Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, pred nedavnem jsem tady resila formovace bradavek od Medely. Chtela jsem se jen podelit o osobni zkusenost, koupila jsem si je pred dvema tydny a nosim je poctive denne nekolik hodin. Rozhodne teda nejsou nenapadny, nebo sexy a pomerne hodne me z nich boli prsa, ale musim rict, ze se mi zda, ze fakt funguji. Vidim na bradavkach celkem rozdil. Mela jsem je hodne vpacene, nevydrzi „venku“ porad, ale dokazu si predstavit, ze kdybych si je nandala pred kojenim, dokazalo by se miminko prisat ![]()
Ahoj,
ja mela formovace bradavek od Medely jen 4 dni v porodnici a pomohly. Taky muzu doporucit!
Já je můžu jen doporučit. Já neměla bradavky vidět vůbec, prostě jen čárky. Při vložení formovače ale vždycky vykoukly, takže pak Jenda neměl takové problémy si je vytáhnout sám.
Já jsem zrovna včera řešila s doktorkou, že mám ploché bradavky a ona říkala, že je mám prostě rukou vytahovat.
Uvažovala jsem ale taky o těch formovačích. Tak teď nevím, jestli mám do toho investovat nebo prostě zkoušet vytahování.
Ty formovače mi připadají trochu šetrnější. Bojím se, jestli to vytahování nemůže vyvolat třeba kontrakce… co myslíte?
ahoj, ja jsem si k tomu hledala schvalne odborne clanky a vsude pisou, ze to kontrakce vyvolat nemuze. Ja je nosim uz treti tyden a nic na sobe nepozoruju (jsem 30 tt). Ohledne te investice, ja jsem si koupila ty nejlevnejsi, co staly lehce pres dve stovky (asi 210 Kc, myslim), nechtelo se mi hned investovat do tech od Aventu, ktere stoji pres tisicovku.
Jsem už po porodu, dítko má problém bradavku uchopit - nemám je sice vpáčené, ale dost ploché a malé… pokud formovače pomohou, může někdo přibližně říct, za jak dlouho? a případně, který výrobce? - medela…
Měla jsem medelu a stacilo hodinu pred kojenim je mít nasazené, hned se jí líp bradavky chytli. Časem se ještě zlepšovalo.
No mě pomohla odsávačka, měla jsem teda tu od Aventu ruční a pak elektronickou, jsou asi nejlepší, zkus než dáš miminku prso tak párkrát si odsát mléko nejdřív odsávačkou trošku to ty bradavky povytáhne a miminku to pomůže lépe uchopit…
@Arien píše:
No mě pomohla odsávačka, měla jsem teda tu od Aventu ruční a pak elektronickou, jsou asi nejlepší, zkus než dáš miminku prso tak párkrát si odsát mléko nejdřív odsávačkou trošku to ty bradavky povytáhne a miminku to pomůže lépe uchopit…
Právě tuto odsávačku mám taky, ale mě se ty bradavky zvětší až třeba po pěti minutách odsávání a to potom dítko už ani nemá co pít
Ony se teda zvětší hned, ale než malého stihnu přiložit, zase se zploští ![]()
Zkusím ty formovače… já jsem právě nevěděla, jestli stačí třeba hodinku před kojením nebo třeba trvá pár dní, než to pomůže.