Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Za dva týdny 38, momentálně 2× ET a 1×Ket, od ledna… Výsledek? Nic. Skoro 60tis v luftu ale jedeme dál.
Já se k vám nepřidám, ale snad podpořím. Když mi bylo 38, ani zdaleka jsme netušili, kolik let kolotoče IVF nás ještě čeká a co všechno budeme muset podstoupit, vydržet, oželet a zaplatit. Ale stálo to za to, miminka jsme se dočkali. Držím vám všem palce, ať to vyjde ![]()
@Anonymní píše:
Za dva týdny 38, momentálně 2× ET a 1×Ket, od ledna… Výsledek? Nic. Skoro 60tis v luftu ale jedeme dál.
Ahoj, díky, žes napsala…
Jo, je to hrozně drahý a s nejistým výsledkem, ach jo…
Tak snad se i na nás brzy usměje štěstí…
A našli u vás nějaký důvod, v čem by měl být problém nebo „je všechno v pořádku“? U nás pozitivní PKT, ale těžko říct, jestli je jen tohle problém, myslím si, že bohužel hlavní důvod bude ten věk, no…
Jinak horm. profil, karyotyp, SPG v pořádku… ![]()
@Anonymní píše:
Já se k vám nepřidám, ale snad podpořím. Když mi bylo 38, ani zdaleka jsme netušili, kolik let kolotoče IVF nás ještě čeká a co všechno budeme muset podstoupit, vydržet, oželet a zaplatit. Ale stálo to za to, miminka jsme se dočkali. Držím vám všem palce, ať to vyjde
Díky za sdílení zkušeností…
A za jak dlouho a po kolika pokusech jste se teda dočkali? Jinak moc gratuluju k dítěti… ![]()
Teď v listopadu máme genetiku a imunologii. To že máme krapet pomalejší závodníky - fajn, při IVF nou problemo. To že nemáme pořádnou ovulaci - nou problemo. Ale prostě embrousovi se u nás nelíbí.
@Anonymní píše:
Teď v listopadu máme genetiku a imunologii. To že máme krapet pomalejší závodníky - fajn, při IVF nou problemo. To že nemáme pořádnou ovulaci - nou problemo. Ale prostě embrousovi se u nás nelíbí.
Genetiku nám dělali karyotyp - já tam mám prý nějakou drobnou patologii, budou se pro jistotu dělat podrobnější testy, ale údajně tento nález by měl být v pohodě a neměl by způsobovat genetický anomálie…A z imunologie vám co konkrétně dělaji za testy? Nám je myslím nedělali a upřímně ani netuším, jestli jsou nebo nejsou podstatný ty výsleedky…a nechávali jste si si dělat i prodlouženou kultivaci a PGT embryí? My jo a právě čekáme na výsledky… ![]()
Tak ja budu u vás nakukovat…mám trochu více než 38
snažíme se pět let, rok a kousek chodíme do centra…po třech stimulacich a genetikach máme jedno embryo zcela vhodné k transferu, jedno s mozaikou. Doufam, ze se tento měsíc dockam konečně KET…je to zkouška trpělivosti a o penězích nemluvim, jsme od začátku samoplatci
Ahoj, mám podobný osud, je mi 38 a momentálně stimuluji na první IVF. Držím palce, ať se všechny brzy dočkáme miminek ![]()
@Anonymní píše:
Díky za sdílení zkušeností…A za jak dlouho a po kolika pokusech jste se teda dočkali? Jinak moc gratuluju k dítěti…
To se ani neptej
fakt to trvalo, přes osm let. Transferů tak 15cca odhaduji
@Jaab píše:
Tak ja budu u vás nakukovat…mám trochu více než 38snažíme se pět let, rok a kousek chodíme do centra…po třech stimulacich a genetikach máme jedno embryo zcela vhodné k transferu, jedno s mozaikou. Doufam, ze se tento měsíc dockam konečně KET…je to zkouška trpělivosti a o penězích nemluvim, jsme od začátku samoplatci
Moc vam preju, aby vam to vyslo…
A jiny deti uz mate nebo je to prvni? Co jsem slysela, tak se da zavadet i s mozaikou, ne? Zalezi na procentech mozaiky nebo se mylim?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám podobný osud, je mi 38 a momentálně stimuluji na první IVF. Držím palce, ať se všechny brzy dočkáme miminek
Diky, ze ses ozvala…
Drzim pesti nam vsem…:-) Tak se prubezne ozyvej s vysledkama, hlavne po OPU…:-) Ja uz mam po stimulaci a OPU, ale cekam na vysledky genetiky embryi. Doufam, ze tam nejaky bude v poradku…
![]()
@Anonymní píše:
To se ani neptejfakt to trvalo, přes osm let. Transferů tak 15cca odhaduji
Jezisi…
Tak to mate muj neskonalej obdiv, tohle vim, ze bych psychicky nedala…
![]()
@Anonymní píše:
Moc vam preju, aby vam to vyslo…![]()
A jiny deti uz mate nebo je to prvni? Co jsem slysela, tak se da zavadet i s mozaikou, ne? Zalezi na procentech mozaiky nebo se mylim?
Děkuji ![]()
Máme každý jedno z minulého vztahu, ale společné bychom si moc přáli. Ano, může se zavádět i s mozaikou, tak nám to říkali v centru.
Ahoj všem listopadovým snažilkám,
Je mi 39 let a 10.11.zavedeny dvě embrya od darkyne. Pokusy už nepočítám, resim to dlouho a už mi ubývá sil. Všem držím palečky v této šílené covidove době
Ahoj ženy…
Jsou tu některé starší 38+ a podstoupily, podstupují nebo budou podstupovat IVF? Pokud jo, pojďme se vzájemně podpořit, sdílet zkušenosti, radosti a starosti…
Já mám za sebou 1.stimulaci, čekám na výsledky a poté doufám 1.KET…