Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Wuhu85 píše: Více
Vidíš, to by mne nenapadlo, že větší dávka může být na škodu ![]()
@Wuhu85 To je hrozný, že musíš shánět až ve Francii. Proč ho vůbec už nemáme v ČR?
Jak ti je dneska? Já jdu za chvilku na kontrolu a mám z toho trošku obavy, jak to pročítám, že vysoké dávky můžou být na škodu.
No uvidíme… Jinak jsem teda hroznej valící se balón
. Sedím tady vedle kolegyně, která je v 5. měsíci a nevím jestli se valí víc ona nebo já s tou vodou v pupku. ![]()
@Smoothinka Držíš?
Necháváš si to na večer? Co dávali chlapovi nepamatuješ si? Jestli bral nějaké vitamínky a nebo dostal ještě něco extra?
@Linda97284 Veľmi vysoké dávky sú na úkor kvality ale to až veľmi vysoké dávky. Do 300 by som povedala je štandard. Moja známa mala nad 400 tuším a má na prvý vklad dcéru. Takže asi tak…ale možno kto má nízku kvalitu vajíčok tak môže byt problém. Tak spm to pochopila z diskuzii. ja práveže nie som nafúknutá takže sa bojom že nemám reakciu. Ty už ju máš, určite máš veľa vajíčok. To si myslim že je ok. Inak spodok trochu cítim ale nič hrozné. Kontrolu mám az vo štvrtok a tiež mám obavy že čo a ako ale stejne s tým nič neurobím. Kedy máš kontrolu? Ja som dnes robila predoperacné na OPU.
Teda holky, to jsem si dneska ráno dala! dva dny po sobě jsem zapoměla na vit d+k a selen, zinek, beru od Brainmax, tak si říkám raději je vezmu oba najednou na lacno, než půjdu do práce. No, udělalo se mi šíleně zle, asi za 20 min, takový šílený pocit na omdlení jsem v životě neměla, musela jsem si okamžitě sednou a pět minut prodýchávat, abych vůbec dolezla do práce, pak jsem si přišla zbitá jak pes
teď to tak nějak jde, ale jedno vím jistě, na lačno už ne, samozřejmě jsem nečetla příbalový leták ![]()
@Kkklarka Dcko treba brat s jedlom lebo je rozpustný v tukoch. Ostatné je asi jedno ale keď nie ke vyložene napísané pred jedlom tak by som brala kvôli žalúdku s jedlom.
@Kkklarka to jsou zkušenosti
hlavně, že je ti už lépe.
@Wuhu85 tak u mě bída. Nízké AMH se projevilo. Na pravo mám 3 a na levé 2. (11,6,6,5,5 mm). Navýšili mi dávky na 375 j. A v pátek mám další kontrolu. Jako na potvoru budu mít OPU příští týden a to bude mít pan doktor dovolenou. Pravděpodobně ve středu nebo v pátek… říkal, že spíš pátek.
Příspěvek upraven 20.08.24 v 12:33
@Linda97284 s čím stimuluješ? Koľko máš AMH? No s nízkym z nás nedostanú veľa ale zažila som keď pani mala nízke AMH a mala kopec vajec. Prvýkrát mala len 2 tuším a druhýkrát 13 tuším. Niekde som čítala že druhý stimulácii akoby môže viac nabudiť vaječníky. Tak jej sa to asi stalo. U mňa nepredpokladám že dostanú tiež viac ako 5. Proste to už nejde hociak by sa snažili. Mne hovorila koordinátorka že OPU bude asi streda/stvrtok budúci týždeň ale keďže som nebola ani na kontrole ešte tak je to len odhad nič viac. Moja doktorka bude teraz tiež na dovolenke tak som tiež zvedavá že čo vymyslia…
@Linda97284 píše: Více
Mrknu, má to ve zprávě. Fakt bral nějaké léky. Vitamíny akorát ten Folandrol na střídačku s Fertility blond a kotvicnik, jinak nic..
Nooo, víš jak
samozřejmě jsem to nevydržela 🙈
@Linda97284 píše: Více
Uvidíš, co další kontrola, ale chápu.. já v květnu na první kontrole měla 3 a 1 i přes ty vyšší dávky, jak jsem tu psala.. kolik budeš dokupovat?
@Smoothinka niekde som práve čítala že tých vyšších dávok sa ako keby môžu vaječníky zľaknúť. No neviem ako to je môžeme len hádať …
@Wuhu85 Decapeptyl a Pergoveris. Dneska ještě stejně jen navýším z 300 j Pergoverisu na 375 j a pak ČT + PÁ Decapeptyl + Pergoveris 75 j + 300 j Meriofert
Nechtěla jsem už Pergoveris (U nich vychází 900 j na 16 tis.)
AMH 0,79; Já nečekala velkou úrodu, ale pan doktor sází na kvalitu, protože mi přece jen není tolik, tak by to mohlo být fajn. Neztrácím naději. Bavili jsme se o tom kdyby náhodou to nevyšlo, tak by zkusil krátký protokol… Ale to je už zase jen do budoucna. Dlouhý jsem prý dostala, protože je „nejkvalitnější“. Tak uvidíme.
No já dostanu asi jeho kolegyni, ale to je taky velice zkušená paní doktorka. Tak snad to bude ok… I když si těžko zvykat při tom všem ještě na tohle.
@Smoothinka Teď jen 4 bal Meriofertu. Stálo to 2300,–… A v pátek zbytek. Ještě mi chtěli dát jinou alternativu a ta vyšla asi o 1000 dráž, ale nemusela se ředit. Ale když nasčítáš ty doplatky a co budu dokupovat… Abych pak měla ještě na výbavu
![]()
Jo a ještě mi doporučoval, kdyby to nevyšlo zkusit nakopnout vaječníky nějakým vpíchnutím něčeho.
fakt si nepamatuju všechny názvy, ale to budu řešit až to bude aktuální. (Doufám, že nebude.)
@Linda97284 ja mám len 225 j Menopuru tak som zvedavá čo to robí. Mňa dosť ruší že kontrola až 8 deň čo je asi najneskôr čo som kedy mala. Väčšina centier čo viem robí už 5-6 deň kontrolu. Tak uvidíme ako to bude. To my ani nestihnú navýšiť si myslím poriadne. No ale hádať sa s nimi nebudem ![]()
Ta doktorka určite bude ok. Veď pre nich OPU je už rutina. Kedy picháš ukončovaciu? Či to sa ešte nevie?
@Linda97284 musíme veriť že nebude. Ale poznám ten pocit keď vidíš že to nie je veľmi dobre a snažíš sa myslieť pozitívne. Ešte to ale fakt môžu nárast folikuli. A možno aj tie čo máš budú super kvality. Kamoska mala 5 vajok a z toho tuším 3 embryjka.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.