Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Toluma píše:
Me by zajimalo proc? normalne v teto dobe ani nevis, ze muzes byt tehotna a chovas se tedy normalne. chapu ty tezke veci atp
To netusim, ale prostě to tak je… Ja to mela vzdy zakazane. Jak v Gennetu, tak ve Ferti…
@Danča18 píše:
Asi ty stahy delohy, aby ho nevypudily. Ale ja to asi nevydrzimCetla jsem tu, ze pry do 12tt. Nooo to je sileny.
Ja to cetla take, ale nikdy jsem se tak daleko nedostala ![]()
12 tt a asi je to k vuli stahum
@Keka1 píše:
Ja to cetla take, ale nikdy jsem se tak daleko nedostala
12 tt a asi je to k vuli stahum
Jako ja mam pocit, ze se nedostanu ani do 7 dne
zkusim no. Tak ze predpokladam, ze ani org… nesmi byt. No bezva ![]()
@Keka1 mě teda po prvním transferu po IVF zakázali týden a teď po transferu darovaného embryjak doktor tvrdil že nesmím 3 dny. Stejně jsem dala pauzu až do testu z krve. Bohužel to nevyšlo.
Jsme tu asi nejstarší. Je mi 45 a teď čekám na další konzultaci a asi další darované embryo. Nechci ztrácet cenné měsíce pokusy o odběr vajíčka. Za rok a půl odebrali jen jedno. Podle mě to vždy špatně časovali, když jsem na každém odběru byla po ovulaci. Jen jednou se to povedlo a stejně bez úspěchu - prcek se neuchytil.
@Danča18 píše:
Jako ja mam pocit, ze se nedostanu ani do 7 dnezkusim no. Tak ze predpokladam, ze ani org… nesmi byt. No bezva
@romca1403 píše:
@Keka1 mě teda po prvním transferu po IVF zakázali týden a teď po transferu darovaného embryjak doktor tvrdil že nesmím 3 dny. Stejně jsem dala pauzu až do testu z krve. Bohužel to nevyšlo.
Jsme tu asi nejstarší. Je mi 45 a teď čekám na další konzultaci a asi další darované embryo. Nechci ztrácet cenné měsíce pokusy o odběr vajíčka. Za rok a půl odebrali jen jedno. Podle mě to vždy špatně časovali, když jsem na každém odběru byla po ovulaci. Jen jednou se to povedlo a stejně bez úspěchu - prcek se neuchytil.
Ahoj, to me mrzi. A nemas zadne deti? Zkzsila si Podoli? Me se trefili pokazde a to mam menstuaci jen jeden den a opravku jen hodne mizive… Drzim ti palce, aby jednou vyslo…
@Keka1 píše:To nesmi no… Ale ja ted teda nemam ani pomyšlení… Stale me dnes boli břuch
Ajaj, tak pozde, ja hned druhy den. Tak snad jsem to tim nepo… Se picnu fakt.
@romca1403 píše:
A ty jsi mela od darkyne jen jedno? Ja mam teda 3, ale to není žádný uspech… ![]()
@romca1403
Ono je to časování zrádné, u nas to bylo stresující, pac vzdy jen jeden folikul a jedno vejce.. Trefit se vzdy zadarilo, ale he fakt, ze pani doktorka Langeroca v Gennetu si to sakra hlidala… Radeji vic uzv nez to zanedbat. Vsichni vcetne ji mi rovnou rekli, ze bych mela jit do darovaneho… Dva roky jsem ztracela cas, peníze a tech nervu… Ted jsem rada, ze jsem se takhle rozhodla…
@Keka1 Bohužel nemám žádné. Proto jsem taky začala hledat pomoc u doktorů. Zaváděli jsem jen jedno. Vlastně když jsem doktorovi řekla, že chci jedno tak to vypadalo, že je i rád. Já se tak rozhodla hlavně kvůli penězům. A on byl nejspíš rád kvůli věku. V Genetu se cena za dvě násobí. U vidím, teď vlastně budu zkoušet zase jen jedno a pak by měl být jeden pokus na ně. Ale jak jsem se dívala, tak jsou kliniky, kde to není cena x 2. Možná pak změním kliniku a nechám zavést dvě. I když nevím jestli je to rozumné vzhledem k mému věku. Podolí jsem nezkoušela. Ale musím říct, že v Genetu nás posílali na genetiku hned a teď po roce zase znovu. A vše je v pořádku. Jen už mám slabou zásobu vajíček. To je to stáří.
@Keka1 Taky jsem se radši rozhodla pro darované. Mám aspoň větší šanci, že se to podaří. Jak dlouho jsi čekala, než ti našli dárkyni?
@romca1403 píše:
@Keka1 Taky jsem se radši rozhodla pro darované. Mám aspoň větší šanci, že se to podaří. Jak dlouho jsi čekala, než ti našli dárkyni?
Ja to mam uplne stejne, zadna zasoba a spatna kvalita… No ja ji mela behem tydne, jen jsme si ji nechali testovat a jednu konkrétní nemoc, ktera se bezne netestuje a manzel je prenasec.. To trvalo 3 tydny nez byly vysledky… Pak hned stimulace a sladeni cyklu.. Ja mela spatnou podestýlku, tak mi museli znovu najet cyklus a vlastne to nevyslo o 2 dny nakonec… V pondeli sla embryjka do mrazaku a hned ve stredu jedno ven a ja na ket…
@romca1403 píše:
Holky a pritelum ci manzelum to nevadi? Muj chce jen sve. Je naivni. Mysli si, ze vsechny to maji hned a jen u me je problem. Bych mu snad prala, aby videl, kolika parum se to nedari…
@romca1403
Ale ja sla prave do maleho caru, na doporuceni a maximalni spokojenost ![]()
@Danča18
To naše, bude jeho, jen me neni. On jeste nema deti.. Nejdriv o tom nechtel ani slyset, ale to my oba a pak byl strašně rad, ze jsem to navrhla ja…