Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nojo, v 8 mesici je to normální
vydrž, po porodu se to srovná… Teda nejspis budes zas pro zmenu vstavat k ditku, ale i to časem zacne spat celou noc ![]()
Na konci těhotenství jsem chodila na záchod i co půl hodinu v noci. A neskutečně nepříjemné pálení žáhy k tomu. Jsem fakt spávala tak 4 hodiny denně. To i s malým se vyspím stokrát líp. Musíš vydržet. Ale vůbec ti to nezávidím… Přeji hodně sil ![]()
Ve 3. trimestru jsem chodila v noci pravidelně mezi 2 - 3 hodinou a měla jsem strašný problém usnout.
Pak až zase k ránu, když mě vzbudila dcera.
A to břicho jste taky mívali občas v křečí? Nevím, jestli to je normální, od lékaře jsem se dozvěděla, že už jsem vysoký stupeň tehotenstvi, že to tak bývá… ![]()
Jsem v deváté TÝDNU a už teď chodím dvakrát za noc. V osmém měsíci jsem chodila co dvě hodiny, ve dne v noci. S miminem jsem s pak vyspala víc.
Nechodím vůbec a ani v těhotenství jsem nechodila. Syn byl ale abnormálně uložený tak to bylo možná tím.
Úplně si pamatuji tu pálivou bolest a tlak, když mi mimčo rylo hlavičkou nebo ručičkou do močáku a současně mi okopávalo játro
A že všechny tři byly uložené navlas stejně. Takže ano, sotva jsem se vyčurala, už jsem mohla jít znovu. V noci to bylo paradoxně lepší, jak netlačily na spodek.
Chodila jsem většinou 1× za noc. Ale mám dlouhý trup, tak mě možná mimina na ten močák vleže tolik netlačí.
Břicho mi tvrdlo dost často, už asi od 16.týdne i hořčíku navzdory. A žádnému z mimin se před termínem ven nechtělo.
Teda, chudaci, ja teda nechodila, max jednou, snazila jsem se to zaspat, chodit co pulhodinu, to uz si snad dam plinku. ![]()
Ke konci těhotenství je to úplně normální, miminko tlačí na močový měchýř. Tvrdnutí břicha po močení může být Braxton-Hicksovy kontrakce, pokud to není bolestivé, nemusíš se bát. Když by se to zhoršovalo nebo bylo pravidelné, radši to prober s doktorem. 😊
Do jedné, než jsem vyčůrala, co jsem vypila přes den, tak jednou až 2× za hodinu.
Pak jsem tak 3-4 hodiny spala. Normál.
Já jsem teď také v 8. měsíci a jdu těsně před spaním a pak jdu jednou, většinou mezi 4. - 5. hodinou ranní.
Ale břicho mi tedy po netvrdne.
Jsem 33+0, před spaním teda vypiju skleničku vody a jdu 1× když mě vzbudí starší dítě. Když mě nevzbudi, spím jak zabitá do rána
Ahoj, holky, jak často chodíte v noci na wc?

Jsem v 8.mesici a v noci ne to asi tak 5×, přes den stále. Nekdy mám pocit po močení, jak kdyby mi tvrdou břicho, dělo se vám to taky?
Díky a ať máte co nejmíň trablí.