Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lenun Já bych tedy zas doporučila 2.Poprvé jsme měli jen jedno a nevyšlo to. je to prostě větší šance. A také jak už jednou embryjka zamrazíš..nemáš jistotu že pak přežijí rozmražení…ale samozřejmě pokud je pro vás představa dvojčátek děsivá tak jen jedno.
@MakysekM já měla prvně jedno a teď dvě a stejně nic, spíš bych řešila finance a počet pokusů a taky jestli za pár let nebudou chtít další mimi. Dvojčátka jsou v pohodě. Ty mě neděsí a docela je bych i brala. ![]()
@jaket proč by mělo být pozdě..my měli embryjka v nejvyšším stádiu na ET a normálně je zamrazili..nechápu proč by to nešlo…
Moc držím palečky na dnešek… ![]()
Tak jsem myslela, že už přišla MS, když jsem v pátek vysadila léky a včera jen trochu špinění a dneska zatím taky tak. Tak jsem zvědavá, kdy se mi to jako teda nějak rozjede
Jak jste to měly vy, když se vám bobci nechytli? Se mi to tam nějak zaseklo bo co… ![]()
@Janis69 já jsem to dostala až týden po vysazení léků..takže máš ještě čas… ![]()
@MakysekM Aha… teď už se jí asi zase mrchy nemůžu dočkat
, ať se můžu pohnout někam dál a něco řešit. Přemýšlela jsem, že bysme třeba mohli zkusit i jen inseminaci, vzhledem k tomu, že je to levnější, jen tak pro zajímavost. Ale s horším spermiem to asi stejně nemá smysl co?
@Janis69 pokud chcete zkusit inseminaci tak ted hned další cyklus. Me dr v CAr říkal že tem měsíc po stimulaci na IVF je velká šance i na přirozené otěhotnění…pokud tam nejsou duvody uplné nepolodnosti a tak samozřejmě ![]()
@MakysekM No musím se na to všechno zítra doktora zeptat. Už mi v hlavě šrotuje zase spoustu dotazů, si to snad i napíšu. V ten pátek jsem byla mimo, tak jsem ani nic konkrétního neřešila, jsem se spíš držela, ať se tam nerozbrečím
Tak možná jestli je to tělo po těch hormonech nabuzené, tak za zkoušku to stojí. Hlavně nesmím v tomhle otálet, čas letí.
A co ty, jak se cítíš? Všechno v pohodě? ![]()
@Janis69 Všechno si napiš..at na nic nezapomeneš.
Je mi docela fajn..jen mě pobolívá v podbřišku tak mě to děsí, ale dr říkala že je to v pohodě, že to muže být ještě dlouho..ale je to stejné jako bych měla dostat MS ![]()
@MakysekM nestraš
, určitě je všechno vpořádku a tak to i zůstane!!!
@Janis69 doufám…ale po těch zkušenostech, kdy vím, že se může ještě tolik pokazit..když už to několikrát zkončilo se prostě bojím, ale doufám… ![]()
@MakysekM chápu, ty obavy budou ještě nějakou dobu trvat, než se člověk hodí trochu do klidu, že by snad už mělo být všechno ok.
, hlavně po těch špatných zkušenostech, kdy jenom trneme, jak to zase dopadne.
Holky, tak mi zavedli jednoho bobka a dva zmrazili. 1.10.2012 jdeme na krev.