Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@markyj to se nedivim, mě už optimismus docházel při klasickým snažení, s každou ms to bylo horší a horší.. holt jsem se namlsala, že poprví to bylo hned a probuzení do reality bylo tvrdý
tak věřím, že se nám to povede, a budem ve statistice vedený jako úspěch na první pokus..
@markyj Tak tomu já třeba nevěřím, že pozitivní myšlení je půlka úspěchu
![]()
Holky, jen tak pro zajímavost, kdy má takovej zákrok (IVF, IUI) větší šanci uspět hned? když je vina na straně ženy, nebo na straně mužů, či obou?
@markyj děkuji, já zítra začínám a jsem docela nervózní z toho všeho…ale jak vás tady tak čtu tak jste mě i trochu uklidnily…:-)
@xsaleen určitě se vám to povede
možná u vás nakonec ani na IVF nedojde, budeš se soustředit na IVF a doma hup a bude to ![]()
@Kikuška90 mně řekli i lékaři v CARu, že když tomu nevěří hlava, tak ani tělo
já myslím, že ten pozitivní přístup je hodně důležitý, fakt
Příspěvek upraven 16.01.14 v 17:46
@tynuse86 neboj, to bude dobrý. Není to sice nic příjemného, ale jsou horší věci než jít na IVF ![]()
@tynuse86 to jsme tady asi svým způsobem všechny, jen některé už něco podstoupily, jiné teprv čekají @Kikuška90 proč ne?
@xsaleen Třeba právě proto, že většina jde do toho prvního pokusu s největším odhodláním a vírou, že to vyjde…
![]()
@markyj no minimálně tenhle cyklus to nebude, protože ted beru něco na zastavení ms, pak vysadím, dostanu ms a jdu stimulovat
@tynuse86 z vlastní zkušenosti, otěhotnět je to „nejmenší“ protože pak už je jen strach, aby se to udrželo, aby nebylo nemocné, aby se nenarodilo dřív, aby zprávně jedlo, aby si neublížilo.. očkovat? neočkovat.. a takle to je..
ale věřim tomu, že dost, za to může internet a obecná informovanost
naše máti byla třeba vtipná, když mi řekla, že jsem si kluka měla naplánovat a ne aby se narodil v únoru (kvůli školkám)
tak jsem si říkala, jooo, to šlo možná za vás, dneska jsme rádi, že se vůbec povede a není čas si vybírat termín, kdy se to hodí, a kdy ne
@markyj nn měla bych to vysadit ted někdy, a pak už záleží, jak to na sebe bude navazovat…
já už bych ms dávno měla, ale stěhoval se car, a laborka jim pojede až příští tejden tak mi to oddálí, abych nemusela čekat další cyklus
@xsaleen jj už si vzpomínám, ty chodíš do Pronatalu v Plzni viď?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat