Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Obdivuji vás všechny co nikdy nevzdáváte naději
a doufám že dřív nebo později to vyjde nám všem
já se musím přiznat, že po každém neúspěšném pokusu (ať už přirozeně, každý měsíc, nebo po nevydařené ivf) si kladu otázku, jestli to opravdu stojí za to, takhle se na něco upnout a porad čekat, a nechat mezitím roky života utíkat…že třeba smíření se s bezdetnosti by nakonec bylo nejlepší
prostě se to ve mě „mlátí“, zvlášť při čtení příběhů kde snažilky přisahají ze po ivf atd najednou otěhotněly přirozeně, když už to vzdaly…fakt nevím
@Veverka61
Ahoj, dekujeme. Znam lidi, kteri se snazili 10 let a nic. Ale znam i ty, kteri se dockali a stalo je to nemalepenize. Kolik ti je? Urcite vydrz… me rikali, ze musim cekat na to spravne vajicko. Tak snad to bude toto, co mam v sove. Jinak predchozich 5 bylo chybnych. A to uz mi je 41 a mam vse spatne… bojim se vseho nyni desne. V nedeli zkzsim test. Bude brzo ale zkusim. Tobe drzim moc palce a nevzdavej to! A mas vajicka? Mela si transfer? Kde je chyba?
@Danča18 to my za poslední 4IVF jako samoplátci platili pomalu 70tisic a jen jedno embryjko
a akorát mimoděložní a tě bolesti, přišla jsem jak o vejcovod, tak i o to miminko… Nechápu jak může u IVF být mimoděložní těhotenství ![]()
@Innaaemma
Aha no to taky nechapu. To mi je lito. Hele vydrz. Ja nemam ani jeden vejcovod. Je to o nervy teda… ja uz 5 dni nespim a jsem na nerv…
@Innaaemma píše:
@Danča18 to my za poslední 4IVF jako samoplátci platili pomalu 70tisic a jen jedno embryjkoa akorát mimoděložní a tě bolesti, přišla jsem jak o vejcovod, tak i o to miminko… Nechápu jak může u IVF být mimoděložní těhotenství
To mimodelozni take nechapu
Vždy jsem si myslela, ze se to muze stat jen u přirozeného tehotenstvi, ze vajco nedoputuje do delohy. My uz mame za sebou 3IVF na pojistovnu. Pak uz jen nativy a ted toto. Manza ma prenosnou genetickou vadu, takze jsme museli hradit navic 10 tisic a otestování darkyne. Tyto 3 embryjka nas staly se vsim vsudy 140 tisic. ![]()
Jinak si myslim, ze genetika je základ, my zacali v Gennetu, sice neúspěšně, ale genetika byla na prvnim miste…
Holky pri ivf je vyskyt mimodelozniho castejsi nez prirozene. embryjko zas muze z delohy vycestovat nebo spadne z te zavadeci pipety jeste ve vejcovodu
@Toluma stává se to u IVF u 2% u přirozeného otěhotnění je to častější… Já už i 2× biochemické, 1× zamlklé těhotenství a teď tohle mimoděložní… ![]()
@Innaaemma
To je horsi nez kdyz to nejde vubec… Pozitivni test a pak nic
a to mimodelozni, to si nedovedu vubec predstavit… Ver tomu, ze to nejhorsi mas za sebou a uz bude jen lip…
@Keka1 píše:
@Innaaemma
To je horsi nez kdyz to nejde vubec… Pozitivni test a pak nica to mimodelozni, to si nedovedu vubec predstavit… Ver tomu, ze to nejhorsi mas za sebou a uz bude jen lip…
Tak to každopádně, ta naděj, pozitivní testy HCG v krvi přes 7900iu a tak taková ztráta, pořád na krev, ultrazvuk atd…no a pak to vidět na ultrazvuku že tam je že bojuje a ty ho musíš zabít, když jsem šla na sál, tak jsem ho ještě pohladila a loučila se s ním ![]()
@Innaaemma
Holky no to mi radeji ani nerikejte. A jak to jako pak dostanou ven? Kdyz je to tak male… pod narkozou?
@Keka1
Nas nikdo nikam nehnal. Pokud to ted nevyjde, poalu pritele… ja chodim do Podoli nativ. Je to levnejsi…
@Danča18
me by se nativ taky libil, kdyby to vychytali, mam ovulaci asi kazdy mesic a myslim i s vajickem. jenze k tomu pak pripocist penize za odber na genetiku, PK, mrazeni a taky by nas to vyslo na pekny balik, kdyby ta blasta byla
@Danča18 píše:
@Innaaemma
Holky no to mi radeji ani nerikejte. A jak to jako pak dostanou ven? Kdyz je to tak male… pod narkozou?
Vezmou celý vejcovod… Bohužel to jinak řešit nejde… ![]()
@Toluma
No v podoli je to ok. Ja ani nemam menstuaci. Max 1 den trosku a od 3 dne beru Femaru. Ta stoji 300kc. No a pak cca od 13 dne chodim na kontroly a meri mi folikulky. Pokazde jim to vyslo. Jen prestaly rust po 2 dnech…