Jak byste řešily obchod s chůvičkou?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
69235
21.7.14 11:20
Já žádný internetový obchod nepíšu. To že nesouhlasíš s mým názorem je jen tvá věc.
Problém vznikl v okamžiku, kdy prodejce poslal za téměř 700 nefunkční věc. Pak doposlal další nefunkční adaptér. Pak chtěl vrátit zboží doporučeně, což nakupující ale akceptovat nechtě, jelikož neměl důvěru, a vzhledem k tomu, že to není internetový obchod, je to postavené na důvěře jen a jen na důvěře, dobírka je férové řešení, na tu ale nebylo nakupujícímu přistoupeno. Takže dohoda, kterou by mohl nakupující porušit nevznikla.
@kattkka píše:
Problém vznik v okamziku kdy se dohodli ze chivicky pani posle. A TO PANI NEUDELALA!!! Ale zakoupila adapter a ozvala se po trech týdnech!!!Prestante tu rikat internetovy obchod. Pani není internetovy obchod. Nemá to zivnostensky list predpokladam li spravne. Takze prodava věci po svých detech tudíž bez záruky a bez moznosti vraceni.
  • načítám...
66815
21.7.14 11:21
@terinka4444 píše:
Ono je to těžký, protože ve zdejších pravidlech prodeje je jasně napsáno, že se má obchodovat jen s někým, komu jako důvěřuju, že admini neřeší jakékoliv spory a za nic se tu neručí. Což je poměrně unikát, protože i Aukro i MMB by se do toho vložilo a v tomto případě v neprospěch prodávajícího, který v podstatě nedodal, co inzeroval. MMB by nevrátil peníze, nicméně by zablokoval nastálo pordávajícího.Takže standardní postuup doporučeně se tu krapet míjí ve chvíli, když již prodejci nedůvěřuji a prodejce se brání dobírce, což tedy nechápu proč.

Mám opačnou zkušenost. Pokud prodávající prokáže nabídku vrácení peněz po vrácení zboží a kupující ji odmítne nebo klade nesmyslné požadavky, podpora MMB byla na straně prodávajícího. Podobných litanií jako tady píše hvězdička jsem už v hodnoceních viděla mnoho, nebyly tam dlouho (podpora mmb je mazala jako neoprávněná). Prodávající nabídl vrácení peněz již i při poslání dobírkou a kupující prostě nechce zboží poslat zpět :nevim:

Příspěvek upraven 21.07.14 v 11:22

• načítám...
4918
21.7.14 11:22
@terinka4444 píše:
Ono je to těžký, protože ve zdejších pravidlech prodeje je jasně napsáno, že se má obchodovat jen s někým, komu jako důvěřuju, že admini neřeší jakékoliv spory a za nic se tu neručí. Což je poměrně unikát, protože i Aukro i MMB by se do toho vložilo a v tomto případě v neprospěch prodávajícího, který v podstatě nedodal, co inzeroval. MMB by nevrátil peníze, nicméně by zablokoval nastálo pordávajícího. Takže standardní postuup doporučeně se tu krapet míjí ve chvíli, když již prodejci nedůvěřuji a prodejce se brání dobírce, což tedy nechápu proč.

Nedodala jsem co jsem inzerovala, ale obratem jsem situaci řešila a nabídla paní dvě varianty řešení…
Jinak dohledala jsem si ve zprávách, co mi paní napsala ohledně vrácení, cituji:
v tomto případě bych spíše byla pro dohodu, že bych Vám zaslala chůvičky (spolu s dnes doručeným adaptérem) na dobírku zpět za původní částku, kterou jsem za ně zaplatila (popř. se můžeme domluvit na předání částky převodem a chůvičky bych Vám zaslala již bez částky za dobírku).
Jasně píše, že se můžeme domluvit na předání převodem, ale poté co jsem jí napsala, aby tsi tedy napsala číslo účtu a celkovou částku s poštovným již nereagovala až nyní. :nevim:

• načítám...
4622
21.7.14 11:23

Že se prodávající nestydí. Já bych se snažila udělat pro paní maximum a ne se dohadovat na internetu.

• načítám...
66815
21.7.14 11:25
@scentini píše: Že se prodávající nestydí. Já bych se snažila udělat pro paní maximum a ne se dohadovat na internetu.

To dělá. Kupující nechce poslat zboží zpět, co s tím má prodávající dělat?

• načítám...
69235
21.7.14 11:26

@BAZÁREK ANGIE Angie, ono to není nic proti tobě, diskutujeme nad vzniklou situací, nic víc, nic míň. Já si na rozdíl od ostatních nemyslím, že se jako neozvala, bla bla, nevracet. Prostě mám jiný smysl pro čest asi. Ano, neozvala se, pochybila, píše, že vysvětlila proč, tohle nechci posuzovat, já bych jí prostě zaplatila adaptér, dál bych to nerozebírala. Prostě bych vzala 300,– poslala je na číslo účtu, ze kterého jsem dostala platbu. a dál bych to neřešila. To bych udělal já a to považuju za fér jednání, kdybych se dostala do podobné situace jako ty.

• načítám...
4622
21.7.14 11:32

Nevím no asi bych zvedla telefon a zavolala, hašteření přes zprávy je jak vidno k ničemu. Kupující psala, že by ro vrátila na dobírku ne? Jako prodávají bych s tím souhlasila ať je klid. Ted si od ní nikdo nic nekoupí stálo to za to?

• načítám...
4622
21.7.14 11:33
@terinka4444 píše:
@BAZÁREK ANGIE Angie, ono to není nic proti tobě, diskutujeme nad vzniklou situací, nic víc, nic míň. Já si na rozdíl od ostatních nemyslím, že se jako neozvala, bla bla, nevracet. Prostě mám jiný smysl pro čest asi. Ano, neozvala se, pochybila, píše, že vysvětlila proč, tohle nechci posuzovat, já bych jí prostě zaplatila adaptér, dál bych to nerozebírala. Prostě bych vzala 300,– poslala je na číslo účtu, ze kterého jsem dostala platbu. a dál bych to neřešila. To bych udělal já a to považuju za fér jednání, kdybych se dostala do podobné situace jako ty.

souhlasím, jde o blbý 300 stovky.

• načítám...
4918
21.7.14 11:39
@scentini píše:
Nevím no asi bych zvedla telefon a zavolala, hašteření přes zprávy je jak vidno k ničemu. Kupující psala, že by ro vrátila na dobírku ne? Jako prodávají bych s tím souhlasila ať je klid. Ted si od ní nikdo nic nekoupí stálo to za to?

Proč by si nikdo neměl nic koupit, protože jsem vyšla kupující okamžitě vstříct, napsala jí, že to udělám tak, aby to vyhovovalo jí a ona mi nenapsala, ani jedním slovem nereagovala? Co víc jsem měla udělat? Vyšla jsem jí vstříct i nyní a napsala, že si mám peníze získané navíc užít. Proč najednou obrátila o 360 stupňů i když jsem i po takové době opět přistoupila na její podmínky? :nevim:

• načítám...
4622
21.7.14 11:47

@BAZÁREK ANGIE napsala Vám, po třech tydnech. Aby jste ji zaplatila adaptér za 300 ne? Já bych to udělala a bylo by po problému. Když si o kupující taky myslím svoje. Hele já chapu, že člověk udělá chybu. Omylem s ji poslala chuvicky bez adaptéru, to se stane, chápu to. Ale takovyhle hašteření by fakt na mě nebylo. Prostě bych ji ti posalala ať mám od baby pokoj a smitec.

