Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, tak mě napad po tolika letech neúspěchu a negativních testů, mam takový dojem že až budu čekat po transferu, tak se budu bat udělat si test kdyby byl negativní, takže si myslím že u mě nehrozí dřívější testování
@Kkklarka To sú také teórie
Žena je tvor zvedavý
Ja asi budem ako sa poznám. Ale ja vôbec nemám strach. Keď sa nepodarí tak sa nepodarí. Pre mňa nekončí život týmto. Ale ja asi nie som klasická ženská v tomto smere …
@Wuhu85 píše: Více
Teeda, to je mazec s tím sháněním
hlavně, že jsi sehnala a nemusíš jet přes „půlku Evropy“
já jsem taky konzerva, ale na Pergoveris nedám dopustit ![]()
@Kkklarka no, vidíš - první krok za tebou a teď uvidíš, co vám řeknou na konzultaci. A jak píše Wuhu85 - ženská je tvor zvědavý, já to taky zítra asi prubnu
taky jsem si říkala, že nechápu ty ženský co testují zbytečně brzy apod., že já vydržím určitě celých 14 dní.. jasně haha
![]()
@Smoothinka ja nechcem kombinovať rôzne lieky. Ako je iný. Pergoveris je super liek ale nesadne každému.
Holky, od včerejšího odpoledne mi je dobře a břicho mě nebolí, tak jsem na to zvědavá.. ráno, jsme šly na 3km procházku, pak na nehty, teď odpo jsme šly na další prochajdu a chlapovi naproti. Mám pocit, že bych mohla skály lámat
![]()
@Smoothinka no vidíš. Netreba vešať hlavu. Ono sa dá aj kopec vecí vsugerovať. Takže si mamina a basta. Veď Clayo je super určite máš super embryjko
Koľko máš vlastne na ľade a aké si mala hodnotenia?
To s tebou souhlasím, že spoustu věcí se dá vsugerovat a přeci jen se asi každá pozoruje více v těhle chvílích. Ale tak mohlo mě to břicho bolet asi ještě i po OPU. Teď v tom květnu jsem si musela i párkrát zobnout prášek, to byl děs..
V mrazáčku mám 2× 3 denní embryo prý top kvality, 1× 4 denní také super, a 3 byly prý pomalejší, ale dotáhly to do blastocysty, udělala se biopsie a čekají na genetiku..
@Smoothinka to ne krásny výsledok ale
Prepáč, že sa blbo pýtam, čo si mala za AMH a problém?
AMH mi nabírali až teď v Clayo a měla jsem 2,5 takže doktor říkal, že tady při těch hodnotách dává 225jednotek na stimulaci denně.
U nás je problém spermiogram, kdy fakt ta pohyblivost byla mizerná. Dokonce byl v péči androloga a bral nějaké prášky a výsledek? Z 9% progresivního pohybu - 0! Opravdu čistá 0! Takže při prvním u druhém IVF se to pohybovalo někde mezi 1-3% naštěstí. A teď měl pro nás úplně luxusní spermiogram, tak se to asi potkalo
mně teď teda vylezlo i něco na genetice, ale je tam závěr, že se má řešit jen kdybych opakovaně potrácela. Jinak mi nikdo nic neříkal, že by se u mne na něco přišlo.
Nám právě i Hlinka říkal, že se nedá vyloženě určit, jestli za zástavu embryí může vajíčko nebo spermie, ale ze u nás by se přikláněl k těm spermiím
@Smoothinka 2,5 je krása. Tam by si mohla mať aj 25 vajok. Koľko si ich mala? Ja mám 0,8 pred rokom čo teraz určite menej a tiež si pichám 225h. To záleží aj na tom aké si mala FSH. Čím vyššie tým si bližšie k menopauze a je menej vajok. To je vladtne hormón ktorý mozog produkuje aby dozrievali vajíčka a my si to teraz picháme. Takže ja som ho mala naposledy normálny a celkom nízky na moje AMH. Takže mne aj v Brne aj tu dávajú v kuse 225j. Pred 5 rokmi ale to bolo 150 jednotiek. Ale podľa mňa oni už majú skúsenosti s tým.
Teď 11 zralých a 9 se oplodnilo.
Při prvním IVF 10 zralých, 10 oplodnenych a zůstala 2 embrya
A teď v tom květnu jich bylo 9 a oplodnilo se 6, nezůstalo nic. A to jsem celou dobu pichala toho Meriofertu 300 jednotek ![]()
FSH vůbec netuším, asi bych někde dohledala zprávu z Iscare z jara
Fakt je to prostě věda a dikybohu za to, že nám tu možnost dnešní medicína dává ![]()
@Smoothinka No mne Meriofert tiež nesadol. Veľká dávka hormónov môže byť na úkor kvality čo sa asi prejavilo v tvojom prípade. Ja som mala vždy iba ten istý typ a to buď Menopur/Meriofert len výrobca sa líšil. Mohla som aj mať Gonal/Pergoveris a pichat si trošku Menopuru. Ale akosi som si vybrala Menopur. Nechcem experimentovať…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.