Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mužů se přidat? Je mi 38, nízké AMH, za sebou jedno ivf s vlastnima, špatná reakce, jen 1 vajíčko, doporučena darovana vajíčka…
@Funnymonkey píše:
Holky mužů se přidat? Je mi 38, nízké AMH, za sebou jedno ivf s vlastnima, špatná reakce, jen 1 vajíčko, doporučena darovana vajíčka…
Ahoj, takze do toho DV pujdes? Nam bylo take doporuceno DV. Zkouseli jsme s vlastnim, ale nic… Ted jsem po ket s darovanym a take nic… Takze ani to neni zaruka… Ale pokud mas ještě nejaky pokus na pojistovnu, sla bych do toho, ten cenovy rozdil je znat… My uz si musime vse platit, vysoky vek a nemam narok i kdyz nam jeden pokus zbyl…
@Keka1 píše:
Ahoj, takze do toho DV pujdes? Nam bylo take doporuceno DV. Zkouseli jsme s vlastnim, ale nic… Ted jsem po ket s darovanym a take nic… Takze ani to neni zaruka… Ale pokud mas ještě nejaky pokus na pojistovnu, sla bych do toho, ten cenovy rozdil je znat… My uz si musime vse platit, vysoky vek a nemam narok i kdyz nam jeden pokus zbyl…
Půjdeme určitě, Jenom uvažujeme, zda ještě jeden pokus s vlastnima.. o to dítě moc stojíme. Četla jsem, ze Ket s DV má cca 70% šanci na 1 pokus, ale z pohledu statistiky je to tim pádem otázka času, bohužel i peněz a nervu…
@Keka1 píše:
Mohu se zeptat, jak dlouho jste zkoušeli s vlastnima?
@Funnymonkey píše:
Půjdeme určitě, Jenom uvažujeme, zda ještě jeden pokus s vlastnima.. o to dítě moc stojíme. Četla jsem, ze Ket s DV má cca 70% šanci na 1 pokus, ale z pohledu statistiky je to tim pádem otázka času, bohužel i peněz a nervu…
Nam bylo řečeno, ze s kvalitni blastou 50% vic nikdo slibit nemuze… Budto ano nebo ne
Takze pokud je problém jen v AMH a jinak zadny, sance je opravdu velka…
@Funnymonkey píše:
Mohu se zeptat, jak dlouho jste zkoušeli s vlastnima?
Dvakrat IVF, plus nativy… Cca 2 roky.. Vzdy jen jedno vajco, trf 3.den 8 bunek. Prirozene vždy biochemicke, pry je to dano nekvatnim vajíčkem. AMH 0.01, FSH naposledy 17, ale ted uz to muze byt uplne jinak…
@Funnymonkey píše:
Dnes lituji, ze jsem do toho nesla driv a ty pokusy od pojistovny nevyužila na darkyni… Ted jsme v tom za 140 tis a mame jen 2 zamrazena a kvalita asi nic moc. Nejkvalitnější mi bylo zavedeno pred 11 dny, ale tt negativni ![]()
@Keka1 píše:
Dvakrat IVF, plus nativy… Cca 2 roky.. Vzdy jen jedno vajco, trf 3.den 8 bunek. Prirozene vždy biochemicke, pry je to dano nekvatnim vajíčkem. AMH 0.01, FSH naposledy 17, ale ted uz to muze byt uplne jinak…
My přes rok přirozeně, nic, ani tuk, teď 1 ivf a špatně výsledky - dr doporučuje buď ještě 1 ivf s vlastnima anebo rovnou DV.
Já jsemjeste poměrně velký nervak, to tomu nepřidá. ![]()
@Keka1 píše:
Dnes lituji, ze jsem do toho nesla driv a ty pokusy od pojistovny nevyužila na darkyni… Ted jsme v tom za 140 tis a mame jen 2 zamrazena a kvalita asi nic moc. Nejkvalitnější mi bylo zavedeno pred 11 dny, ale tt negativni
No jo, ono taky záleží, zda car dobre vyhodnotí, zda má dárkyně kvalitní vajíčka asi… když má člověk smůlu, muže dostat špatná vajíčka od dárkyně, která klidně za par let bude mít problém otěhotnět ![]()
@Funnymonkey píše:
My přes rok přirozeně, nic, ani tuk, teď 1 ivf a špatně výsledky - dr doporučuje buď ještě 1 ivf s vlastnima anebo rovnou DV.
Já jsemjeste poměrně velký nervak, to tomu nepřidá.
Se mi to rika, ale sla bych do DV… Skoda pokusu… S darkyni muzes mit vic vajicek… Ale to si musis ty srovnat, jestli to chces… Me to rok trvalo nez jsem nad tim zacala uvazovat, ale to rozhodnuti pak bylo hrozne rychle..
![]()
@Funnymonkey píše:
No jo, ono taky záleží, zda car dobre vyhodnotí, zda má dárkyně kvalitní vajíčka asi… když má člověk smůlu, muže dostat špatná vajíčka od dárkyně, která klidně za par let bude mít problém otěhotnět
I to se muze stat…
Spis se k tomu též klanim… mužů se zeptat, biochemické těhotenství je pozitivní TT a menstruace se zpožděním nebo bez zpoždění?
@Funnymonkey píše:
Spis se k tomu též klanim… mužů se zeptat, biochemické těhotenství je pozitivní TT a menstruace se zpožděním nebo bez zpoždění?
O par dnu opožděna… Mela jsem cca 11 nebo 12dpo pozitivni test a pak rychle slabnul… Dr. v Car mi řekla, ze to je nekvalitnim vajickem… Nebo je take chyba ve sliznici…
@Funnymonkey píše:
Jako nízká sliznice?
Ja mam endometriozu, tak u nas je vsechno spatne… Mam ji vsude i na strevech, takze otehotnet je o to slozitejsi.. Ale nekdy je spatne vrstvena sliznice a to v prirozenem nepoznas… To kontroluji pred ET