Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucii_V ty křeče budou horší a horší taky sem čekala že to přejde a měla sem je až do porodu. A počkej jak budeš funět v 9 měsíci 🤣
@Srabek jeee tak držím palce ať je zítra už malej zase usměvavej
nojono, pořád něco viď, abychom se náhodou nenudily ![]()
Já právě myslela že křeče přejdou haha, no tak moc děkuju, to mě uklidnilo že i přes křeče jde mít takhle krásný zdravý miminko a možná přestanu tolik plašit - ono mi to ve finále stejně nepomůže ![]()
@Lucii_V hale já myslela od 7mesice že budu rodit jaký sem měla křeče
a nakonec sem vlastně bez vyvolání ani rodit nezacala
no Málej je opravdu za odměnu je úplně úžasnej ❤️ jak se říká dokonalého chlapa nenajdeš toho si musíš porodit. Je tak strašné chytrej a už se krásně směje s dolickama ve tvarich ale sem taková ta klasická matka moje dítě je prostě nejlepší na světě
ale samozřejmě i moje holčička i když s ní teď clouma předčasná puberta ![]()
@Lucii_V
Lucinko, máš naprostou pravdu, že po tolika nezdarech a zklamáních je to strašně těžké hlavu přesvědčovat, že tentokrát to bude dobré a tentokrát se nic nestane, atd… Pochopitelně, že už si pár týdnů říkám, že jsem nejdál, co jsem za poslední 3 roky byla, a že už jsem jedno dítě donosila a porodila, ale kdykoliv se něco objeví a znepokojí mě to, tak hned hlava spouští…
Já se bála i o malou, minimálně ten první rok určitě a bojím se dál, to je asi pak už úděl maminek, rodičů.
Nevolnosti jsem měla asi nejsilnější 8.-11.tt, naštěstí jsem nezvracela, ale měla jsem občas na mále… Co mě docela trápí, tak od začátku mě hodně pálí žáha, měla jsem stejně i se Sofinkou. To je někdy fakt peklo
. Mám už dost citlivá a těžká prsa, zvětšila se viditelně, no a břicho mám taky prakticky od začátku nafouklé a kulaté.
Mám to jak přes kopírák s holčičkou, opět se mi rozjela těhotenská hypertenze, tak už si měřím 3× denně tlak a mám Dopegyt na tlak. Jsem objednaná na internu a kardio, tak to zase bude paráda 🤭, že budu pořád někde po doktorech. Postupně se mi navrací energie, tak snad začne to fajn období
. Jo, zadýchávám se taky, to k tomu asi patří…
Jinak křeče mám od začátku a myslím si, že to neodezní i kvůli jizvě po císaři… Teď poslední týden je to mazec, jakoby mi někdo kroutil vaječníky, strašný křeče, kdyz jsem prskla, tak se mi to asi jakoby skříplo a normálně mě hrkly slzy, jak se mi to tam bolesti svíralo, ale je fakt, že minule i teď následovalo i to špinění, tak těžko říct, zda to nebylo podmíněno i tím, že by praskl hematom… ![]()
Může lehce pomoci od křečí užívání magnézia. Ale děloha pomalinku i trénuje a chystá se na porod, ty křeče občas budou…
Také Ti přeji, ať je u Tebe všechno v pořádku a ať se Ti daří 🙏🏼 🍀 ❤️.
Příspěvek upraven 14.07.26 v 22:43
@Srabek
Je to jak píšeš, dobře to znám s malou, už nikdy se o ně člověk stejně nepřestane obávat a strachovat.
Jj, já nemám injekce, to jsem měla 2× po transferu Clexane, ale mam ted od začátku Anopyrin, mam ho hlavně kvůli preeklampsii, co jsem měla s malou a prý i nejak lehce pomáhá s těhu hypertenzí, ale mě moc nepomohl, tak snad alespoň jako prevence preeklampsie zabere 🙏🏼. Nicméně na druhou stranu právě podporuje vznik hematomu, modřin všeobecně a krvácivost.
Jejda, no to jsou ty prdiky a problémy s kakáním, vím od kamarádek, co mají chlapečky, že jsou na to háklivější, já jsem to se Sofinkou neznala, ale byly zase jiné starosti a probdělé noci…
Hlavně ať už je zase fajn 🙏🏼 🍀 ❤️.
@Srabek jeee jsou zlatí oba, a maličkej je fakt bombarďák, snad už je mu dobře koblížkovi ![]()
@Lucinta Lucíííí moc držím palce ať tě ani tlak, ani křeče ani žáha moc netrápí a už si to čekání na miminko spíš začneš užívat
![]()
Mě zas teď potrápil zub, rupnul mi při kousnutí do burgeru a pak mi vypadla provizorní výplň a samozřejmě doktorka teď prázdninovej režim takže to vždycky trvalo než mě vzala.. a bude první korunka no, tak jsem zvědavá. Díky Bohu že mě to aspoň nebolí ale taky strašila že může..
No říkám, přeci bysme se nechtěly nudit žejo ![]()
@Lucinta achjo Luci, ty fakt nemáš chvíli klid 🙈 každopádně jsme ráda že je vše v pořádku 😊 asi to bude nějaká drama Queen bych to tak viděla
myslím na tebe, ať už máš klid ✊🏽 🩷
@Lucii_V
Teda Luci, koukám, že Ty se taky nenudíš… hlavně ať je zub brzy ok a máš klid 🙏🏼.
Děkuji Ti za milé přání, no, doufám, že snad bude po tom všem screening v pořádku a třeba si to vážně začnu alespoň trošku užívat… Tobě také přeji už jen pohodové těhotenství 🙏🏼 🍀 ❤️.
@Luci377
No, Luci, co na to říct, někdo vším proplouvá hladce a o ničem neví… někdo to tak holt nemá. Ale zlobit se nebudu, pokud se dočkám stejného výsledku 😇.
No zda drama queen, nebo king se teprve uvidí… Ale už bych brala trošku více klidu. ![]()
Ahoj holky, tak bohužel mně to tentokrát zase nevyšlo.. Byla jsem dnes 15 dní po pozitivním testu na ultrazvuku a nebylo tam vidět embryo. Prý bylo v děloze ale vstřebalo se. Prý se to občas stává.. ještě tam viděla nějaký menší hematom tak teď čekat jestli to odejde samo nebo půjdu na vyčištění.
Musím to zpracovat ale jdeme dál, máme ještě 2 nanuky tak prý dáme nějaký kolečko testů a uvidíme..
Vám moc přeju ať už to máte všechno jen růžové a ať už ty svoje drobečky držíte v náručí
![]()
@Lucii_V ach ne Lucinko 🥺 je mi to moc líto
posílám velké objetí i když vím že to nepomůže
každopádně dobrá zpráva je, že máte ještě dva pokusy ✊🏽 držím moc pěsti aby jedno z těch dvou bylo to vaše vysněný miminko 🩷
@Lucii_V
Lucinečko, ale to neeeee
, je mi to moc líto, ach jo… to říkám pořád, že po tom všem, co my tady máme za sebou, by se nám už takové věci měly vyhýbat obloukem, ale mohla bych Ti za těch 9 transferů povyprávět…, co se děje a neděje.
Moc bych Ti přála, aby alespoň jeden z těch dvou bojovníčků byl ten vítězný a dočkala ses miminečka v náručí… U nás to paradoxně vyšlo, až když jsem to vzdávala s úplně posledním sněhuláčkem…
Mě taky pomohlo i psychicky, že jsem byla komplet “proklepnutá”… Tak třeba je to cesta i u Tebe a vyšetření by mohla něco odhalit. Myslím na Tebe a držím vše co mám na další pokus
.
P. S. Era test jsi nezvažovala? Někteří lékaři to znevažují, ale v Clayo na to dělají studii a většina žen, u kterých se zjistil posun implantačního okna většinou hned, nebo další transfer mají úspěšný… Ja jsem toho důkazem
.
@Lucinta moc děkuju Lucinko
No já to nechám asi na Jarošové, chce určitě jeden specifický imunologický test a pak před transferem hysteroskopii. Já myslela že to implantační okno souvisí spíš s uchycením, ne potom s udržením.. Ale kdo ví viď, asi je to celé provázané.
Upřímně teď se mi do dalšího transferu vlastně ani nechce, fakt to hrozně bolí.. Minule to bylo paradoxně lehčí protože tam zároveň byla radost že se to poprvé povedlo ![]()
Ale vím že to zase přejde, jinak se mám moc dobře a uvědomuju si to a tohle je prostě asi naše zkouška.
Moc na vás myslím holky a budu vás sledovat a těšit se s vámi
![]()
@Lucii_V
To je moc dobře, mě taky dr. Jarošova moc pomohla 🥹, jak lidsky, po psychické stránce, tak k miminku samotnému a taky to bylo vlastně tak, že po těch letech až v Clayo vše možné dovyšetřovali…
Ono to implantační okno samozřejmě souvisí hlavně s tím, zda se embryjko zvládne uhnízdit a má možnost se uhnízdit v tu správnou dobu… Já měla posun celých 24h. Do té doby stále opakované časné ztráty a biochemka… A po zjištění posunu s plus teda jsem dostala Intralipidy poprvé, tak to klaplo. Věřím tomu, že když je tam takový větší posun, půl dne, den, tak to má už významný vliv. Takze pokud neni sliznice připravena, nebo uz se naopak okno implantace zavírá, tak se embryjko zkusí uhnízdit, ale neni to v optimálních podmínkách, takže pak zaniká…
Rozumím Ti, Luci velmi dobře a ačkoliv si zkouším připouštět, že ted už konečně to je to ono a bude tu s námi miminko, tak tam nekde uvnitř je stále těch X marných pokusů a bolístek… ALE jak píšeš, je skvělé, že už je takový posun a prostě to chce třeba jen doladit nějakou pitominku a bude to v pořádku a hned to klapne. Co bych Ti samozřejmě moc a moc přála
🍀.
Děkujeme za milé přání, já do čtvrtka na screening asi ani nedospím 🫣.
@Lucinta ahaa, děkuju za vysvětlení
a moc držím palce na čtvrtek ať je všechno v pořádku
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď