Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danča18 drzim palce! Ja uz mam za sebou x pokusu se stimulaci i bez ni… Bohuzel vždy max jedno vajicko, bez prodlouzene kultivace. Vzdy TRF 3.den, ale ja uz mam začínající menopauzu, takze velmi nekvalitni. Vzdy jsem byla nervozni a nevyslo to, takze ted jsem do toho sla uplne na pohodu. Na transfer sama a cestou tam jsem jeste zasla na nakup. Kupodivu jsem naprosto v klidu, ale obavam se, ze mi to nevydrží
, ze za tyden budu na tajnaka testovat
![]()
@Keka1 píše:
@Danča18 drzim palce! Ja uz mam za sebou x pokusu se stimulaci i bez ni… Bohuzel vždy max jedno vajicko, bez prodlouzene kultivace. Vzdy TRF 3.den, ale ja uz mam začínající menopauzu, takze velmi nekvalitni. Vzdy jsem byla nervozni a nevyslo to, takze ted jsem do toho sla uplne na pohodu. Na transfer sama a cestou tam jsem jeste zasla na nakup. Kupodivu jsem naprosto v klidu, ale obavam se, ze mi to nevydrží, ze za tyden budu na tajnaka testovat
![]()
To bude dobrý, taky jsem testovala brzy a našla 6den po ET dvě ale bohužel mimoděložní těhotenství… Bylo mi hrozně, nejdřív radost a pak zklamání a nejhorší bylo to miminko nechat zabít, jinak by to zabilo mě… Do dne se s tím nemůžu smířit… ![]()
@Innaaemma
Dekuju moc. Taky budu drzet palecky. Ja jsem take po laparoskopii. Vzali mi oba vejcovody. Uz mam po IVF 2 deti, jenze to jsem byla mlada. Nyni mi moc sanci nedavaji. Snad to bude dobre. Drzim palce!
Ja jsem po laparce cca kveten - cerven. Mam endometriozu, zjisteno cca ve 20ti letech. Od te doby stale neco. Naštěsti 2 deti mam, skoro dospele… Mam uz jen 1/4 jednoho vaječníku a jeden vejcovod. Abych rekla pravdu, tak mimodelozniho se trochu obavam… Pred laparoskopii mi primarka říkala, ze by bylo lepsi ten vejcovod rovnou vzit. To jsem nechtěla, ze zkusime otehotnet prirozene. Povedlo se ihned (ovu byla 7 dnu po laparoskopii) takze jsme to tak nejak udelali, ale bylo to biochemko. Pak uz jsem rekla „dost“ jdeme do darovaneho. A byl to fofr
Ted si prave rikam, ze ten vejcovod jsem mela obetovat ![]()
@Keka1 píše:
Ja jsem po laparce cca kveten - cerven. Mam endometriozu, zjisteno cca ve 20ti letech. Od te doby stale neco. Naštěsti 2 deti mam, skoro dospele… Mam uz jen 1/4 jednoho vaječníku a jeden vejcovod. Abych rekla pravdu, tak mimodelozniho se trochu obavam… Pred laparoskopii mi primarka říkala, ze by bylo lepsi ten vejcovod rovnou vzit. To jsem nechtěla, ze zkusime otehotnet prirozene. Povedlo se ihned (ovu byla 7 dnu po laparoskopii) takze jsme to tak nejak udelali, ale bylo to biochemko. Pak uz jsem rekla „dost“ jdeme do darovaneho. A byl to fofrTed si prave rikam, ze ten vejcovod jsem mela obetovat
Já už na přirozený oplodnění nevěřím, tuhle cestu jsem už dávno vzdala… ![]()
@Innaaemma píše:
Já už na přirozený oplodnění nevěřím, tuhle cestu jsem už dávno vzdala…
Ja to vzdala take velmi rychle… Co si budem povidat, ten vek uz take hraje velkou roli…
@Keka1
Ja bych nic nevzdavala. Ja mam snad vse spatne, co existuje a nevzdavam. Dokonce ani to dite neudrzim. Kdyz uz tehu, tak jsem porodila v 26 tt. 900 g. Ted je ji 10 a ma 50kg
A nyni ve 41 se snazim dal…
@Danča18
Tak to klobouk dolu. Ja mam děti dve, vzdy vse v pořádku. Jen jsou maly zazrak, povídala pani doktorka. Druha dcera je neplanovana… Coz je pri endometrioze skutecne zázrak
Ja věřím, ze nam to driv nebo pozdeji dopadne… Ale tech penez… O tom asi vsechny vime sve ![]()
Tak vysledek u nas ze 3 ivf
od zacatku jsou obe embrya opozdena, od tretiho dne hodne. od vcera se to jedno nehlo vubec a druhe trosku, ale ne dost. Mam volat v patek. co jsem pochopila, tak snad nejsou ani moruly. takze zas prd. a i kdyby to dotahlo na genetiku, tak ho ceka jeste genetika
1 ivf bylo bez zisku vajicka a 2 ivf byly dve, oplodnilo se jedno a to doslo jen do moruly a zastavilo se
mam narok jeste na 1 ivf, ale myslim, ze to nema smysl, jedine co z toho mam je 10 kg navrch ![]()
@Toluma
Drzim palce. Me vzdy 2 den, ze to vypada mizerne a vzdy to dopadlo mizerne, ale nadeje umira jako posledni. Ja si vse uz hradim sama. Chodim bez hormonu. Mam vzdy jen jedno vajicko. Ted jsem poprve, kdy mohl byt transfer. Jsrm 3 den a mam nervy, ze se to nechyti. Drzim moc palecky. Hlavne nic nevzdavat, i kdyz by to nyni nevyslo…
@Danča18
tak ja jsem uz paty den po OPU. a nas by pak jeste cekala pripadne genetika, takze ja tomu neverim a ani embryolog, i kdyz se jim stale snazi dat sanci.
nevim, jestli s tak mizernymi vysledky ma jeste smysl zkouset dalsi ivf. myslim, ze uz ne
@Toluma
No nam nic o genetice nerikali. Ale asi to bude lepsi… ja jsem desne nervni… preci jen 41 let…moc casu uz nemam… kolik je tobe?
@Danča18
38, ale prenasim genetickou vadu, tak proto.
Jinak to pri tak malem poctu vajicek nema smysl
@Toluma
No ja mam vzdy jednu folikulu a v ni jedno vajicko. Pokazde platim 10 tis a kdyz transfer tak dalsich 10 tis. Jsme v tom uz cca za 6p tis a teprv 1 transfer. No ta genetika je osidna. Ja pak necham poslat pritele…
@Danča18
Me ted pri 2 vajickach tu genetiku rozmlouval. Kdyby byla jen pro sichr, tak to asi cenu nema. U nas je to horsi