Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Keka1 My dostali to první taky celkem rychle. Pak jsem ještě čekali na výsledky z druhé imunologie a pak rozmrazili dvě a jedno zavedli. Vy měli z čerstvého embrya? To ani nenabídli. Teď čekám na konzultaci s doktorem a chci to zkusit zase co nejdříve. Jenže se bojím, že to letos už nestihnou. Teď začínám špinit - takže poslední šance, že třeba spletli test se rozpustila
. Doktora mám 30.11. takže tento měsíc to maximálně můžeme zkusit „natural“. A v prosinci se bojím, že přes svátky a přelom roku zase zavřou sál jako loni. Máš nějakou zkušenost?
Ja teda myslim, ze s tim sexem tolik tydnu je to nesmysl. kdyz otehotnis normalne a nemas problemy, tak ti to taky nikdo nezakazuje. chapu par dni po zavedeni i treba kvuli infekci atp, ale do 12 tydne. a orgasmus maji nektere zeny behem spanku, takze to asi tezko zakazes
@Keka1 píše:
@Danča18
To naše, bude jeho, jen me neni. On jeste nema deti.. Nejdriv o tom nechtel ani slyset, ale to my oba a pak byl strašně rad, ze jsem to navrhla ja…
A jeste dodam, ze ja se tim nedriv hrozne trapila.. Nechtela jsem cizi vajicko…
Pak jsem na rodinne oslave vzala do ruky bratrancovo miminko a bylo mi jasne, ze bych milovala i cizi a bylo jasno…
@romca1403
dve bych teda nedavala, bude te to stat vic a sance se rozhodne neznasobuje, naopak je vyssi jen o par procent. takze sance, ze otehotnis, kdyz zavedes 2×1 embryo je vyrazne vyssi nez kdyz das dve najednou
@romca1403
My mame svou osobní darkyni, takze pokid se nezadari, ted ani priste, tak nechame nastimulavat zase tu samou… Mezi tim bych případně zkusila nativ… Opet
![]()
@Keka1 píše:
@Danča18
To naše, bude jeho, jen me neni. On jeste nema deti.. Nejdriv o tom nechtel ani slyset, ale to my oba a pak byl strašně rad, ze jsem to navrhla ja…
No to je pekne… Muj zatim ani o tomto nechce slyset. Ale jak jsem psala, ja vajicko mam. Po pul roce i dobre, ale jen se uchytit… pak se rozmyslime kuli memu veku. Muj taky deti nema a moc chce. Obavam se, ze kdyz to nebudu ja, rozejdem se. Nemam mu to za zle. Ma nato pravo, i kdyz se milujem, tato touha je silnejsi ![]()
@Toluma
díky za radu
Taky jsem si to tak říkala.
A co se týká toho sexu, tak když mi teď říkal ty 3 dny po KET že si máme dát pauzu, tak proto aby spermie nevyplavily neuchycené embryo. Což má logiku. A pak jsem se pomalu bála jít na záchod ![]()
A jak jste ji získali? To zní dobře. Lepší než vždy čekat než někoho vyberou.
@Danča18 píše:
No to je pekne… Muj zatim ani o tomto nechce slyset. Ale jak jsem psala, ja vajicko mam. Po pul roce i dobre, ale jen se uchytit… pak se rozmyslime kuli memu veku. Muj taky deti nema a moc chce. Obavam se, ze kdyz to nebudu ja, rozejdem se. Nemam mu to za zle. Ma nato pravo, i kdyz se milujem, tato touha je silnejsi
Mame to doma naprosto stejne… Ale neboj se, on k tomu treba dojde, ta touha je silnejsi… Hlavne on byl u toho, kdyz nam to vsichni doktori doporucili… A ja mu vysvetlila, ze bude nase, bude mit jeho geny a ja si ho odnosim… Bude i moje. Samozřejmě vim, ze pokud se nam nezadari, tak se rozjedeme… Ale ja verim, ze to proste klapne… Kdyz ne ted tak příště ![]()
@Keka1 píše:
Mame to doma naprosto stejne… Ale neboj se, on k tomu treba dojde, ta touha je silnejsi… Hlavne on byl u toho, kdyz nam to vsichni doktori doporucili… A ja mu vysvetlila, ze bude nase, bude mit jeho geny a ja si ho odnosim… Bude i moje. Samozřejmě vim, ze pokud se nam nezadari, tak se rozjedeme… Ale ja verim, ze to proste klapne… Kdyz ne ted tak příště
No uvidime. Jsem rada, ze si mi to napsala, myslela jsem, ze je mimo
presne jak pises… Ale ja mam strach, ze ani toto se neuchyti a tech penez… me rikali kolem 100 tis.
@Danča18 píše:
No uvidime. Jsem rada, ze si mi to napsala, myslela jsem, ze je mimopresne jak pises… Ale ja mam strach, ze ani toto se neuchyti a tech penez… me rikali kolem 100 tis.
Ty peníze jsou strašné. Jistota žádná. Já ztratila spoustu let hledáním chlapa. Každý když za něco stál, a uslyšel o dítěti, tak zmizel. Naštěstí teď mám a souhlasí s umělým jakkoliv. Kdyby ten náš stát to nezakazoval samotné ženské, tak jsem to zkoušela klidně už před pěti lety.
Jak tady pročítám ruzne příspěvky, žasnu jaké jsou rozdíly nejen mezi CARy, jednotlivými pokyny, názory a tak…natož rozdíly mezi zeměmi. Já žiji ve Španělsku a do 40 let mám nárok na 3 ivf skoro zdarma (platí se jen utrogestan a malý doplatek na léky při stimulaci), není to Teda automaticky, je dlouhá čekací listina a 2. Nebo 3. Ivf dělají až podle výsledků (minule mi třeba řekli, že mám nárok na třetí ivf protože při druhém se odebrala aspoň 2 zralá vajíčka, kdyby prý bylo jen jedno, už mě vyskrtnou
no a soukromě je to strašně drahé, cca 5-6 tisíc Euro… co se týče doporučení, sex přísně zakázán po OPU i ET, hrozí otočení vaječníků, ztráta embrya, infekce…jinak kromě zvedání těžkých věcí se může všechno normálně, i sportovat ![]()
@romca1403 další rozdíl…ve Španělsku může na ivf i samotná žena, lesbičky a podobně
@Danča18 píše:
No uvidime. Jsem rada, ze si mi to napsala, myslela jsem, ze je mimopresne jak pises… Ale ja mam strach, ze ani toto se neuchyti a tech penez… me rikali kolem 100 tis.
Zakladni cena je cca 100 tisic… Pak kazdy ket ze získaných a zamrazenych embryjek 5000,– První trf mame zdarma, ale je to asi jak kde…
@romca1403 píše:
Ty peníze jsou strašné. Jistota žádná. Já ztratila spoustu let hledáním chlapa. Každý když za něco stál, a uslyšel o dítěti, tak zmizel. Naštěstí teď mám a souhlasí s umělým jakkoliv. Kdyby ten náš stát to nezakazoval samotné ženské, tak jsem to zkoušela klidně už před pěti lety.
No slusni chlapi snad vymreli. Ja se kuli nemu rozvedla a bum, chce po 5 letech dite jinak rozchod. No super. Ale adi bych se rozvedla stejne. Tak moc drzim palce, at vam to vse vyjde…