IVF ve věku 38+, podstupujete ho teď někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
321
19.11.20 15:16

Njn, u nas je zase obrovsky zajem o léčbu zahranicnich klientu. Ja jsem snad jedina, ktera tam mluvi cesky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 15:17
@Veverka61 píše:
Jak tady pročítám ruzne příspěvky, žasnu jaké jsou rozdíly nejen mezi CARy, jednotlivými pokyny, názory a tak…natož rozdíly mezi zeměmi. Já žiji ve Španělsku a do 40 let mám nárok na 3 ivf skoro zdarma (platí se jen utrogestan a malý doplatek na léky při stimulaci), není to Teda automaticky, je dlouhá čekací listina a 2. Nebo 3. Ivf dělají až podle výsledků (minule mi třeba řekli, že mám nárok na třetí ivf protože při druhém se odebrala aspoň 2 zralá vajíčka, kdyby prý bylo jen jedno, už mě vyskrtnou :roll: no a soukromě je to strašně drahé, cca 5-6 tisíc Euro… co se týče doporučení, sex přísně zakázán po OPU i ET, hrozí otočení vaječníků, ztráta embrya, infekce…jinak kromě zvedání těžkých věcí se může všechno normálně, i sportovat :think:

No teda, tak to je husty… myslim, ze u nas v CR jsou 3 do dovrseni 39 let. Ja mam smulu, 41… ten sex mi lezi v hlave teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.11.20 15:19
@Danča18 píše:
No slusni chlapi snad vymreli. Ja se kuli nemu rozvedla a bum, chce po 5 letech dite jinak rozchod. No super. Ale adi bych se rozvedla stejne. Tak moc drzim palce, at vam to vse vyjde…

To rikam, ze to mame naprosto stejne… Ja tedy uz byla rozvedena, ale ten muj vedel, ze nejspis nebudu moct mit deti… A on ze si me chce vzit, ze deti k zivotu nepotrebuje… No a jak se to otocilo.. Ale musim říct, ze mi to nedava jako podmínku, jen ja jsem si jista, ze by to vedlo ke konci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
19.11.20 15:21

@romca1403
tak spermie se ale nedostane az do delohy, ne? v prirozenem vubec netusim, ze tam embryo mas a klidne sexujes. spis myslim kvuli infekci, kdyby treba bylo nejake poraneni.
a pak taky se to bere jako zazrak, ze je co transferovat, tak aby se podchytila jakakoliv i nepatrna vec, ktera by teoreticka mohla vest k neuspechu
to je ale jen muj laicky nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.11.20 15:21
@Danča18 píše:
No teda, tak to je husty… myslim, ze u nas v CR jsou 3 do dovrseni 39 let. Ja mam smulu, 41… ten sex mi lezi v hlave teda…

Na ten sex nemysli :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
19.11.20 15:23

@Danča18
jsou 4 ivf do dovrseni 39 let. 4 jen za predpokladu, ze prvni dve vkladas max jedno embryo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 15:25
@Keka1 píše:
To rikam, ze to mame naprosto stejne… Ja tedy uz byla rozvedena, ale ten muj vedel, ze nejspis nebudu moct mit deti… A on ze si me chce vzit, ze deti k zivotu nepotrebuje… No a jak se to otocilo.. Ale musim říct, ze mi to nedava jako podmínku, jen ja jsem si jista, ze by to vedlo ke konci…

No jako bys mela nas pres kopirak. Presne, on to vedel a to same. Deti nechci atd… najednou bum a je to nejvic. Do toho jeho matka, at se se mnou rozejde, ze jsem stara a ze ma mit deti. No desny tlak. Jsem furt smutna, ze to skonci. Ale na druhou stranu si myslim po zkusenosti, ze nejdulezitejsi je najit chlapa, ktery je s tebou propojeny a rozumite si a to my jsme, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 15:26
@Toluma píše:
@Danča18
jsou 4 ivf do dovrseni 39 let. 4 jen za predpokladu, ze prvni dve vkladas max jedno embryo

