Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
vim, ze je tady hodne diskusi na tema IVF, ale nez bych se docetla, tak u toho sedim tyden
21.11. mame s pritelem jit na IVF konzultaci s lekarem. Holky, co to znamena? Co to obnasi? A na jak dlouhou trat to je?A zadarilo se nekomu po tom hned mimco? Mate nekdo s timto ykusenosti?
Dekuju za jakoukoliv odpoved
![]()
Jestli už máte IVF dané,tak ti nabídne léky,mě nabízela hrazené pojoštovnou a nebo nehrazené…
dostaneš stimulační protokol od kdy se stimulkou začneš,prostě podrobný plán a taky termín UTZ kdy dojedeš na kontrolu folikulů.
No a když nepočítám první stimulaci,kterou mi stopli,tak se povedlo hned poprvé…jeno embryo zavedeno a je Matyášek.
Petra Z píše:
Jestli už máte IVF dané,tak ti nabídne léky,mě nabízela hrazené pojoštovnou a nebo nehrazené…
dostaneš stimulační protokol od kdy se stimulkou začneš,prostě podrobný plán a taky termín UTZ kdy dojedeš na kontrolu folikulů.
No a když nepočítám prvnak:-)í stimulaci,kterou mi stopli,tak se povedlo hned poprvé…jeno embryo zavedeno a je Matyášek.
blahopreji:-))a prosimte jak dlouho to rvalo?mam namysli mesic dva,tri nebo tak:-)
Me se to taky podarilo na prvni pokus. Poprve jsme sli na konzultaci 7.1 a 22.4. Zvedeny dve embrya
radeji jsem si zaplatila vsechno co slo abych tu uspesnost zvedla
a vyslo to!!!
Janichka píše:
Me se to taky podarilo na prvni pokus. Poprve jsme sli na konzultaci 7.1 a 22.4. Zvedeny dve embryaradeji jsem si zaplatila vsechno co slo abych tu uspesnost zvedla
a vyslo to!!!
takze 3 mesice to trvalo?kolik to vubec stoji tedy?
Ahojky. Na té konzultaci by se měli vyptat na všechno možné a podle anamnézy možná i poslat na další vyšetření.Na tvém místě bych chtěla hlavně to genetické.My přišli do CARu s mojí disgnozou tubárního syndromu,takže jsem začala stimulovat hned ten cyklus.Dokonce se i žadařilo hned na poprvé,ale špatně to skončilo,potom nevyšli ani transfery ze zamrazených embryí,takže teď před druhým IVF procházíme kolotočem vyšetření.Hormonální profil,štítná žláza,genetika a imunologie,protože u nás je problém ještě někde jinde.
Přeju hodně štěstíčka a ať se zadaří co nejdřív ![]()
Jaruše píše:
Ahojky. Na té konzultaci by se měli vyptat na všechno možné a podle anamnézy možná i poslat na další vyšetření.Na tvém místě bych chtěla hlavně to genetické.My přišli do CARu s mojí disgnozou tubárního syndromu,takže jsem začala stimulovat hned ten cyklus.Dokonce se i žadařilo hned na poprvé,ale špatně to skončilo,potom nevyšli ani transfery ze zamrazených embryí,takže teď před druhým IVF procházíme kolotočem vyšetření.Hormonální profil,štítná žláza,genetika a imunologie,protože u nás je problém ještě někde jinde.
Přeju hodně štěstíčka a ať se zadaří co nejdřív
A kdyz jdu na polikliniku kde sem byla uz darovat vajicka jako darce myslis,ze me budou vysetrovat znova?darovat sem byla pred rokem a pul dvakrat…
No my meli oboustrany problem, stalo to celkove kolem 50 tis i s lekama ( z toho 15 tis manzelova operace , mrazeni spermii a mojich embryek asi 7 tis, leky asi 5 tis, …)
Kdyby byl partner v poradku ak vas to tolik stat nebude, nemusite si treba nechat delat nadstandartni sluzby:) stoji to kolem 25-30 tis ![]()
Hodne stesti:) doporucuji nechat zavest dve miminka ![]()
Ja taky darovala
vse mi delaly znova krom genetiky, ale stejne bude cekat na partnerovi vysledky( zalezi na doktorovi na genetice, my cekali mesic) a na schvaleni od pojistovny asi tri tydny
Janichka píše:
Ja taky darovalavse mi delaly znova krom genetiky, ale stejne bude cekat na partnerovi vysledky( zalezi na doktorovi na genetice, my cekali mesic) a na schvaleni od pojistovny asi tri tydny
Pritel byl uz na spermiogramu…takze on ma asi vse v poradku…:-)to musi schvalit pojistovna?
1985 píše:
Ahojky:-*Vim,ze je tady hodne diskusi na tema IVF,ale nez bych se docetla,tak u toho sedim tyden:-)21.11 mame s pritelem jit na IVF konzultaci s lekarem.Holky co to znamena?co to obnasi?a na jak dlouhou trat to je?a zadarilo se nekomu po tom hned mimco?Mate nekdo stimto skusenosti?Dekuju za jakoukoliv odpoved:-)
Ahojky,
jsem v 11 týdnu po 1.IVF.....Ráda ti předám mé zkušenosti,jsou celkem čerstvé.Dost ti tady toho již holky napsaly.
Náš příběh:poprvé jsme šli do CARu 31.1.11 s tím že se neví proč se nám 4 roky nedaří.Udělali nové testy a já byla zdravá a manžel ne…špatná morfologie.Pak jsme podstoupili 3 IUI a před 3 jsme jim řekli že nebudeme zkoušet 4 a chceme IVF,takže konzultace byla hned,dostala jsem protokol,léky a návod jak postupovat dál pokud to dostanu.....což jsem dostala.Takže já jsem začala 2DC MS píchat gonal 2× denně…pak jsem jezdila cca po 3 dnech na kontroly folíků,moc jsem jich neměla..nereagovala jsem na stimulku nejlíp,pak 3 dny před OPU přidali cetritide a když byly velké jak měli být,tak jsem šla na OPU a nakonec jich bylo 6
+ 1 cista na vaječníku z té stimulky,kterou mi odstranili při OPU.Začala jsem brát utrogestan…Pak následoval výběr metody oplodnění,zaplacení a denní volání jak se nám vyvíjí vajíčka(to je nejhořší).Měli jsme PICSI+PK…Ze šesti zůstali nám 4 embryjka a z toho jedno slabší.Čtvrtý den po OPU mi zavedli dvě embryjka a 2 zamnrazili a od té doby mám neschopenku.Celkem nás to stálo 27 000,– ale stálo to za to ![]()
Ufff......to je stručný popis IVF
![]()
Janichka píše:
No my meli oboustrany problem, stalo to celkove kolem 50 tis i s lekama ( z toho 15 tis manzelova operace , mrazeni spermii a mojich embryek asi 7 tis, leky asi 5 tis, …)
Kdyby byl partner v poradku ak vas to tolik stat nebude, nemusite si treba nechat delat nadstandartni sluzby:) stoji to kolem 25-30 tis
Hodne stesti:) doporucuji nechat zavest dve miminka
pritel ma spermiogram za sebou je v poradku:-)dve miminka?co kdyz se obe ujmou?:-D to budou dvojcatka?
Po stránce pojištovny:nám to schválily do týdne.....Žádné vyšetření kromě krve a spermiogramu nám nedělali......a mimi bude ![]()
Monrei píše:tak to blahoprejiiii krasne povedena prace:-)))no my se snazime pres pul roku,ale doktor nas tam posila…ja darovala dvakrat vajicka takze bych mela byt v poradku,pritel byl na spermiogramu ten ma vse v poradku,nikdo nevi proc se nedari uz jedno dite mam…chtela sem se zeptat boli to nak?zavedeni?myslela sem,ze to plati pojistovna?aspon jeden cyklus teda…1985 píše:
Ahojky:-*Vim,ze je tady hodne diskusi na tema IVF,ale nez bych se docetla,tak u toho sedim tyden:-)21.11 mame s pritelem jit na IVF konzultaci s lekarem.Holky co to znamena?co to obnasi?a na jak dlouhou trat to je?a zadarilo se nekomu po tom hned mimco?Mate nekdo stimto skusenosti?Dekuju za jakoukoliv odpoved:-)Ahojky,
jsem v 11 týdnu po 1.IVF.....Ráda ti předám mé zkušenosti,jsou celkem čerstvé.Dost ti tady toho již holky napsaly.