• načítám...
7022
21.7.14 12:09

Hod to za hlavu jestli ti prokáže že adapter koupila tak jí posli peníze ona at vráti dobe ten tvuj adapter a ty si ho porodás..dejte si vzájemně hezké hodnocení a hotovo…

• načítám...
13714
21.7.14 12:11

Taky se mi jeví, že větší ochotu, vstřícnost a pochopení by měl projevit ten, kdo prvotně tuto chybu způsobil, navíc, pokud mu, jako prodávajícímu, záleží na dobré pověsti.
Paní kupující se totiž zase ztratí v hlubinách internetu, zato paní prodávající si tu udělala spíše negativní reklamu.
Souhlasím s tím, že kupující měla o nákupu adaptéru informovat, ale jako prodávající bych vyšla vstříc, i za cenu ztráty, protože by mi šlo spíše o dlouhodobý profit.

Koukám, že lidi mají obecnou úroveň morálky kamsi posunutou, setkala jsem se s podobným případem, kdy mi paní prodávající po třech (!!!) týdnech od zaplacení poměrně velké částky nic neposlala, přičemž si stále vymýšlela nové překážky, a po hrozbě trestního oznámení poslala teda peníze zpět s dopisem v duchu - čekala jsem, že budete mít větší pochopení, já se snažím s každým vyjít. 8o :lol: :lol: :potlesk:

• načítám...
4918
21.7.14 12:13
@Virginia píše:
Taky se mi jeví, že větší ochotu, vstřícnost a pochopení by měl projevit ten, kdo prvotně tuto chybu způsobil, navíc, pokud mu, jako prodávajícímu, záleží na dobré pověsti.
Paní kupující se totiž zase ztratí v hlubinách internetu, zato paní prodávající si tu udělala spíše negativní reklamu.
Souhlasím s tím, že kupující měla o nákupu adaptéru informovat, ale jako prodávající bych vyšla vstříc, i za cenu ztráty, protože by mi šlo spíše o dlouhodobý profit.Koukám, že lidi mají obecnou úroveň morálky kamsi posunutou, setkala jsem se s podobným případem, kdy mi paní prodávající po třech (!!!) týdnech od zaplacení poměrně velké částky nic neposlala, přičemž si stále vymýšlela nové překážky, a po hrozbě trestního oznámení poslala teda peníze zpět s dopisem v duchu - čekala jsem, že budete mít větší pochopení, já se snažím s každým vyjít. 8o :lol: :lol: :potlesk:

Já nemám pochopení, v čem? Nabídla jsem jí, že to udělám tak, aby to vyhovovalo jí…co je na tom nemorálního?

• načítám...
13714
21.7.14 12:21
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já nemám pochopení, v čem? Nabídla jsem jí, že to udělám tak, aby to vyhovovalo jí…co je na tom nemorálního?

Psala jsem, že bych čekala, že bude např. konzultovat nákup nového adaptéru. Byla to z její strany chyba, ovšem v případě, kdy jsem prvotně jako prodávající tuto situaci zavinila, 2×!!! pochybila (jednou bez adaptéru, podruhé s jiným), bych prostě uhradila všechny náklady kupujícího, který se konečně dočkal funkční věci, jako soukromá osoba, co prodává pár věcí po dětech, bych možná ještě poslala nějakou bonboniéru jako odškodné za způsobené problémy.
Chápu i to, že se paní rozhodla počkat na tu dražbu, pro ni to byl prostě způsob, jak mít konečně funkční věc, kterou potřebuje. Chtěla je mít na dovolené, neměla, tys původně i nabízela, že uhradíš jí zakoupený adaptér, tak proč je to probém?

Je fakt, že pochopení mít nemusíš, proč taky, že jo. Pro mě jako uživatele a možného kupujícího je to jasným signálem, jak se nadále chovat - vyhnout se tvému bazárku obloukem.

• načítám...
96
21.7.14 12:30

@Hvezdicka44
Normalni postup je, ze zbozi doporucene zasles prodejkyni a ta ti posleze posle finance na ucet.
Myslim, ze tohle byste mely udelat, ty ji to posles sakumprask doporucene, ona tobe penize.
V ruce budes mit emailovou komunikaci a podaci listek. Tak klid.
A pamatuj, KOMUNIKACE!

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák