Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Veverka61 píše:
@Innaaemmaufff…to je mi strašně lito…musím se přiznat, že něčeho podobného jsem se taky bála, respektive se utesovala, když mi ani nikdy v životě, ani po 2 ivf, nevyšel pozitivní test, že je to porad lepší než se zaradovat, začít se těšit a pak zažít takovou ztrátu
Budeš se chtít snažit dál?
Tak v lednu 2021 to zkusíme znova, jen jsem tak trošku na prahu rozhodnutí, jestli nezkusit darované embryo…
Loni jsem zažila něco podobného, těšení a nakonec zamlklé těhotenství… ![]()
@Innaaemma no tak to je vážně těžké…taková smůla! Jak si potom má člověk to pozitivní myšlení udržet, že…je to hodně těžká zkouška
já jsem darované vajíčko ze začátku v duchu rezolutně odmítala, a ejhle…při představě třetího neúspěchu se tato možnost taky najednou rýsuje v úplně jiných obrysech…
Jste tady někdo, kdo dárcovství využil?
@Veverka61
my ne, ale zacinam mit pocit, ze je to jedina sance. u me se oplodnili obe vajicka. Nicmene se mu nezdalo nejake cytoplazmaticke jadro tech vajicek (moc sem tomu nerozumela) a rikal, ze to neni caste a moc nevi, jestli to neco znamena. a i ted po oplodneni se netvari nejlepe. tak se uvidi, jak se budou vyvijet. Nebudou ted na ne vubec koukat, nechaji je v klidu do stredy a uvidi se, co z toho bude
jinak vic zkusenosti na dikuzi cekatelky na darovana vajicka
Ahoj holky, snad nebude vadit, ze se k vam pridam. Je mi 40 a po dvou letech snazeni, IVF a nativů jsme se rozhodli pro darovana. Bylo hodně tezke se rozhodnout, ale ted jsem za to moc ráda. Dnes je to 3 dny co nam pani doktorka sdelila, ze máme 11 oplodnenych. Nicméně uvidime v pondělí kolik jich zustalo. Ve stredu jdu na KET, takze nervy pracuji
a jsem ráda, ze s nekym muzu cekat na vysledek. Co si budem povidat, chlapi to tak nahlas neprozivaji ![]()
@Anix píše:
@Toluma
Nic… Teď nás čeká genetika atd. A máme dvě kola ivf zasebou..
A o věku ani nemluvě
Prosím, proč genetika až teď, když už máte 2 IVF za sebou? To je smutný, že se do toho doktoři pouští až po nevydařrných pokusech!
Imunologii máte kompletní?
@Dicentra27
Nemáme ještě nic, to až teď…
U nás asi proto že jedno dítě doma máme, které je udělané doma jen s clostylbegitem..
Ahoj děvčata,
popravdě mi není přes 38, ale rozhodla jsem se Vám i tak napsat. S chlapem jsme si zažili 6 caru. Všude jsme si vyslechli slovo dárce. Zažili jsme i ivf v některém z caru a bylo to katastrofa. Po stimulaci počínaje po laborku. ![]()
Sebrala jsem se a šla po 2 letech do Prague Fertility Centre. A byla jsem jak v jiném světě. A to vám nelzu. I chlap mi to řekl. Poprvé jsem se do caru těšila. Na recepci se vám věnují, máte vlastní koordinatorku která je pro vás na telefonu i v neděli, máte možnost mluvit s embryologem atd. No prostě doopravdy jiny svět. Předtím 2 ivf, kde zůstalo jen 1 embryo a nikdy nebyl ket.
V PFC si dali v laborce práci, jak nám pak doktor řek
a měli jsme 21 embryí. ![]()
ET nevyšel, ale KET vyšel.