Náš příběh:poprvé jsme šli do CARu 31.1.11 s tím že se neví proč se nám 4 roky nedaří.Udělali nové testy a já byla zdravá a manžel ne…špatná morfologie.Pak jsme podstoupili 3 IUI a před 3 jsme jim řekli že nebudeme zkoušet 4 a chceme IVF,takže konzultace byla hned,dostala jsem protokol,léky a návod jak postupovat dál pokud to dostanu.....což jsem dostala.Takže já jsem začala 2DC MS píchat gonal 2× denně…pak jsem jezdila cca po 3 dnech na kontroly folíků,moc jsem jich neměla..nereagovala jsem na stimulku nejlíp,pak 3 dny před OPU přidali cetritide a když byly velké jak měli být,tak jsem šla na OPU a nakonec jich bylo 6+ 1 cista na vaječníku z té stimulky,kterou mi odstranili při OPU.Začala jsem brát utrogestan…Pak následoval výběr metody oplodnění,zaplacení a denní volání jak se nám vyvíjí vajíčka(to je nejhořší).Měli jsme PICSI+PK…Ze šesti zůstali nám 4 embryjka a z toho jedno slabší.Čtvrtý den po OPU mi zavedli dvě embryjka a 2 zamnrazili a od té doby mám neschopenku.Celkem nás to stálo 27 000,– ale stálo to za to
![]()
![]()
1985 píše:Monrei píše:tak to blahoprejiiii krasne povedena prace:-)))no my se snazime pres pul roku,ale doktor nas tam posila…ja darovala dvakrat vajicka takze bych mela byt v poradku,pritel byl na spermiogramu ten ma vse v poradku,nikdo nevi proc se nedari uz jedno dite mam…chtela sem se zeptat boli to nak?zavedeni?myslela sem,ze to plati pojistovna?aspon jeden cyklus teda…1985 píše:
Ahojky:-*Vim,ze je tady hodne diskusi na tema IVF,ale nez bych se docetla,tak u toho sedim tyden:-)21.11 mame s pritelem jit na IVF konzultaci s lekarem.Holky co to znamena?co to obnasi?a na jak dlouhou trat to je?a zadarilo se nekomu po tom hned mimco?Mate nekdo stimto skusenosti?Dekuju za jakoukoliv odpoved:-)Ahojky,
Náš příběh:poprvé jsme šli do CARu 31.1.11 s tím že se neví proč se nám 4 roky nedaří.Udělali nové testy a já byla zdravá a manžel ne…špatná morfologie.Pak jsme podstoupili 3 IUI a před 3 jsme jim řekli že nebudeme zkoušet 4 a chceme IVF,takže konzultace byla hned,dostala jsem protokol,léky a návod jak postupovat dál pokud to dostanu.....což jsem dostala.Takže já jsem začala 2DC MS píchat gonal 2× denně…pak jsem jezdila cca po 3 dnech na kontroly folíků,moc jsem jich neměla..nereagovala jsem na stimulku nejlíp,pak 3 dny před OPU přidali cetritide a když byly velké jak měli být,tak jsem šla na OPU a nakonec jich bylo 6+ 1 cista na vaječníku z té stimulky,kterou mi odstranili při OPU.Začala jsem brát utrogestan…Pak následoval výběr metody oplodnění,zaplacení a denní volání jak se nám vyvíjí vajíčka(to je nejhořší).Měli jsme PICSI+PK…Ze šesti zůstali nám 4 embryjka a z toho jedno slabší.Čtvrtý den po OPU mi zavedli dvě embryjka a 2 zamnrazili a od té doby mám neschopenku.Celkem nás to stálo 27 000,– ale stálo to za to
![]()
![]()
To zavedení nebolí je to stejné jako při IUI.Pojištovna neplatí všechny léky, prý platí ty nejlevnější a těch jsou velké nežádoucí učinky…co je na tom pravdy nevím,ale my jsem to neřešili,měli jsme na to ušetřeno.Nejdražší je ta metoda zavedení ta naše stála 15 000 kč.
jediný co tě může bolet je po OPU bříško,to mě dávali injekci na bolest ale hned to přešlo a byl klid.