Hm. Njn tak mi si to tu vse pekne zaplatime :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 15:27
@Keka1 píše:
Na ten sex nemysli :mrgreen: :mrgreen:

Se ti rekne hihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.11.20 15:40
@Danča18 píše:
No jako bys mela nas pres kopirak. Presne, on to vedel a to same. Deti nechci atd… najednou bum a je to nejvic. Do toho jeho matka, at se se mnou rozejde, ze jsem stara a ze ma mit deti. No desny tlak. Jsem furt smutna, ze to skonci. Ale na druhou stranu si myslim po zkusenosti, ze nejdulezitejsi je najit chlapa, ktery je s tebou propojeny a rozumite si a to my jsme, ale…

Tchyně jak ma byt… Ja teda nevim jestli mu jeho rodice neco rikaji, ale asi tusi, ze se snazime… Nejspis mu take domlouvaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 15:41
@Keka1 píše:
Tchyně jak ma byt… Ja teda nevim jestli mu jeho rodice neco rikaji, ale asi tusi, ze se snazime… Nejspis mu take domlouvaji…

Hm. U nas vedi, ze se snazime a stejne mu tlucou do hlavy, ze je to rizikovy v mem veku a kdyby mel mladou, tak pohoda. A jeste ma kolem sebe bratrance a ty maji ty mlade a vsem se to dari. No k posr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.11.20 15:45
@Danča18 píše:
Hm. U nas vedi, ze se snazime a stejne mu tlucou do hlavy, ze je to rizikovy v mem veku a kdyby mel mladou, tak pohoda. A jeste ma kolem sebe bratrance a ty maji ty mlade a vsem se to dari. No k posr…

Ja jsem o dost starsi, takže uplne presne vim o cem je řeč… Ale uz jste na dobré ceste… V nedeli zkus testik a hlavne se nestresuj.. Ja jsem ted cetla pokyny z Caru znovu a mam tam i psychicky klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 15:47
@Keka1 píše:
Ja jsem o dost starsi, takže uplne presne vim o cem je řeč… Ale uz jste na dobré ceste… V nedeli zkus testik a hlavne se nestresuj.. Ja jsem ted cetla pokyny z Caru znovu a mam tam i psychicky klid :lol:

To se jim rekne. Tak si pak napisem jo, jak to dopadlo. Drzime si palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
19.11.20 15:56

@Danča18 přesně z preventivních důvodů naše snažení před rodinou tajim. Radši ať si myslí, že děti nechceme a žijeme si spokojeně život ve dvou. Už tak je to pekelně náročné po všech stránkách, natož ještě poslouchat tohle… :( i tak se tomu člověk nevyhne úplně, třeba nedávno s kamarádkami na kafi kde se jedná svěřila, že potom co první dítě měla omylem (znali se pár měsíců, ale vzali se Teda ) když se po letech rozhodli mít druhé, už druhý měsíc, co se nazadarilo, začala být nervózní, že je něco špatně… nakonec otěhotněla po nekonečných šesti měsících. Krásně se to poslouchá nám, co jsme neplodné, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.11.20 16:01
@Veverka61 píše:
@Danča18 přesně z preventivních důvodů naše snažení před rodinou tajim. Radši ať si myslí, že děti nechceme a žijeme si spokojeně život ve dvou. Už tak je to pekelně náročné po všech stránkách, natož ještě poslouchat tohle… :( i tak se tomu člověk nevyhne úplně, třeba nedávno s kamarádkami na kafi kde se jedná svěřila, že potom co první dítě měla omylem (znali se pár měsíců, ale vzali se Teda ) když se po letech rozhodli mít druhé, už druhý měsíc, co se nazadarilo, začala být nervózní, že je něco špatně… nakonec otěhotněla po nekonečných šesti měsících. Krásně se to poslouchá nám, co jsme neplodné, že..

My se tim prave take nechlubime… Radeji take rikame, ze to neresime. Ale obcas mam pocit, ze tam nějaké tušení bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí