Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já takhle kojila Báru. Až donedávna jsem kojila co dvě hodiny, v noci co tři. Blinkala dost a občas ublinkne i teď.
ahoj, ja to mam ted doma taky, mam skoro 4 tydenni holcicku, v porosnici taky vydrzela 3-4 hodiny, ted kojime po hodine, nekdy i v kratsich intervalech, je to docela narocne, taky mi doktorka rikala at ji dam kdykoli si rekne a ja to delam, mela jsem ze zacatku s kojenim docela problem, ani ted to jeste neni uplne idelani, takze kojime a kojime a doufam, ze se budou intervaly mezi tim prodluzovat, protoze takhle ji mam pres den skoro porad u prsu a doma to podle toho vypada… ![]()
to jste mě docela uklidnily, že nejsem praštěná, že mám malýho skoro pořád u prsa
já se hlavně těším až vydrží dýl v noci bez kojení. já jsem zvědavá, co mi dneska na to zvracení a ublinkávání mlíka poví dr…
kdyby aspoň byli ty intervali během dne stejný, pravidelně každý den odpo když se vrátíme z procházky, tak až do koupání máme ubrečený období, kdy se mi uklidní jen u prsa a to fakt musím na pár minut malýho kojit i po půl hodině… samozřejmě, že pak něco vyhodí ven, ale chování, zavinutí nezabírá, jen to prso ![]()
mikanek píše:kdyby aspoň byli ty intervali během dne stejný, pravidelně každý den odpo když se vrátíme z procházky, tak až do koupání máme ubrečený období, kdy se mi uklidní jen u prsa a to fakt musím na pár minut malýho kojit i po půl hodině… samozřejmě, že pak něco vyhodí ven, ale chování, zavinutí nezabírá, jen to prso
tak takove obdobi mame my pro zmenu dopoledne, nekdy az do pul druhe, takze obed si musim varit den predem odpoledne, protoze od 9 do pul 2 jenom kojime
ted je chvilku v postylce a spi, ale predpokladam, ze se za chvilku vzbudi a budeme pokracovat v kojeni ![]()
Taky mam 4tydenniho zravce a blinkavce. Dneska od noci je to obzvlast vyzivne, chtel by porad pit a pak jeste hodinu i dve po kojeni blinka, blinkne si a uz zase hleda. Ja jsem z toho celkem nestastna, protoze ho nemuzu dat pomalu z ruky a taky nevim jestli je prepitej, hladovej. Aspon jsem rada, ze v tom nejsem sama ![]()
Mikanku napis pak co ti rekla Dr na to blinkani, mne rekla, ze ho mam kojit casteji a kratsi dobu ![]()
clovek píše:
Taky mam 4tydenniho zravce a blinkavce. Dneska od noci je to obzvlast vyzivne, chtel by porad pit a pak jeste hodinu i dve po kojeni blinka, blinkne si a uz zase hleda. Ja jsem z toho celkem nestastna, protoze ho nemuzu dat pomalu z ruky a taky nevim jestli je prepitej, hladovej. Aspon jsem rada, ze v tom nejsem samaMikanku napis pak co ti rekla Dr na to blinkani, mne rekla, ze ho mam kojit casteji a kratsi dobu
tak dle dr. je to v tomhle období normální, mám kojit jak si řekne i přes to ublinkávání… máme prý zkusit Nutriton nebo ještě sirup Gastrotuss baby. koupili jsme Nutriton, ale teď řeším, jestli si mám na rozmíchání odstříkat mléko nebo to naředit s vodou… zítra něco z toho vyzkoušíme a uvidíme, ale docela se bojím, aby pro změnu neměl zácpu ![]()
Mikanku preji at je brzo lip. Dneska v noci to bylo zas prapodivny, pit chce teda ted casteji, tak pije, pak si odrihne, jeste cas ho drzim ve svisle poloze, u mne usne, polozim do zvednute postylky, po pul hodine se zacne kroutit a knourat, zvednu ho opet si krkne - uz je to treba hodina po krmeni - tak ho zkusim zase polozit a v tu chvily si treba teprve ublinkne a do toho prdy a pomerne casty skytani. U prvniho jsem tohle nezazila, takze jsem z toho dost vyvalena a hlavne uz jsem strasne unavena, protoze nedelam pomalu nic jinyho nez, ze resim malyho blinkani, skytani, krkani a doma nic neudelam a o starsim ani nemluvim ![]()
clovek píše:
Mikanku preji at je brzo lip. Dneska v noci to bylo zas prapodivny, pit chce teda ted casteji, tak pije, pak si odrihne, jeste cas ho drzim ve svisle poloze, u mne usne, polozim do zvednute postylky, po pul hodine se zacne kroutit a knourat, zvednu ho opet si krkne - uz je to treba hodina po krmeni - tak ho zkusim zase polozit a v tu chvily si treba teprve ublinkne a do toho prdy a pomerne casty skytani. U prvniho jsem tohle nezazila, takze jsem z toho dost vyvalena a hlavne uz jsem strasne unavena, protoze nedelam pomalu nic jinyho nez, ze resim malyho blinkani, skytani, krkani a doma nic neudelam a o starsim ani nemluvim
tak tohle máme obdobný, vytuhne mi u prsa, tak ani neodkrkávám, ale pak se mi vzbudí třeba po půl hodině nebo hodině a kroutí se a uklidní ho jen, když ho chovám a to si buď odkrkne nebo ublinkne
před chvílí se mi tu kroutil, tak jsem si říkala, že po hodině nakojím, ale vyblinknul na mě snad za celou dobu nejvíc zdrclýho mlíka, takže začínám plašit čím dál tím víc
podle dr. přibývá dobře a to blinkání je, že se přejídá… no dneska zkusím ten Nutriton, to bude ale zajímavý to do něj dostat
nechci malýho zatím učit na odstříkaný mlíko ve flašce, tak to rozdělám v převařený vodě, snad to bude k něčemu…
alise: bude to znít blbě, ale jsem ráda, že ubrekánka každý den v danou dobu nemáme doma jen my… protože já mám od samýho nepřetržitýho chování večer vytahaný ruce jak opice a prso udumlaný místo dudlíku ![]()
ale zatím jsme nepřišli na nic lepšího, co by malýho pláč utišil ![]()
Mikanku dneska nam Dr doporucila to samy co vam, nutriton a ty kapky, ale zatim se do toho nejak nehrnu, snad se to zlepsi samo, snad je to jen prechodny, mesic byl uplne ok, na prd je to ted posledni tyden.
mikanek píše:
alise: bude to znít blbě, ale jsem ráda, že ubrekánka každý den v danou dobu nemáme doma jen my… protože já mám od samýho nepřetržitýho chování večer vytahaný ruce jak opice a prso udumlaný místo dudlíku
ale zatím jsme nepřišli na nic lepšího, co by malýho pláč utišil
tak musím napsat, že včera jsem dopoledne zkusila rozmíchat nutriton ve vodě a do malýho jsem trochu lžiček dostala… v zápětí jsem nakojila a nic nevyblinknul… pak jsem mu už nic nedala do večera, občas si ublinknul po krmení, ale v noci byl celkem klid… zvedla jsem mu ještě o trochu víc postýlku, tak snad jsem tomu ještě pomohla, aby se mu mlíčko nevracelo tolik zpátky. plínku měl taky plnou, takže zatím žádná zácpa nebyla. uvidím ještě během dne, jestli si bude ublinkávat, že bych mu dala opět Nutriton nebo ho dám zase až se mu to blinkání vrátí…
alisee: jinak včera večer byl celkem klid, chvíli Ráďa brečel (asi tak 20 min). chovali jsme ho, nakrmili zase až po hodině a pak nám usnul… kdyby už se ty hrozný ubrečený večery chtěli zlepšit v pohodičku ![]()
mikanek: nam se zase od vcerejska zmenil cas
dopoledne uz je celkem v pohode, zato odpoledne a vecer
od pul ctvrte do sedmi to byl klasicky maraton chovani, kojeni a place, na jaky jsem byla zvykla dopoledne
celkem klid byl behem koupani, ale zase ji nemuzu nekolik hodin macet ve vode
ale ted je to pro zmenu pohoda, muzu varit ![]()
jinak je super, ze Nutriton zabral ![]()
Ahoj, potřebovala bych poradit.Mám 3týdenního chlapečka, kterého kojím po 1,5 až 2 hodinách. Všichni se mi diví, že je to hrozně krátká doba, že bych měla nechat 3 až 4 hodiny. Když jsem to zkoušela malý hrozně brečel, přijde mi to hrozné trápit ho hlady, ae všichni mi tvrdí že si zvykne, že se potom napije víc a že takovýmhle stylem nic nestihnu, že to nikdy neviděli kojit takhle často. Mám teda nechávat delší intervaly? Děkuji za rady…
Ahojky, tak já jsem kojila skoro po hodině, když měla růstový spurt. Ale jinak jsme museli od začátku kojit po 2 hod. protože málo přibírala, teď kojím tak po 3 hod, a přibírá až moc
v noci vydrží dýl. Řekla bych, že musíš vydržet, časem se to upraví