, že už máš většinu vajíček chybných… Každý měsíc hraje roli.
Děkuji za reakce. Je mi 39 a 3 měsíce. Tak mám teda smolíka
dřív bohužel nebyl tatínek..
@Mařenka2020
@Mařenka2020 Upaluj do CAR. Byla jsem jako samoplátce a 1.ivf mě vyšlo na 40.000. Šlo by to osekat na 30.000.
Teď mám 2.ivf, bude poslední, tak budu investovat a počítám cca 60.000 Kč. Ty částky jsou vysoké, ale dá se to. Hlavně na nic nečekej.
@hejluc zatím jen 3 měsíce, jsme spolu teprve rok. Jemu je 30 a zatím to moc hrotit nechce, počítá s tím že se to povede normálně, on je velkej optimista 😁 tak třeba se povede, jinak asi budu muset prodat byt 😊
@Anonymní píše:
@Mařenka2020
@Mařenka2020 Upaluj do CAR. Byla jsem jako samoplátce a 1.ivf mě vyšlo na 40.000. Šlo by to osekat na 30.000.Teď mám 2.ivf, bude poslední, tak budu investovat a počítám cca 60.000 Kč. Ty částky jsou vysoké, ale dá se to. Hlavně na nic nečekej.
a kde jsi byla? to bylo klasicke ivf?
protoze jen ivf bez metod je cca 32 000, pak leky, ISCI, PK. podle me i v levnejsim CARu se pod 50 000 nedostanes ![]()
Vem ho do CAR na konzultaci, tam mu řeknou, jaké jsou, resp. nejsou šance. Ať mu to otevře oči. Zároveň ti i řeknou ceny. Úkon mi účtovali jako minimálku. Jsem ve skupince, kde se ženy po 40 snaží o mimčo a prostě to už úplně nejde…
Taky mám mladšího chlapa, on dítě nemá, já jo. Prcka jsme chtěli oba, ale bylo mi jasné, že pokud bych mu dítě neporodila, dřív nebo později by šel dál.