IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
5.8.26 17:44

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat hlavně těch, které podstoupily KET 5denní blastocysty.
Vyšel některé z vás 9. den po KET domácí těhotenský test úplně negativní (ani náznak druhé čárky), a přesto jste pak měla pozitivní krevní test?
Nebo už byl v takové situaci opravdu konec a těhotenství se nepotvrdilo?
Budu moc ráda za vaše zkušenosti. 🙂 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.8.26 21:23

Ahojky holky, nějakou dobu jsem tichý pozorovatel, ale ráda bych zde našla uklidnění :srdce:. 31.7. proběhl KET pětidenní blactocysty 4AA. Nechala jsem se zlákat diskuzí a bohužel jsem dneska (5tý den) udělala test v průběhu dne odpoledne, který vyšel bílý. Samozřejmě mě to úplně rozbořilo, pocity jsem měla skvělé, bolest podbřišku jako před ms prakticky od začátku, pocit jakoby zánětu močáku, těžce se to popisuje, ale taková jistota, že je vše na dobré cestě. Je tady někdo, kdo měl 5tý den čistý test a vše dobře dopadlo? :hug: Vím, že je brzy, bohužel jsem nevydržela …. Jinak já mám doma už dvě děti 7 a 9 let, obě přes IVF ET :srdce: Moc by jsme si přáli ještě miminko, tak jsem využili možnosti, protože máme ještě tři zmražená embryjka. U mě není žádný problém, pouze u manžela a obě ET vyšly na první pokus bez komplikací. Moc děkuji :srdce: a všem kdo vyčkávají přeji, aby našli brzy dvě // :srdce:

Příspěvek upraven 05.08.26 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
5.8.26 21:25

@Iveta278
Ahojky, měla jsem Ketu opravdu dost 🫣, měla jsem jak 3, 4, tak 5denní embryjka a pokud se embryjko chytlo, nebo alespoň pokusilo chytit, tak jsem mívala ducha klidně 5.ty den po transferu, 7.den už v obou případech kdy se jednalo o těhotenství se 4denními embryjky - už byla zřetelně viditelná čárka… Nicméně, každá jsme jiná, každé se hcg vyplavuje jinak rychle, teď v těch vedrech bych i předpokládala, že jako každá z nás hodně piješ = moč bude hodně zředěná a nemusí se proto tolik hcg dostat z krve do moči, pak taky záleží, zda jsi test zkusila ráno po noci, nebo v průběhu dne, kdy víc piješ, atd atd atd. Moc držím palce, aby se čárka ještě ukázala. 🙏🏼 🍀 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2311
6.8.26 08:18

@Kriss322
Ahojky,

1. každá jsme jiná a = test může a nemusí 2 ženám vyjít stejný den…
  2. ano, někomu může test vyjít velmi brzy, někomu až po týdnu…
  3. nedoporučuji urcite testovat odpoledne, obzvlášť u toho prvního lovení duchů a udelat test ráno po probuzení, kdy je moč po noci nejvíce koncentrována a tím pádem případného hcg bude obsahovat nejvíce.
  4. vyber si přibližně stejnou denní dobu a hlavně stejnou značku testu a ty pak porovnávej.
  5. Také jsme měli dcerku z 1. IVF a 1.ET, oba zdraví, výsledky všeho skvělé, manžel spermiogram za 3 chlapy a přesto jsme na druhé děťátko čekali opět dlouho, proběhl Ket z 1. IVF a celé 3 IVF a 9 transferů a vyšlo nám paradoxně až poslední embryjko ze 4. IVF, když už jsme zvažovali dárkyni vajíček. Všechna možná vyšetření v pořádku, ale za ty roky se mi změnilo implantační okno o celých 24h, tak se mi embryjka pořádně nemohla uchytit… :(

Ale když se dalo správně, tak hned druhý pokus vyšel…
Ono se po tolika letech strašně změní i tělo ženy, samotný metabolismus, věk je taky náš nepřítel a můžeš mít už třeba i nízké hladiny hormonu. Kontrolovali Ti teď třeba hladiny LH, TSH, Estrogeny, Progesteron, Prolaktin? Nebo může být posun v reprodukční imunologii, tu mas aktuální výsledky? Také je potřeba zkontrolovat hladinu Progesteronu v době transferu a třeba 5 dni po něm… Ten se hodně spolupodílí na tom, zda dojde k uhnízdění, nebo ne…
Každopádně pokud by to teď neklaplo, před dalšími pokusy, nez plýtvat embryi bych trvala na vyšetření aktuálních hladin hormonů, i štítné žlázy a aktuální imunologii a hysteroskopii Ti po porodech už dělali? Zda tam nejsou po porodech nějaké srůsty? Nebo jak vůbec děloha po dětech vypadá, pokud jsi třeba měla císař, tak by to měla být i samozřejmost, pokud jsi od druhého dítka za 7 let ani jednou neotěhotněla…
Nicméně ještě není nic ztraceno, ale za tolik let bych skutečně neměla přehnané očekávání, že když to vyšlo s dětmi napoprvé, že to vyjde opět… Bylo by to samozřejmě pěkné, ale akorát si tím na sebe ušiješ pěkný stres a zklamání budeš zřejmě prožívat mnohem hůře… Brala bych to jako možnost, ale ne jistotu. IVF bohužel není nikdy jistota, pokud by byla, tak my dva s manželem a s našimi výsledky a životním stylem už máme doma minimálně těch 9 dětí :lol: :mrgreen: a ne 4 letou holčičku a miminko na cestě (jsem ve 4.měsíci), za dlouhých 11 let snahy - a to jsem otěhotněla za ty roky xkrat i přirozeně, a s manželem jsme se snažili opravdu velmi aktivně…
Je to prostě mezi nebem a zemí i když se nám to těžko přijímá a chápe.
Přeji Ti, ať je cesta za miminkem co možná nejkratší. Ale 7 let od posledního porodu je skutečně velká doba a změní se toho za ten čas v těle opravdu hodně… Tak bych se snažila nejdříve zjistit jak na tom jsem a zda je vše v pořádku, možná bych zvážila po nějakém pokusu i to vyšetření receptivity endometria, Era test… za mě nejlepší investice 🙏🏼 🍀 ❤️. Držím palce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.