Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@kavenka hlavne me zajimalo, jestli to opravdu muzou byt srusty, jestli srusty muzou bolet az k zebrum, jindy az do vajecniku a jestli ta bolest muze mit prodlevy v case.. docela jste me uklidnily holky ![]()
Mě taky řekli, že na odstranění jedině laparo, ale můžou se udělat prý po tom zase. Na netu jsem ovšem našla nějaký gel, který vám tam můžou při operaci aplikovat a ten srůstům brání. Musí se tedy platit a zatím neznám nikoho, kdo by ho měl. Jinak mě bolí i v klidu, ale daleko víc, když se v sedě otočím trupem k levé straně, to mám někdy pocit, jako by se mi tam něco trhalo.
@Smajlík1 jo presne, je to takova tahla svalova bolest. Nekdy mam pocit ze se mi tam neco rve na kusy
Holky byla jste nektera na te laparo? Pomohlo vam to? Zacinam o to uvazovat, ta bolest je fakt obtezujici ![]()
@lachtanice86 píše: Úplně běžný. Taky jsem to měla
A uz nemas? Bylas na laparoskopii?
@Zabatko píše:
Můžou, já někdy 14 dní klid a někdy trpím 14 dní bolestmi. Srůsty mám přes 20 let, už je neřeším, udělají se nové po operaci.
To te to boli 20 let?
A kde to boli?
@Kolarkaa byla jsem na laparo celkem 3×. Ted zatím nic nebolí, jsem 14m po porodu
@lachtanice86 a 3× kvůli srůstům? Můžu se zeptat kde ti to dělali? Hojení vždy ok?
@Kolarkaa primárně kvůli cystam, ale srusty taky rozrušili. A jak mi to dělali, nevím. Byla jsem mimo. Jen mam 3 mini jizvy po té laparce. Jo hojení bylo celkem ok, kednou tedy horečky, ale to byl ten zákrok složitější
Dobrý večer, obnovuji diskuzi.Mam tez otazku ohledne srustu. Jaka je to bolest? Muze to byt bolest podobna jako pr pred a pri ms? muze se tahnout az do beder? nebo to je ty bolest, ze neco tahne? Mela jsem bolesti loni stridave nekdy kazdy den, nekdy par tydnu klid, nekdy i mesic klid, pak nekdy cely mesic. Byla jsemna vysetreni u gyn, ten vylouci jakykoli nalez. Posledni mesic me to zlobi opet a temerkazdy den, nekdy se mi behem dne ulevi, pak to zase zacne, tentokrat se pridala i bolest beder. Byla jsem. v pondeli u dr, opet vyloucil jakykoli problem.
@Kolarkaa píše: Více
Ahoj
můžu se prosím zeptat, jak to dopadlo? Byla si na odstranění srůstů?