Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Linda97284 píše: Více
Je to psychicky náročné, mám pocit že u IVF totiž furt na něco čekáš a čekáš a čekáš. Já ani chlapa na ty kontroly nebrala, nechtěla jsem, aby si furt bral kvůli tomu dovolenou a chtěla jsem, aby se mnou pak jezdil na kontroly s mimčem. Ani jsem ho teď nebrala na transfer - 5 minut se vším všudy a den dovolené v háji 😅
@Opicka rozpustila děkuji
co nového u tebe?
@Wuhu85 děkuji
noo, popravdě, ano. Fakt jsem tu odvahu sbírala, protože asi před 2 dny se mi zdálo, že jsem si dělala test a byl negativní. Úplně jsem se z toho probudila zpocená.
Chlap jel taky dneska do servisu pro auto. Chtěli jsme to mít před dovčou zkontrolované, tak pro něj dneska jede a zamluvit rakev na střechu, protože do auta se nevejdeme se všemi věcmi ![]()
@Smoothinka spíš si myslím, že by občas mohl víc psychicky podpořit. Ale co už. My oba pracujeme v Plzni a máme CAR v centru, takže je to hodinka max dvě odběhnutí..
Jinak naprosto chápu tvé obavy. První jestli se ukážou 2 čárky, pak srdíčko. Následuje jestli to zvládnete těch 12 týdnů. Pak porod. A vlastně se o ně bojíš celý život.
Ale uvidíš, že vše půjde hladce a bude to v pořádku!!! ![]()
@Wuhu85
hormony prostě. Ještě, že ten můj má pochopení, když občas vylítnu. Nemůžou se divit, když vidí co do sebe ládujeme… ![]()
@Linda97284 ani môj nejak extra nepodporuje. Skôr sa my zdá že to ignoruje ani sa nepýta nič. Ale to dieťa chcem asi viac ako jeho pozornosť
takže to vydržím a nebudem to riešiť aspoň pokým je na dovolenke.
![]()
@Linda97284 jj chudák ma tak štve ale ani neviem prečo. Už len tým že dýcha miestami a blbo čumi. A chlapi sú jednoduchý čo im človek nepovie to nespravia…
@Smoothinka nového nic na krev jdu až v pondělí 😁 tak teď jen už čekat 😁
Když oni to ti chlapi mají jinak, pro ně je celý ten proces IVF tak nehmatatelný a ještě do toho ty naše výkyvy nálad ![]()
Právě, teď jestli je fakt na svém místě, protože u IVF je větší riziko mimodelozniho. Pak jestli bude srdíčko a jestli zvládne 1.trimestr (jedno ZT v 9tt mam za sebou). Potom jak dopadne 1. screening (u malé mi vyšel pozitivně na Downuv syndrom, doktorka mi skoro nic neřekla, jen někam volala a pak mi řekla, že za 2 dny jedu do Gennetu a ať se tam domluvím na ukončení, z plodovky všechno tohle vyloučeno, ale hrozila VVV srdce, takže jsem čekala do 24tt, kdy je ještě možnost jít legálně na přerušení, jestli bude srdíčko v pořádku nebo dítě nebude zivotaschopné), takže po tom všem já si asi oddechnu, až mě říznou a vyndají dítě ![]()
@Smoothinka U IVF nie je väčšia šanca na mimodelozny. Šanca je rovnaká ako pri normálnom tehotenstve ak dobre viem. Ale netreba myslieť len na to najhoršie. Bude dobre ![]()
@Wuhu85 píše: Více
Já mám právě pocit, že jsem někde četla, že ta šance je vyšší, což mě právě překvapilo ![]()
Aano, pravda - všechny tady budeme mít bezproblémové těhotenství až do konce
![]()
@Smoothinka tak to naprosto chápu obavy. Ale jak píšeš. Vše bude v pořádku! ![]()
Nepamatuješ si jak dlouho před OPU si píchala Ovitrelle?
Dneska se cítím jak kdyby mě něco přejelo. Jako před menzes. Všechno bolí a to jsem měla svých 8 hodinek teda. ![]()
@Linda97284 ja som dnes nespala veľmi dobre som bola už o 3 hore. Asi som jedla trochu pozde…ja sa cítim normálne ale aj dosť sa hýbem lebo nemám autom a všade musím busom
celkovo mám veľmi veľa energie. Asi z toho že konečne sa produkujú hormóny
unavená som bola prvé dni a ku konci tej utlmovacej. Boli ta brucho?
@Wuhu85 ne spíš se cítím celá oslabená. A asi deset minut zpátky jsem běžela na záchod a vyhodila snídani. Nevím jestli mít obavy. Třeba ta dávka už je pro mě moc. Nebo jsme neměla brát ty vitamínky
Když mám v sobě půlku banánu. ![]()
@Linda97284 No ja sa nedivím že to je zle. Pri tom čo všetko si do seba tlačíme…pocuj sleduj to a keby to neprestávalo a bolo by to že zle tak si zavolaj na kliniku. A vitamíny ak nie sú vyložene že pred jedlom tak si ich daj počas raňajok alebo obeda.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.