Jak jste poznala problém s játry?

Anonymní
5.1.23 10:02

Jak jste poznala problém s játry?

Ahoj, přeji hezký den. Jak jste poznaly, že mate problém s játry? Projížděla jsem tak letmo internet a hodně věcí na mě sedí, tak z toho mám poměrně strach. Dlouhodobě už mám problém i s akné, které se teď taky trochu zhoršilo a to by mohl být další příznak, že v těle něco nefunguje. Kde by mi popřípadě udělali nějaké podrobné vyšetření, ať můžu být v klidu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
5.1.23 10:54

Zajdi k obvoďákovi, vezme ti krev, případně pošle na ultrazvuk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 11:02

@Janli včera jsem byla na krvi, udělají mi krevní obraz, tuky, cholesterol, štítnou žlázu a játra dělají automaticky nebo si o to musim říci?

• Citovat
  • Upravit
35326
5.1.23 11:20
@Anonymní píše:
@Janli včera jsem byla na krvi, udělají mi krevní obraz, tuky, cholesterol, štítnou žlázu a játra dělají automaticky nebo si o to musim říci?

Udelaji ti to, co Pl zaskrtl. Jaterky se delaji bezne.
Rikat si muzes co chces, kdyz si to zaplatis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.23 11:26

@mroe díky, pak vám dám vědět výsledky :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 11:41
@Anonymní píše:
Ahoj, přeji hezký den. Jak jste poznaly, že mate problém s játry? Projížděla jsem tak letmo internet a hodně věcí na mě sedí, tak z toho mám poměrně strach. Dlouhodobě už mám problém i s akné, které se teď taky trochu zhoršilo a to by mohl být další příznak, že v těle něco nefunguje. Kde by mi popřípadě udělali nějaké podrobné vyšetření, ať můžu být v klidu?

Krevní testy se dělají automaticky i na játra. Mě už se několikrát ukázali vyšší hodnoty, jak u praktické, tak i u odborných lékařů.
Ale já vím, že problémy s játry mám už dlouho…Zničila jsem si je sama, kdy jsem polykala více tabletek proti bolesti než bylo zdrávo

• Citovat
  • Upravit
Janli
5.1.23 11:47
@Anonymní píše:
Krevní testy se dělají automaticky i na játra. Mě už se několikrát ukázali vyšší hodnoty, jak u praktické, tak i u odborných lékařů.
Ale já vím, že problémy s játry mám už dlouho…Zničila jsem si je sama, kdy jsem polykala více tabletek proti bolesti než bylo zdrávo

Nedělají se automaticky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 12:22

Játrům hodně škodí alkohol, léky, atd… já se už dlouhodobě potýkám s problémy s pletí a to může mít právě příčinu i v játrech nebo střevech… tak bych chtěla zapátrat po příčině a začít to řešit… poslední dny mi není zrovna nejlépe, celkem se potím, pobolívá mě v horní části břicha (žaludek, játra?) většinou po jídle a je mi nevolno. Nechci něco zanedbat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 12:33

Anonym - zdraví
Manžel byl nedávno na prevenci. Automaticky mu kontrolovali v krvi hodnoty související s játry. Na základě nějaké lehce zvýšené ho poslali i na utz.

• Citovat
  • Upravit
6869
5.1.23 13:40
@Janli píše:
Nedělají se automaticky.

Odběr na jaterní testy patří do základních odběrů ---- je něco jiného, když se člověk léčí na štítnou žlázu, či chudokrevnost - to se třeba jde jenom po jiných hodnotách. Ale zajít k obvoďákovi na preventivku, vezme i játráky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
5.1.23 13:45

Normálně jdi jako samoplátce a zaškrtej si tam, co chceš, je to pár korun… Přes doktora to musíš mit nějak podložené (životospráva, projevy - klasicky žloutenka, žluté bělmo, zvětšená játra pohmatem), špatná pleť mi jako indikace nepřijde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.1.23 13:49
@kve-tinka píše:
Odběr na jaterní testy patří do základních odběrů ---- je něco jiného, když se člověk léčí na štítnou žlázu, či chudokrevnost - to se třeba jde jenom po jiných hodnotách. Ale zajít k obvoďákovi na preventivku, vezme i játráky.

Ne každý, u někoho je potřeba si o to říct.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.1.23 14:28

Jestli máš problémy s játry, pozná praktikýá doktor z rozboru krve. Jinak to nejde.

Ale díky tomu že se vypsychuješ z toho, že něco čteš na internetu se dá dost spolehlivě usuzovat, že máš stoprocetně problémy z úzkostí. Pokud to nezvládáš sama, heldej psychoterapii a pokud ti to ničí běžný život, bude to chtít i medikaci od psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.1.23 14:30
@Anonymní píše:
@Janli včera jsem byla na krvi, udělají mi krevní obraz, tuky, cholesterol, štítnou žlázu a játra dělají automaticky nebo si o to musim říci?

A popsala si svému lékaři včera ty obtíže, které si googlíš, nebo si mlčela a doufala si, že tvůj doktor je telepat, protože ses bála něco říct?

Tím se vracíme k té úzkosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
5.1.23 14:32
@Janli píše:
Ne každý, u někoho je potřeba si o to říct.

já teda v rámci poslední preventivky určitě jaterní testy dělané neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast