IVF srpen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
22.8.24 09:20

@Wuhu85 No Pergoveris. Ale ten už by mi nedoplácela pojišťovna, takže by to bylo strašně drahé… uvidíš dnes po té kontrole! Určitě to dopadne dobře :lol: Hlavně aby ti pak vyšel ten Menopur. :D Aby to nebyla ještě cesta na Slovensko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
22.8.24 09:27
@Anonymní píše: Více

Tak s pomalýma se dá pracovat. Můj švagr, měl pomalé a pak začal brát kotvičník. Měli za sebou asi 5 IUI a nic. Myslím, že v minulosti (před IUI) 1× nebo 2× potratili. A pak začali žít trochu zdravěji. Přestal pít coca colu a redbull každý den a zlepšilo se to. Když byli na první schůzce kvůli IVF, tak už byla švagrová těhotná. Přirozeně. :)

My máme problém na obou stranách. Já nízké AMH 0,79 a partner horší spermiogram, ale pohyblivost je dobrá jen trošku kvalita a těch dobrých je málo. :) Nasadili jsem vitamíny a až vlastně teď během IVF se dozvíme jestli se to zlepšilo… Snažíme se už přes dva roky. A taky za sebou nemám žádné duchy nebo ZT. Ale jako prevenci, kdyby partner měl pořád stejné jsme připlatili pár věci abychom zvýšili šanci. Jinak mně je 27 a partnerovi taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 09:54

@Linda97284 no my už vyzkoušeli x vitamínu, partner žije zdravě, sportuje, nekouří.. jó má rád pivo, ale ve zdravé míře, takže v podstatě nebylo co poradně měnit 😊 spermiogram se nám tedy od první návštěvy vylepšil, to zase jako jó, ale pořád to není žádná sláva a minimálně jeden parametr je vždy špatný.. IVF volíme i z toho důvodu, že dva roky už jsou pro nás fakt dlouho a těch nervů kolem toho bylo už dost.. 🙄 no a peněz celkem taky, takže tohle je pro nás už logičtější než strávit dalších x let dojizdenim do centra, x tisíc za vitaminy a výsledek žádný 😊 nehledě na to, ze partner občas bývá pracovně pryč, tak ne vždy se člověk trefí v ty pravé dny.. takže když jsme si dali dohromady vše pro a proti, tak jsme se už vydali tomuto cestou 👍🏼 pevné věřím, ze máme celkem velkou šanci, ze ten problém není úplně nijak zásadně velký 🍀 jinak my také připlatíme nějaký metody, úplně klasické osekané IVF nepodstupujeme 👍🏼.. nu a v jaké fázi jsi? Stimuluješ? 😊

• Citovat
  • Upravit
308
22.8.24 10:17

To naprosto chápu. Jojo přišlo mi občas, že na potvoru vždycky ty dny vycházeli na víkendy, co jsem byla pryč já nebo manžel… A nebo jsme měli návštěvu, která přespávala. (Dá se to spáchat, ale vždycky mi to bylo blbé) :lol:

Já jsem jako @Wuhu87 :) Mám taky dlouhý protokol a začali jsme stimulovat ve stejný den. Takže to budeme mít velice obdobné. :) Zítra mám další kontrolu a pak mi už budou plánovat OPU. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 10:32

@Linda97284 Tyjo, tak držím palce 👍🏼 já mám první kontrolu v sobotu, tak uvidíme, co se dozvím.. zatím dle takových těch prvních plánu mi OPU vychází příští týden ČT-SO 😁

Jedno pozitivum už tohle všechno ale má, jsem strašný posera na injekce a odběry krve (omdlevam), tak jsem dnes už byla na odberech na predoperacnim za hrdinu, když si večer pícham injekci sama 😃 💉

• Citovat
  • Upravit
308
22.8.24 10:42

Takže ty máš krátký protokol? Začala si druhý den menstruace? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
22.8.24 11:03

Holky ja už v čekárni a fakt my je na odpadnutie pomaly z tej neistoty. Prišla som napokon autom a normálne sa tak zľaknem nejakého radaru akoby som bola 5 ročne dieťa. Tie pocity si u mňa hrozne preexponované. Dnes už tu stimulku fakt začínam cítiť. Začali my padať aj viac vlasy. Tento dlhy protokol je trochu iný ako krátky si myslím. No uvidíme ako to dopadne, o chvíľu by som mala ist k doktorke …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
22.8.24 11:13

@Wuhu85 Myslím na tebe, držím palečky! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
22.8.24 11:37
@Wuhu85 píše: Více

Držím vše, co můžu :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
22.8.24 11:50

@Linda97284 tak bohužiaľ je to dosť zlé. Ľavý vaječník ktorý je normálne oveľa funkčnejší ako pravý tak ma jeden folikul a pravý ma 3 folikuly. Takže je to ešte horšie ako minule. Ako ja napriek vyššiemu AMH nereagujem proste. Mala som tam mať 11 antrálnych folikulov. Ako pri tých zlých spermiách čo mame a ešte kto vie či budem mať vo folikulov vajíčka a či z toho vôbec niečo bude. Proste u mňa je plná stimulácia úplne k ničomu fakt. Zbytočne veľa hormónov s minimálnym efektom. Vzhľadom k tomu že ta celá sranda stojí tak 6000€ tak my je fakt do plaču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
22.8.24 12:01

@Wuhu85 :( Pořád tady aktualizuji, kdy se ozveš… Opravdu mě to moc mrzí, ale neházej flintu do žita. To, že máš 4 neznamená, že jich při další kontrole nebude víc. Já jdu zítra a taky doufám, že tam něco přibylo. A i kdyby ne. Budu sázet na to, že v nějakým z těch folikulů je jedno aspoň vajíčko, které to dá a bude z něj malý lumpík. Naděje umírá vždy jako poslední. Je to finančně nákladný i s pojišťovnou natož bez, ale to co z toho bude za to stojí. :)

Úplně vím jak se cítíš. Včera jsem z toho byla taky zdrcená, ale dnes se cítím mnohem líp. Čas ukáže a my to dáme! :hug:

Včera jsem se doktora ptala na různě případy a říkal, že tam měl paní, která měla jen 3, vyndali 3, 3 vajíčka, 3 to zvládli a paní na první pokus otěhotněla.

Dáme to! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
22.8.24 12:08

@Linda97284 jo a bylo jí tak 30 s partnerom. Ja poznám tiež taky prípad ale chlap bol top. U nás s našim vekom a kvalitou. Mňa to stalo hrozne peňazí a už som vyčerpaná ako psychicky tak aj finančne. Veď ja som tam už nechala 10000€ a teraz to bude stať tak 6000€. A nemám nič v rukách akurát vybielený účet. A každý mysli pozitívne. Ako jasne ľahko sa hovorí, ale vlastne mne v IVF nič nevychádza. Zamrazené vajíčka čo mala byt moja poistka nevydržali. Z normálne stimulácie nemám nič absolútne. Ako načo ma vôbec stimuluju keď nereagujem. Proste mne by stavila minimálna stimulácia a efekt by bol ten istý. A tento dlhy protokol je trochu tvrdší si myslím. Ja tu ted brecim v aute. Ešte mám 4 minúty a musím domov. No tak sa pozbieram a idem ďalej. Nedá sa nič robiť. Fakt to už vyčerpáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.24 12:19

@Wuhu85 na počtu nezáleží, věřím že budou top a výjde to :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
22.8.24 12:38

@Wuhu85 achnee.. zlato, to mě mrzí :( budou ti navyšovat dávky? Kdy máš další kontrolu? A třeba nějaké malé folikuly neviděli?
Poslední pokus, člověk doufá a teď takováhle zpráva, viď? Ale já věřím v zázraky :srdce: a v Clayo je umí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
22.8.24 12:48

@Opicka rozpustila Záleží, ale toto je moje maximum takže sa s tým nedá nič robiť. Ja som si práve preto nechávala mraziť vajíčka ale evidientne to u mňa nefunguje. Ešte ich mám 7 ale si myslím že asi moje bunky sú citlivejšie na to mrazenie a nedávajú to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.