Nerada dělám reklamu, ale holcinam, co jsem je doporučila a ony přešly, tak žádná si nestěžovala. Všechny měly vždy hodně embryi. ![]()
Takže pokud Vám mohu doporučit, za zkoušku to stojí. Kdybychom s chlapem zůstali tam kde jsme byli, tak si to ani nechci představit. ![]()
Anonym z důvodu že jsem na začátku těhotenství a nechci to veřejne ventilovat. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata,
popravdě mi není přes 38, ale rozhodla jsem se Vám i tak napsat. S chlapem jsme si zažili 6 caru. Všude jsme si vyslechli slovo dárce. Zažili jsme i ivf v některém z caru a bylo to katastrofa. Po stimulaci počínaje po laborku.
Sebrala jsem se a šla po 2 letech do Prague Fertility Centre. A byla jsem jak v jiném světě. A to vám nelzu. I chlap mi to řekl. Poprvé jsem se do caru těšila. Na recepci se vám věnují, máte vlastní koordinatorku která je pro vás na telefonu i v neděli, máte možnost mluvit s embryologem atd. No prostě doopravdy jiny svět. Předtím 2 ivf, kde zůstalo jen 1 embryo a nikdy nebyl ket.V PFC si dali v laborce práci, jak nám pak doktor řek
a měli jsme 21 embryí.
ET nevyšel, ale KET vyšel.
Nerada dělám reklamu, ale holcinam, co jsem je doporučila a ony přešly, tak žádná si nestěžovala. Všechny měly vždy hodně embryi.
Takže pokud Vám mohu doporučit, za zkoušku to stojí. Kdybychom s chlapem zůstali tam kde jsme byli, tak si to ani nechci představit.
Anonym z důvodu že jsem na začátku těhotenství a nechci to veřejne ventilovat.
no bylo by ale fajn rici, v jakych carech jste byli predtima kolik vajicek tam odebraly a kolik jsi mela odebranych vajicek v PFC, kdyz jste meli 21 embryii. ale to asi pocitas jen oplodnena vajicka, ne blasty? ![]()
@Veverka61 mame 3, jeden kousek mam od dnesniho dne u sebe a 2 zmrzlouse. Popravdě jsme cekali lepsi vysledek, ale prirode neporucis ![]()
@Keka1 píše:
@Veverka61 mame 3, jeden kousek mam od dnesniho dne u sebe a 2 zmrzlouse. Popravdě jsme cekali lepsi vysledek, ale prirode neporucis
Moc držím palečky a přeji hodně štěstí do bříška 🤰 ❤️️🍀
Ahojky, me je 41 a jsem po transferu 3 den. Uplne se bojim, ze to nevyjde. Mela jsem 2 folikulky a jedno vajicko a hura, bylo dobre. Predchozi mi vzdy umrely po 2 dnech. O penezich ani nemluve, ale v Podoli to ujde… Drzte mi prosim palce, dekuji ![]()
@Dicentra27 píše:
Prosím, proč genetika až teď, když už máte 2 IVF za sebou? To je smutný, že se do toho doktoři pouští až po nevydařrných pokusech!Imunologii máte kompletní?
@Dicentra27
Ahoj, me genetiku nikdo nedelal. Ach jo. Tech penez a pokusu na nic.
@Danča18 píše:
Ahojky, me je 41 a jsem po transferu 3 den. Uplne se bojim, ze to nevyjde. Mela jsem 2 folikulky a jedno vajicko a hura, bylo dobre. Predchozi mi vzdy umrely po 2 dnech. O penezich ani nemluve, ale v Podoli to ujde… Drzte mi prosim palce, dekuji
Moc držím palečky, ať brzy najdeš // já si na ně ještě počkám jsem po laparce brali mi vejcovod kvůli mimoděložnímu těhotenství bohužel po IVF, na začátku jsme měli 9embrii a do 5dne zbylo jen jedno jediné a na mrazáku není nic, tak že celé znovu a to bude již 5IVF a peníze masakr já vydělávám jen na IVF a dráha polovička se stará o vše ostatní…