Jak bojovat se silnou agresí bez pomoci léků??

Anonymní
5.1.23 11:26

Jak bojovat se silnou agresí bez pomoci léků??

Prosím potřebovala bych někoho, kdo má zkušenosti…
Mám bratrance a svěřil se mi že má velký problém a agresivitou…
Shání si nějakého psychologa ale nemůže sehnat…
Máte někdo zkušenost, jak s tím bojovat??
Co pomůže aby tomu předešel??
Není to po alkoholu, mám to tak od dětství a je z toho zoufalý… Něco ho vytočí a najednou se mu přepne a je strašně zlej ale pak je z toho zároveň špatnej…
Neví jak s tím bojovat… dokáže být prý opravdu zlý a nejde to ovládat…
Přitom je to úžasný člověk, ráda bych mu poradila…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.1.23 11:41

Je super, že si to umí přiznat a řeší to. :palec: Zkusila bych obvoďáka, třeba mu může dát alespoň nějakou prozatímní medikaci a doporučit k psychiatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
5.1.23 11:53

Jak se ta agresivita projevuje, jak často a v jakých situacích? Pouze verbálně nebo i fyzicky? Píšeš “velká agresivita”, pak by to měl řešit s psychiatrem a ne jen s psychologem. Je potřeba zjistit pozadí toho problému a podle toho postupovat (léky, psychoterapie). V rámci prozatímní samoléčby může zkusit CBD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.1.23 12:18

Psycholog a psychoterapeut… Z brutálního cholerika jsem mírný beránek :mrgreen: :lol: jako není to jednoduchý, ale člověk se naučí s pocity pracovat, ventilovat je včas atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
5.1.23 15:48

Jsi hodná, že mu chceš pomoct :srdce:

Psychologové se shodují, že temperamentove vlastnosti jsou vyloženě geneticky dané, něco jiného je pak charakter, který je z velké části daný výchovou. Pokud je bratránek temperamentem z velké části cholerik, je to vrozené. Ale to neznamená, že to není řešitelné. Určitě existují terapie, medikace apod. Nejlépe mu pomůže odborník.

Pokud ho chceš povzbudit, můžeš mu třeba koupit knihu na téma sebeovládání apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
13.1.23 14:48
@Anonymní píše:
Prosím potřebovala bych někoho, kdo má zkušenosti…
Mám bratrance a svěřil se mi že má velký problém a agresivitou…
Shání si nějakého psychologa ale nemůže sehnat…
Máte někdo zkušenost, jak s tím bojovat??
Co pomůže aby tomu předešel??
Není to po alkoholu, mám to tak od dětství a je z toho zoufalý… Něco ho vytočí a najednou se mu přepne a je strašně zlej ale pak je z toho zároveň špatnej…
Neví jak s tím bojovat… dokáže být prý opravdu zlý a nejde to ovládat…
Přitom je to úžasný člověk, ráda bych mu poradila…

Jestli to má od dětství, tak jeho rodinné prostředí zřejmě nebylo zcela OK a očividně se s tím dosud nevyrovnal. Takže nejspíš bude potřebovat dlouhodobou psychoterapii, aby se s tím srovnal. Zkusila bych se podívat na stránky zvladanivzteku tečka cz, nabízí nějaké kurzy a určitě by ho mohli někam nasměrovat. Jinak klobouk dolů před takovým chlapem, očividně je hodně inteligentní a ví, co v životě chce a co ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí