Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@jaket tak 9.den by tam asi už něco být vidět mohlo, ale i tak to nemusí být ještě definitivní
Ale věřím, že to v tobě hlodá a nejsi asi úplně v poho. ![]()
@Janis69 Nejsem ani trochu, jsem typ co to dusí v sobě…pokud to neklapne musím se poohlídnout po odborné pomoci…jinak skončím v blázinci.
@jaket nemaluj ještě čerta na zeď
Myslím, že srovnat se s tím, když to nedopadne je hrozně těžké pro nás všechny, člověk úplně jakoby ztratí chuť do života.
Mě z té depky dostalo to, že jsem hned začala řešit nový pokus. Ale taky to není úplně ono, protože přemýšlím nad tím, aby to nedopadlo zase blbě.
Tak se drž. ![]()
@Janis69 Děkujiii moc, moc, moc…u mě je problém, že já tomu prostě nevěřím od začátku…
@MakysekM píše:
@Janis69 dnes tam bylo hrozně moc lidí..čekala jsem tam skoro dvě hodiny..+ ta moje hodka co jsem čekala na výsledek krve. Bylo to nekonečné..už jsem myslela, že aspon řeknu sestře at mi řekne výsledek krve at můžu sedět v klidu
Tak já jsem tam přišla na osmou a na recepci ani noha, všechny křesílka volý
Tak jsem říkala sestřičkám, že co se stalo a chlámaly jsem se tomu. Prý dneska zatím pohodka, ale včera, že to byl mazec.
No ale ve čtvrtek jdu zase ještě na kontrolu, tak to mě asi smích přejde
, těsně před tím svátkem…tuším, že si to tam odsedím. ![]()
A dneska na kontrole vcelku dobrý, něco tam roste, na pravé straně to viděl zatím na 3 folíky, tak 9mm a a na levé straně 1 folík asi taky tak velký. Ten levý vaječník mám už asi o dost slabší. Říkal, že jsme teprve na začátku, dneska 7.den, tak snad pěkně porostou, sliznici říkal, že už mám krásnou 7mm a ve čtvrtek mě teda ještě chce vidět a už by se i naplánoval OPU asi na někdy příští týden.
Tak doufám, že bude všechno ok.
@jaket já jsem tady v tom taky hrozný pesimista a pořád jsem si říkala, že nebudu mít to štěstí, aby to hned klaplo. Můj muž mi už nadával, ať pořád nečtu nějaké kraviny a myslím na něco jiného. A to jaksi nejde
Jsem ho upozorňovala, že to vždycky nemusí vyjít hned na první pokus, takže já jsem na tuto variantu byla asi víc připravená, než on, protože si to nepřipouštěl a byl z toho hotovej, i když se snažil to nedat najevo.
Dokud jsem to nezačala řešit tady tím způsobem přes car, tak jsem taky vůbec netušila, jak je to všechno složité a přitom to vypadá tak jednoduše z pohledu těch, co ten problém nemají. Už si připadám jako poloviční doktorka
díky tomu, co jsem si všude možně na netu pročetla a díky tady těm diskuzím, které člověku určitě taky pomůžou. ![]()
@Janis69 Víš co je pro mě nejhorší, že my máme jen odstranitelné problémy : já nemám ovulaci, manžel málo pohyblivých spermii jinak vše ok a toto vše se odstraní IVF. A i když všechno bylo při celém procesu hvězdové…nevýjde to…a mě ubíjí myšlenka, že to vlastně nemužeme více ovlivnit zbytek je na přírodě. Chápeš spoutu věci si můžeš koupit, dokázat pevnou vůli atd…ale tohle né!!!
@Janis69 super…příští týden opu…hrozně to uteklo od toho minulého pokusu..a za chvíli zas budeš čekat na testík..ale tentokrát to tam bude
No já se snad přeobjednám na úterý příští týden…nebo mě z toho v pondělí trefí
Nejhorší bylo to, že se mi tam dělalo zle..asi jak tam bylo hodně lidí..tak jsem měla pocit že je tam hrozný vzduch…motala se mi hlava..no nic moc… Ještě že jsem spon měla místo na sezení..dost lidí tam i stálo.
@jaket píše:
@Janis69 Víš co je pro mě nejhorší, že my máme jen odstranitelné problémy : já nemám ovulaci, manžel málo pohyblivých spermii jinak vše ok a toto vše se odstraní IVF. A i když všechno bylo při celém procesu hvězdové…nevýjde to…a mě ubíjí myšlenka, že to vlastně nemužeme více ovlivnit zbytek je na přírodě. Chápeš spoutu věci si můžeš koupit, dokázat pevnou vůli atd…ale tohle né!!!
Máš pravdu, člověk si připadá hrozně bezmocný, že pro to udělal všechno, co mohl a pak to nevyjde. Mám to asi podobné jako ty, teda kromě toho, že jsem určitě starší než ty a po čtyřicítce už ty šance na mimi ubývají. Už mi ty vajíčka nedozrávají samy od sebe jako zamlada
a musí se jim pomoct, ani jsem neřešila, takže ovulaci už asi každý měsíc nemívám, ani nevím
a můj muž má taky horší spermio. Takže oba něco naprd.
Sice 2 děti mám z prvního manželství, ale už dospělé a ani nevím, jak jsem k nim přišla…
A i když jsme se současným přítelem spolu už dlouho, tak jsme to nějak odsunovali, že s tím nebude problém a teď se oba mlátíme do hlavy. ![]()
A je to hrozné, když už to dojde přes všechny obavy, strach, jak to půjde, až do konce, myslím k transféru a stejně není ještě vyhráno.
A kde hledat pořád tu sílu a jít dál a dělat, že se nic neděje že???
@MakysekM píše:
@Janis69 super…příští týden opu…hrozně to uteklo od toho minulého pokusu..a za chvíli zas budeš čekat na testík..ale tentokrát to tam budeNo já se snad přeobjednám na úterý příští týden…nebo mě z toho v pondělí trefí
![]()
![]()
Nejhorší bylo to, že se mi tam dělalo zle..asi jak tam bylo hodně lidí..tak jsem měla pocit že je tam hrozný vzduch…motala se mi hlava..no nic moc… Ještě že jsem spon měla místo na sezení..dost lidí tam i stálo.
No jestli tam budeš moct jít až v úterý, tak to určitě uděláš líp. Bude tam asi blázinec. Dneska jsem naštěstí nemusela ani koukat na tu telku, zase se tam nějaký ten robot v komsi hrabal…
To ja fakt uklidňující. ![]()
Ten čas fakt hrozně letí a už si tam připadám jako doma ![]()
@Janis69 Janísku já už to sama nedám, je mi 31let jsem bezdětná, všichni kolem mě děti mají, mám skvělého manžela, dobrou praci, splnili jsme si sen…postavili dům, jsme oba zdraví…prostě vyhledám psycholožku…jinak při dalších pokusech skončím v blázinci.
@jaket někdy je to fakt těžký a psycholog v tomhle směru je na místě. mě osobně pomohla akupunktura..změnila mě život a ivf už zvládám levou zadní..samozřejmě, že to píšu nadsazeně, ale opravdu mě moc zklidnila ![]()
@jaket objednej se někomu kdo to dělá..měl by to být ale lékař a ten Ti vše vysvětlí. Mě napíchali ucho 4 jehlama..to jko nic moc, al epak jsem tělo nepoznávala. Hodně si to holky chválí a tenkrát mě to i doporučili..super věc ![]()