Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@cesto
Ani se nedivím že ubývá sil, je to hrozný masakr s náporem na nervový systém.
Hodně štěstí at alespoň jeden bojovník se chytí.
Ahoj, sice mi ještě není 38let ale už se k tomu věku blížím, můžu mezi vás? Už mám toho mnoho za sebou a nyní jsem přišla o levý vejcovod kvůli mimoděložnímu těhotenství a to se zadařilo po takové době, loni jsem měla zamlklé těhotenství a teď tohle… Už jsem jako samoplátce a je to hodně náročné. Přemýšlíme už rovnou o darovaném embyu… ![]()
Ahoj, taky se k vam pridam, jedu tento rok uz 3 ivf a zitra mam OPU
@Jaab píše:
Děkuji
Máme každý jedno z minulého vztahu, ale společné bychom si moc přáli. Ano, může se zavádět i s mozaikou, tak nám to říkali v centru.
Včera jsem byla na kontrole na příští středu je plánovaný KET
![]()
Holky moc vám všem držím palce. Mě je teď čerstvě 39,otěhotněla jsem před rokem, čtvrté ivf, pět let nadějí. Ještě máme jednoho embryo, tak ho zkusíme. Případně ještě 1 až 2 pokusy, do 40 bych si dala čas, i když i teď si přijdu už stará matka. Ale miminko je boží ![]()
@Anix
blbe jako vzdy. pravy vajecnik nenasel a vlevo 3 vajicka, ale jedno z nich hodne nezrale a tudiz nepouzitelne. ![]()
@Toluma
Dopr… Já před měsícem 5 vajíček, z toho použitelné 2 a do třetího dne vydrželo 1… Takže tak…
@Anix
a to jedno jste pak zavadeli a nic?
u nas je problem, ze ho ani nemuzeme zavest jako trideni a dej se vule bozi. musime prubnout PK a pak tu genetiku. takze sance, ze to vyjde jen s 2 vajicky je proste mizerna
a co mas v planu dal? mam na pojistovnu posledni ivf a k tomu 7 mesicu casu. ale kdyz ty 3 ivf jsou takova katastrofa, tak nema smysl si namlouvat, ze to dalsi bude lepsi
@Toluma
Nic… Teď nás čeká genetika atd. A máme dvě kola ivf zasebou..
A o věku ani nemluvě ![]()
Ahoj holky, potěšilo mě ze jsem narazila na skupinku, kam „patřím“ - mezi snažilky co se už 2.měsíc po vysazení antikoncepce hroutí, že to snažení trvá nekonečně dlouho, už se fakt nehrnu…mě bude za 3 měsíce 40
a snažíme se cca 5 let, právě mám za sebou odběry krve před třetím ivf. Na první kontrolu jdu 30.11. Ty předchozí 2 ivf byly neúspěšné, první 3 embrya kvalita B, C a D zavedlo se jen to jedno béčkové a zmrazit se nedalo nic (prý mrazí jen embrya nejvyšší kvality ). Druhé ivf ještě horší, embryo jen jedno tak ho radši rychle zavedli už 3.den a nechytlo se. Ten 3.pokus co nás čeká je poslední, na který mám ve státním zdravotnictví nárok (ziju ve Španělsku ). Všem vám přeji moc a moc štěstí, trpělivosti a pozitivní myšlení ![]()
@Toluma píše:
@Anix
a to jedno jste pak zavadeli a nic?
u nas je problem, ze ho ani nemuzeme zavest jako trideni a dej se vule bozi. musime prubnout PK a pak tu genetiku. takze sance, ze to vyjde jen s 2 vajicky je proste mizerna
a co mas v planu dal? mam na pojistovnu posledni ivf a k tomu 7 mesicu casu. ale kdyz ty 3 ivf jsou takova katastrofa, tak nema smysl si namlouvat, ze to dalsi bude lepsi
My se v lednu 2021 chystáme již na 5IVF teď poslední 4IVF 18folikulu z toho 10vajicek podařilo se oplodnit 9 embryjek, druhý den stále 9 embryjek, třetí den 6 embryjek, čtvrtý den 5 embryjek a pátý den 1 embryjko které mi zavedli, vše vypadalo dobře pozitivní test a pozitivní i krev, ale nakonec mimoděložní těhotenství a v pondělí 9.11 jsem měla jiz HCG v krvi přes 7900iu a jela jsem na sál kde mi sebrali vejcovod i s miminkem. ![]()
@Innaaemma
ufff…to je mi strašně lito…musím se přiznat, že něčeho podobného jsem se taky bála, respektive se utesovala, když mi ani nikdy v životě, ani po 2 ivf, nevyšel pozitivní test, že je to porad lepší než se zaradovat, začít se těšit a pak zažít takovou ztrátu ![]()
Budeš se chtít snažit dál?