IVF s jedním vajíčkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1439
6.12.24 19:40

@Vendy919 je to těžké, já bych se určitě pustila do diskuze s lékařem - zaprvé bych chtěla vysvětlit proč s pěti folikuly odebrali pouze jedno vejce, zda proplachovali folikuly, zda v příštím cyklu budeme něco optimalizovat, proč používá stimulační preparát, který obsahuje pouze FSH (puregon), jestli nechtějí obměnit protokol na menopur nebo pergoveris (to jsou léky které obsahují kombinaci FSH a LH a celkově mívají lepší výsledky, ano jsou dražší, ale mají lepší výsledky), taky úvodní dávka 300 jednotek puregonu mi přijde moc, když máš jen pět folikulů, to můžeš dělat malou stimulaci, která je mnohem levnější a citlivější pro tělo, já bych se prostě ptala… Lékař je tam od toho, aby ti pomáhal a vysvětlil ti spoustu věcí nebo tě ujistil, že jeho postup je nejlepší a má nějaké důvody - pokud se ale bude lékař odpovědím bránit a bude vše házet jen na tebe, na tvůj věk a na kvalitu tvých vajec, tak bych šla jinam… Já jsem právě v původním centru (kde jsem absolvovala asi šest stimulací) měla pocit, že stále opakují jednu věc dokola bez ohledu na to, že nepřináší žádné výsledky a ve chvíli kdy jsem chtěla něco vysvětlit nebo požádat o nějakou změnu, tak jsem z jejich strany neviděla žádnou snahu (prý co bych ve svém věku a se svým AMH chtěla) to pro mě byl poslední hřebíček a odešla jsem jinam, kde hned zkusili jiné věci a teď jsem těhotná… Zeptala bych se zda pro mě není vhodnější minimální stimulace (ta se dělá tak zhruba když očekáváš kolem pěti folikulů max), paradoxně může mít lepší výsledky méně léků než více léků… To není, že lékaři diktuješ co má dělat, ale nechala bych si vysvětlit, proč se jak rozhoduje nebo nějaké věci zavrhuje v mém konkrétním případě, jenom si prostě popovídat… Vždyť všem by mělo jít o to aby ten další cyklus byl prostě lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
6.12.24 19:47

Měla jsem z 6 folikulů 6 vajíček, ale oplodnit dokázali jediné. Po dvou dnech ho zavedli a dneska už mě tu parádně prudí. Pokud je to to správné vajíčko, stačí jedno. Pokud ne, nestačí jich dvacet. Ale pokud by to neklaplo, příště bych zkusila postupovat odlišně a nedržela se identického protokolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.24 19:55
@Abijoše píše: Více

Byla jsem překvapivě docela klidná. Buď by to vyšlo nebo ne, no. Do dalšího IVF bych už ale nešla.
IVF probíhalo v mých 25 letech a další problémy: obezita a PCOS.
První dítě se zadařilo přirozeně před 4 lety.

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
6.12.24 20:18
@Abijoše píše: Více

Menopur je dražší? To se mi teda nezdá…

• Citovat
  • Upravit
69111
6.12.24 20:27

Jinak už se v těch moderních preparátech nevyznám, ale za dob, kdy já podstupovala IVF, byly rekombinantní léky v peru typu Puregon nebo Gonal často prohlašovány za „lepší“ právě proto, že krom mnohem snazší manipulace neobsahovaly to LH. Což pak vedlo paradoxně k tomu, že se někdy k tomu to LH dopíchávalo bokem :mrgreen: naopak Menopur nebo Merional byly ve své době dokonce zcela bezdoplatkové nejzákladnější léky, člověk si to musel sám míchat… v reálu si ale stejně musí každý vychytat, co na něj funguje nejlíp. Já sama na sobě vyzkoušela ledasco a zásadní rozdíl v reakci na léky jsem nezaznamenala, takže jsem pak volila ty levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
7.12.24 07:50

@Abijoše Příští týden tam jdu, tak se ho na všechno zeptám. Ale když teď vidí, ze mám málo folikulu a jenom jedno vajíčko, tak by mohli začít stimulaci zase hned při tomhle cyklu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
7.12.24 10:16

@Vyzvědačka napsala jsem to blbě, Pergoveris je nejdražší samozřejmě, ale já jsem si všechno platila sama, v tomhle případě asi jde všechno na pojišťovnu, tak nevím jak je to potom je s placením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
7.12.24 10:18

@Vendy919 vždycky jde spíš o počet foliku než o počet vajec - počet odebraných vajíček neví nikdo do poslední vteřiny, ale pokud jsi neměla problém při odběru, nějaké komplikace, tak si myslím že můžeš pokračovat klidně příští měsíc - musí to ale samozřejmě požehnat tvůj doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
7.12.24 12:27

Já u posledního 4. pokusu měla 2 vajíčka, obě se oplodnila. Do pátého dne došla obě, jedno výborné kvality, druhé horší, nevhodné k mrazení. Zavedla se obě a výsledku bylo včera sedm. Ale nervy to byly, já hlavně byla přesvědčení, že další ivf nechci. Jo a bylo mi 37. Hodně štěstí a pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
10.12.24 11:41

Tak mi před chvíli volali, že embryo se sice vyvíjí, ale ze má nějaké blanky, co tam nemají být a ze to na transfer nevypadá, že počkají do rána, ale ať s tím spis nepočítám. Takže nic. ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
10.12.24 20:28

@Abijoše Tak mi dopoledne volali, že embryo se sice vyvíjí, ale ze má nějaké blanky, co tam nemají být a ze to na transfer nevypadá, že počkají do rána, ale ať s tím spis nepočítám. Takže nic. ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
12.11.25 10:52

@Vendy919 ahoj vím že je to doba co jsi psala ale zajímá mě jak jsi na tom teď? 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.11.25 19:47

@Luci377 Ahoj, máme 3 měsíčního chlapečka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.