IVF ve věku 38+, podstupujete ho teď někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
132
19.11.20 14:47

@Keka1 My dostali to první taky celkem rychle. Pak jsem ještě čekali na výsledky z druhé imunologie a pak rozmrazili dvě a jedno zavedli. Vy měli z čerstvého embrya? To ani nenabídli. Teď čekám na konzultaci s doktorem a chci to zkusit zase co nejdříve. Jenže se bojím, že to letos už nestihnou. Teď začínám špinit - takže poslední šance, že třeba spletli test se rozpustila :-(. Doktora mám 30.11. takže tento měsíc to maximálně můžeme zkusit „natural“. A v prosinci se bojím, že přes svátky a přelom roku zase zavřou sál jako loni. Máš nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486

Ja teda myslim, ze s tim sexem tolik tydnu je to nesmysl. kdyz otehotnis normalne a nemas problemy, tak ti to taky nikdo nezakazuje. chapu par dni po zavedeni i treba kvuli infekci atp, ale do 12 tydne. a orgasmus maji nektere zeny behem spanku, takze to asi tezko zakazes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
@Keka1 píše:
@Danča18
To naše, bude jeho, jen me neni. On jeste nema deti.. Nejdriv o tom nechtel ani slyset, ale to my oba a pak byl strašně rad, ze jsem to navrhla ja…

A jeste dodam, ze ja se tim nedriv hrozne trapila.. Nechtela jsem cizi vajicko…
Pak jsem na rodinne oslave vzala do ruky bratrancovo miminko a bylo mi jasne, ze bych milovala i cizi a bylo jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
19.11.20 14:48

@romca1403
dve bych teda nedavala, bude te to stat vic a sance se rozhodne neznasobuje, naopak je vyssi jen o par procent. takze sance, ze otehotnis, kdyz zavedes 2×1 embryo je vyrazne vyssi nez kdyz das dve najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.11.20 14:49

@romca1403
My mame svou osobní darkyni, takze pokid se nezadari, ted ani priste, tak nechame nastimulavat zase tu samou… Mezi tim bych případně zkusila nativ… Opet :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 14:51
@Keka1 píše:
@Danča18
To naše, bude jeho, jen me neni. On jeste nema deti.. Nejdriv o tom nechtel ani slyset, ale to my oba a pak byl strašně rad, ze jsem to navrhla ja…

No to je pekne… Muj zatim ani o tomto nechce slyset. Ale jak jsem psala, ja vajicko mam. Po pul roce i dobre, ale jen se uchytit… pak se rozmyslime kuli memu veku. Muj taky deti nema a moc chce. Obavam se, ze kdyz to nebudu ja, rozejdem se. Nemam mu to za zle. Ma nato pravo, i kdyz se milujem, tato touha je silnejsi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.11.20 14:53

@Toluma
díky za radu
Taky jsem si to tak říkala.
A co se týká toho sexu, tak když mi teď říkal ty 3 dny po KET že si máme dát pauzu, tak proto aby spermie nevyplavily neuchycené embryo. Což má logiku. A pak jsem se pomalu bála jít na záchod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.11.20 14:55
@Keka1
@Keka1 píše:
@romca1403
My mame svou osobní darkyni, takze pokid se nezadari, ted ani priste, tak nechame nastimulavat zase tu samou… Mezi tim bych případně zkusila nativ… Opet :roll: :lol:

A jak jste ji získali? To zní dobře. Lepší než vždy čekat než někoho vyberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
19.11.20 14:55
@Danča18 píše:
No to je pekne… Muj zatim ani o tomto nechce slyset. Ale jak jsem psala, ja vajicko mam. Po pul roce i dobre, ale jen se uchytit… pak se rozmyslime kuli memu veku. Muj taky deti nema a moc chce. Obavam se, ze kdyz to nebudu ja, rozejdem se. Nemam mu to za zle. Ma nato pravo, i kdyz se milujem, tato touha je silnejsi :(

Mame to doma naprosto stejne… Ale neboj se, on k tomu treba dojde, ta touha je silnejsi… Hlavne on byl u toho, kdyz nam to vsichni doktori doporucili… A ja mu vysvetlila, ze bude nase, bude mit jeho geny a ja si ho odnosim… Bude i moje. Samozřejmě vim, ze pokud se nam nezadari, tak se rozjedeme… Ale ja verim, ze to proste klapne… Kdyz ne ted tak příště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
19.11.20 14:58
@Keka1 píše:
Mame to doma naprosto stejne… Ale neboj se, on k tomu treba dojde, ta touha je silnejsi… Hlavne on byl u toho, kdyz nam to vsichni doktori doporucili… A ja mu vysvetlila, ze bude nase, bude mit jeho geny a ja si ho odnosim… Bude i moje. Samozřejmě vim, ze pokud se nam nezadari, tak se rozjedeme… Ale ja verim, ze to proste klapne… Kdyz ne ted tak příště :mrgreen:

No uvidime. Jsem rada, ze si mi to napsala, myslela jsem, ze je mimo :( presne jak pises… Ale ja mam strach, ze ani toto se neuchyti a tech penez… me rikali kolem 100 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.11.20 15:06
@Danča18 píše:
No uvidime. Jsem rada, ze si mi to napsala, myslela jsem, ze je mimo :( presne jak pises… Ale ja mam strach, ze ani toto se neuchyti a tech penez… me rikali kolem 100 tis.

Ty peníze jsou strašné. Jistota žádná. Já ztratila spoustu let hledáním chlapa. Každý když za něco stál, a uslyšel o dítěti, tak zmizel. Naštěstí teď mám a souhlasí s umělým jakkoliv. Kdyby ten náš stát to nezakazoval samotné ženské, tak jsem to zkoušela klidně už před pěti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
19.11.20 15:13

Jak tady pročítám ruzne příspěvky, žasnu jaké jsou rozdíly nejen mezi CARy, jednotlivými pokyny, názory a tak…natož rozdíly mezi zeměmi. Já žiji ve Španělsku a do 40 let mám nárok na 3 ivf skoro zdarma (platí se jen utrogestan a malý doplatek na léky při stimulaci), není to Teda automaticky, je dlouhá čekací listina a 2. Nebo 3. Ivf dělají až podle výsledků (minule mi třeba řekli, že mám nárok na třetí ivf protože při druhém se odebrala aspoň 2 zralá vajíčka, kdyby prý bylo jen jedno, už mě vyskrtnou :roll: no a soukromě je to strašně drahé, cca 5-6 tisíc Euro… co se týče doporučení, sex přísně zakázán po OPU i ET, hrozí otočení vaječníků, ztráta embrya, infekce…jinak kromě zvedání těžkých věcí se může všechno normálně, i sportovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
19.11.20 15:14

@romca1403 další rozdíl…ve Španělsku může na ivf i samotná žena, lesbičky a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
@Danča18 píše:

Zakladni cena je cca 100 tisic… Pak kazdy ket ze získaných a zamrazenych embryjek 5000,– První trf mame zdarma, ale je to asi jak kde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
@romca1403 píše:
Ty peníze jsou strašné. Jistota žádná. Já ztratila spoustu let hledáním chlapa. Každý když za něco stál, a uslyšel o dítěti, tak zmizel. Naštěstí teď mám a souhlasí s umělým jakkoliv. Kdyby ten náš stát to nezakazoval samotné ženské, tak jsem to zkoušela klidně už před pěti lety.

No slusni chlapi snad vymreli. Ja se kuli nemu rozvedla a bum, chce po 5 letech dite jinak rozchod. No super. Ale adi bych se rozvedla stejne. Tak moc drzim palce, at vam to vse vyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí