Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je super, že si to umí přiznat a řeší to.
Zkusila bych obvoďáka, třeba mu může dát alespoň nějakou prozatímní medikaci a doporučit k psychiatrovi.
Jak se ta agresivita projevuje, jak často a v jakých situacích? Pouze verbálně nebo i fyzicky? Píšeš “velká agresivita”, pak by to měl řešit s psychiatrem a ne jen s psychologem. Je potřeba zjistit pozadí toho problému a podle toho postupovat (léky, psychoterapie). V rámci prozatímní samoléčby může zkusit CBD.
Psycholog a psychoterapeut… Z brutálního cholerika jsem mírný beránek
jako není to jednoduchý, ale člověk se naučí s pocity pracovat, ventilovat je včas atd
Jsi hodná, že mu chceš pomoct ![]()
Psychologové se shodují, že temperamentove vlastnosti jsou vyloženě geneticky dané, něco jiného je pak charakter, který je z velké části daný výchovou. Pokud je bratránek temperamentem z velké části cholerik, je to vrozené. Ale to neznamená, že to není řešitelné. Určitě existují terapie, medikace apod. Nejlépe mu pomůže odborník.
Pokud ho chceš povzbudit, můžeš mu třeba koupit knihu na téma sebeovládání apod.
@Anonymní píše:
Prosím potřebovala bych někoho, kdo má zkušenosti…
Mám bratrance a svěřil se mi že má velký problém a agresivitou…
Shání si nějakého psychologa ale nemůže sehnat…
Máte někdo zkušenost, jak s tím bojovat??
Co pomůže aby tomu předešel??
Není to po alkoholu, mám to tak od dětství a je z toho zoufalý… Něco ho vytočí a najednou se mu přepne a je strašně zlej ale pak je z toho zároveň špatnej…
Neví jak s tím bojovat… dokáže být prý opravdu zlý a nejde to ovládat…
Přitom je to úžasný člověk, ráda bych mu poradila…
Jestli to má od dětství, tak jeho rodinné prostředí zřejmě nebylo zcela OK a očividně se s tím dosud nevyrovnal. Takže nejspíš bude potřebovat dlouhodobou psychoterapii, aby se s tím srovnal. Zkusila bych se podívat na stránky zvladanivzteku tečka cz, nabízí nějaké kurzy a určitě by ho mohli někam nasměrovat. Jinak klobouk dolů před takovým chlapem, očividně je hodně inteligentní a ví, co v životě chce a co ne ![]()
Prosím potřebovala bych někoho, kdo má zkušenosti…
Mám bratrance a svěřil se mi že má velký problém a agresivitou…
Shání si nějakého psychologa ale nemůže sehnat…
Máte někdo zkušenost, jak s tím bojovat??
Co pomůže aby tomu předešel??
Není to po alkoholu, mám to tak od dětství a je z toho zoufalý… Něco ho vytočí a najednou se mu přepne a je strašně zlej ale pak je z toho zároveň špatnej…
Neví jak s tím bojovat… dokáže být prý opravdu zlý a nejde to ovládat…
Přitom je to úžasný člověk, ráda bych mu poradila…