Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chci se dotázat, jak by jste řešily následující věc :
Prodala jsem chůvičky, bohužel jsem tam zapomněla dát 1 adaptér. Poslala jsem paní jiný, ale bohužel nepasoval, zřejmě jsem ten její přibalila do jiného balíčku. Navrhla jsem jí tedy, že jí poskytnu slevu a ona si koupí univerzální adaptér v elektru. Na to mi odpověděla, cituji:
Dobrý den,
v tomto případě bych spíše byla pro dohodu, že bych Vám zaslala chůvičky (spolu s dnes doručeným adaptérem) na dobírku zpět za původní částku, kterou jsem za ně zaplatila (popř. se můžeme domluvit na předání částky převodem a chůvičky bych Vám zaslala již bez částky za dobírku).
Pátrala jsem po adaptéru novém, ale jedná se o starý typ a nepodařilo se mi nalézt žádný, který by se shodoval ve vstupním a výstupním napětí…
25.6. jsem jí tedy odpověděla, že souhlasím, aby si napsala číslo účtu, že ji převedu platbu i s poštovným za zaslání zpět. Nic se nedělo, tak jsem jí 6.7. psala, že chůvičky stále nepřišly…i když zprávu přečetla, nereagovala.
18.7./po 25dnech!/ mi napsala toto, cituji:
Dobrý podvečer,
tak se nám nakonec povedlo v dražbě získat jeden starý adaptér k těmto chůvičkám za 295,– Kč, proto jsem se Vám tak dlouho neozývala, za což se omlouvám (čekala jsem, jak dražba dopadne a zda nový adaptér opravdu bude fungovat a nebudeme jej též muset vrátit ).
Chtěla bych se s Vámi nyní dohodnout, zda by bylo možné nám alespoň tuto částku zaslat zpět na účet jako kompenzaci za (pro nás) ne příliš vydařený obchod, jak jste nám v předchozích zprávách sama nabízela.
(viděla jsem v poslední době několik inzerátů na stejný typ chůviček, kde prodávající na rovinu sdělil, že k nim má již jen jeden adaptér a prodejní cena se pohybovala kolem 200 Kč, proto se domnívám, že i se slevou za tento staronový adaptér je pro Vás obchod přesto výhodný).
Prosím tedy o Váš názor jak by jste na situaci reagovaly Vy a jak by jste ji řešily - vrátily by jste částku, kterou paní požaduje? Po takové době a když jsme se dohodly úplně jinak? A paní se mi 25 dní vůbec neozvala?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Neřešila bych to, pokud chtěla dražit, měla se domluvit a ne teď tohle. Neozvala se pěkně dlouhou dobu
Ozvat se tedy mohla alespoň jednou větou.
Ale i tak bych jí to vrátila, celá ta situace vznikla v prvopočátku tvojí vinou a to její vysvětlení je celkem košer.
Napsala bych, ze jsi mezitim jiz nasla jineho kupce a cekala jsi na zaslani chuvicek. Ze se ti v tomto pripade jeji jednani nelibi. Ze vis, ze jsi udelala chybu, ale neumyslnou. A pripadne se s ni domluvila na zaslani pulky te castky jako kompenzace.
@Sany80s píše:
Ozvat se tedy mohla alespoň jednou větou.
Ale i tak bych jí to vrátila, celá ta situace vznikla v prvopočátku tvojí vinou a to její vysvětlení je celkem košer.
Ale DOHODLY jsme se, že je pošle zpět…sama to tak chtěla
. Já ji navrhovala, aby si adaptér koupila -nesouhlasila, a nyní po 25 dnech je vše úplně jinak?
Normálně ji napiš, že tě neinformovala o tom, že chce k chůvičkám něco dokupovat, naopak jste byli domluvené, že ti chůvičky vrátí zpět. Kdyby ti napsala, že to zkusí dokoupit, tak bych uvažovala nad přispěním (přece jen při koupi počítala, že vše bude ok), ale tohle udělala za tvými zády, tak ji nic neplať! A Bůh ví, co si vůbec za ty peníze koupila… ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Ale DOHODLY jsme se, že je pošle zpět…sama to tak chtěla. Já ji navrhovala, aby si adaptér koupila -nesouhlasila, a nyní po 25 dnech je vše úplně jinak?
Po tolika dnech bych vratila max pulku..uplne nejlepsi by bylo kontaktovat i druhot
Zakaznici uhradit postovne a adaptery prohodit
Její chování správný nebylo, ale asi bych si nedělala problémy, a peníze poslala. moudřejší ustoupí, lepší než se měsíce handrkovat ![]()
@BAZÁREK ANGIE
Nepíšeš za kolik je koupila/ty prodávala.
Jinak pokud si adaptér zapomněla přibalit, tak si ji ho měla poslat dodatečně ne? Nebo něco nechápu ![]()
A že 25 dní ticho po pěšině a pak napíše tohle - taky to není fér jednání.
@terinka4444 píše:
Je to jedno, navrhla jsi jí, aby si koupila adaptér, koupila si ho, prodala jsi chůvičky špatně bez adaptéru. Já bych se zachovala férově a peníze za adaptér jí poslala.
Ale ona s tím nesouhlasila…chtěla je vrátit
. Na balíček jsem čekala a když nešel, ptala jsem se kde je. Vůbec mi neodpověděla, i když zprávu četla. A nyní po 25 dnech mi píše, že si koupila adaptér. To je mi prostě více než divné. Já jsem jí férově nabídla aby si ho koupila a když nesouhlasila, férově jsem jí nabídla, aby balíček poslala zpět a já ji uhradím i poštovné. Takže když jí nyní po tak dlouhé době platbu případně nevrátím, nejsem férová?
Taky bych jí peníze vrátila. Byla to tvoje chyba, byť neúmyslná. Ona se teda mohla ozvat dřív, ale já jsem zvyklá zákazníkům vycházet vstříc a tohle bych za vstřícný krok považovala.
Příspěvek upraven 20.07.14 v 20:02
@zvidavajanca píše:
@BAZÁREK ANGIE
Nepíšeš za kolik je koupila/ty prodávala.
Jinak pokud si adaptér zapomněla přibalit, tak si ji ho měla poslat dodatečně ne? Nebo něco nechápuA že 25 dní ticho po pěšině a pak napíše tohle - taky to není fér jednání.
Chůvičky stály 500,–kč, adaptér jsem jí poslala /ale nebyl to on..zřejmě jsem je popletla a poslala někomu jinému /.Ona má tedy v podstatě ještě jeden adaptér navíc, který může případně prodat, když vydražila ten správný za 300,–kč /,ale píše, že komplet chůvičky s 1 adpatérem se prodávají za cenu kolem 200,–kč tak nevím
.
Příspěvek upraven 20.07.14 v 20:06
@BAZÁREK ANGIE Tak ale zpět to neposlala a adaptér si koupila. Můžeš po ní chtít nějaký důkaz, za jakou cenu to koupila. Ale mě třeba měsíc nepřijde jako extra dlouhá doba.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat