Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zajdi k obvoďákovi, vezme ti krev, případně pošle na ultrazvuk.
@Janli včera jsem byla na krvi, udělají mi krevní obraz, tuky, cholesterol, štítnou žlázu a játra dělají automaticky nebo si o to musim říci?
@Anonymní píše:
@Janli včera jsem byla na krvi, udělají mi krevní obraz, tuky, cholesterol, štítnou žlázu a játra dělají automaticky nebo si o to musim říci?
Udelaji ti to, co Pl zaskrtl. Jaterky se delaji bezne.
Rikat si muzes co chces, kdyz si to zaplatis.
@Anonymní píše:
Ahoj, přeji hezký den. Jak jste poznaly, že mate problém s játry? Projížděla jsem tak letmo internet a hodně věcí na mě sedí, tak z toho mám poměrně strach. Dlouhodobě už mám problém i s akné, které se teď taky trochu zhoršilo a to by mohl být další příznak, že v těle něco nefunguje. Kde by mi popřípadě udělali nějaké podrobné vyšetření, ať můžu být v klidu?
Krevní testy se dělají automaticky i na játra. Mě už se několikrát ukázali vyšší hodnoty, jak u praktické, tak i u odborných lékařů.
Ale já vím, že problémy s játry mám už dlouho…Zničila jsem si je sama, kdy jsem polykala více tabletek proti bolesti než bylo zdrávo
@Anonymní píše:
Krevní testy se dělají automaticky i na játra. Mě už se několikrát ukázali vyšší hodnoty, jak u praktické, tak i u odborných lékařů.
Ale já vím, že problémy s játry mám už dlouho…Zničila jsem si je sama, kdy jsem polykala více tabletek proti bolesti než bylo zdrávo
Nedělají se automaticky.
Játrům hodně škodí alkohol, léky, atd… já se už dlouhodobě potýkám s problémy s pletí a to může mít právě příčinu i v játrech nebo střevech… tak bych chtěla zapátrat po příčině a začít to řešit… poslední dny mi není zrovna nejlépe, celkem se potím, pobolívá mě v horní části břicha (žaludek, játra?) většinou po jídle a je mi nevolno. Nechci něco zanedbat.
Anonym - zdraví
Manžel byl nedávno na prevenci. Automaticky mu kontrolovali v krvi hodnoty související s játry. Na základě nějaké lehce zvýšené ho poslali i na utz.
@Janli píše:
Nedělají se automaticky.
Odběr na jaterní testy patří do základních odběrů ---- je něco jiného, když se člověk léčí na štítnou žlázu, či chudokrevnost - to se třeba jde jenom po jiných hodnotách. Ale zajít k obvoďákovi na preventivku, vezme i játráky.
Normálně jdi jako samoplátce a zaškrtej si tam, co chceš, je to pár korun… Přes doktora to musíš mit nějak podložené (životospráva, projevy - klasicky žloutenka, žluté bělmo, zvětšená játra pohmatem), špatná pleť mi jako indikace nepřijde. ![]()
@kve-tinka píše:
Odběr na jaterní testy patří do základních odběrů ---- je něco jiného, když se člověk léčí na štítnou žlázu, či chudokrevnost - to se třeba jde jenom po jiných hodnotách. Ale zajít k obvoďákovi na preventivku, vezme i játráky.
Ne každý, u někoho je potřeba si o to říct.
Jestli máš problémy s játry, pozná praktikýá doktor z rozboru krve. Jinak to nejde.
Ale díky tomu že se vypsychuješ z toho, že něco čteš na internetu se dá dost spolehlivě usuzovat, že máš stoprocetně problémy z úzkostí. Pokud to nezvládáš sama, heldej psychoterapii a pokud ti to ničí běžný život, bude to chtít i medikaci od psychiatra.
@Anonymní píše:
A popsala si svému lékaři včera ty obtíže, které si googlíš, nebo si mlčela a doufala si, že tvůj doktor je telepat, protože ses bála něco říct?
Tím se vracíme k té úzkosti…
@Janli píše:
Ne každý, u někoho je potřeba si o to říct.
já teda v rámci poslední preventivky určitě jaterní testy dělané neměla
Ahoj, přeji hezký den. Jak jste poznaly, že mate problém s játry? Projížděla jsem tak letmo internet a hodně věcí na mě sedí, tak z toho mám poměrně strach. Dlouhodobě už mám problém i s akné, které se teď taky trochu zhoršilo a to by mohl být další příznak, že v těle něco nefunguje. Kde by mi popřípadě udělali nějaké podrobné vyšetření, ať můžu být v klidu?